Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kuba Motor Superlight 200

REKLAM ALANI
    haqan1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fiddle2/3
    Alıntı BlackGhost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamam hatırladım barışın lastikleri,130 diye aklımda kalmışdı onunkiler.
    ancak önüde değişmen lazım çünkü desen muhabeti,kalite olayı çok fark ettirir.lastik bu yani şakaya gelir tarafıda yok.
    1 saat önce mecidiyeköydeki yetkili servise uğradım.140/70-15 lastik için yorum aldım.o lastikle motoru yorarsın IRC tavsiye ederim dedi.buna rağmen 140/70-15 alıcam

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    irc tavsiye edenin ya lastik bilgisinden yadal aptalı oynayıp malı satmak istemesinden şüphe ederim...
    Yanlız o listkilerin 130 olanıda var,ama 15 değil 16 çaplı olanı mevcut bu ne kadar problem yaratır bilemiyorum.

shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @ogeday35,
    Öncelikle hayırlı olsun. Şahsen ben kilometresi ne olursa olsun 2.el bir motor alsam ilk işim yetkili servise gidip kontrol ettirmek olurdu. Hem içiniz rahat eder hem de tanımış olursunuz motorunuzu. Muhtemel bir önceki serviste motor tam ısınmadan rölanti ayarı yapılmış durumda. Başlarında bekleyin motor 4-6 dakika çalışsın sonra ayar etsinler. Bir de hava filtesinin temiz olduğundan emin olmak gerekiyor.

@fada,
    1)Tecrübeniz ne kadar scooter ile ? Yine de önerim vitesli eğitim sonrası çok rahat, verimli ve güvenli kullanabileceğiniz yönünde. Agresif bir motor tarzı olmasa da CC ve yapı olarak, makinenin torku tatmin edici. Bu güce ve debriyaj kavramına alışmak için eğitim ve bol pratik öneririm size, özellikle sıkışık trafik ve dar alanlarda düşük süratlerde ve virajlarda sorun olmaması için,
    2) Yaşınız ve yazım tarzınız gereği sakin ve temkinli bir kullanıcı olduğunuzu seziyorum. Çok hızlı kaçış manevrası ve slalom gibi atraksiyonlara girmeden, dikkatli ve sakin sürüş tarzına, doğru konumlanmayı bilene keyif veren bir motor SL200,
    3) Kronik sorun lastiktir. Ayna ve boş vites olayı kullanıcıya ve bazen motora göre değişiyor. Örneğin ben henüz hiç boş vites sorunu yaşamadım, ama aynaları yükselttim, ilk fırsatta da lastikleri değişeceğim,
    4) Maalesef mevsim gereği uygun
    5) Burada 2 başlığımız var, genel sohbetlerimiz dışında bir sorunuz varsa keyifle cevaplarız. İlave olarak daha önce de söylediğim gibi sonuçta 13 beygirlik ve 200 CC'lik tek silindir bir motor bu. Sürüş tarzınız ile uyuştuğu sürece ve beklentinizin ne olduğunu bilerek aldığınız sürece memnun kalacaksınız. Bu tarz bir motor alınca hele ki Çin üretimi olunca, parlak alanları her zaman cilalı, gerekli parçaları bakımlı tutmanız lazım. Motor ile ilgilenmeyi seven için problem olmaz. Mesela ben her Pazar 1 saat geçiriyorum motorla. Genel bakım, yıkama, yağlama, parlatma, seyretme vs vs. Kullanılan malzemeler gereği her daim eliniz üstünde olmak durumundadır. Bu bir dez avantaj değil, gerekliliktir ve keyiflidir de bence. Bunun dışında ilgi çekme oranı yüksektir. 10-15 motor arasına park edersiniz yüksek CC'li race, enduro motorlara değil gelip sizin motora bakar ve bolca soru sorarlar. Bir de özellikle çevre yolu ve otobanlarda maksimum sürati 110 - 115 km/h olduğu için sürüşünüzü de ona göre ayarlamak durumundasınız.

Şimdilik benden bu kadar...

@haqan1987,
    IRC konusunda kesinlikle BlackGhost ile aynı fikirdeyim.
    nemesis-83 bunu beğendi.

içten cevabın için teşekkür ederim.

haqan1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fiddle2/3
    irc tavsiye edenin ya lastik bilgisinden yadal aptalı oynayıp malı satmak istemesinden şüphe ederim...
    Yanlız o listkilerin 130 olanıda var,ama 15 değil 16 çaplı olanı mevcut bu ne kadar problem yaratır bilemiyorum.
    önceki motorum regal raptor 150 idi.arka lastiği IRC almıştım,fabrikasyon lastikten pek farkı yok.bende tavsiye etmiyorum zaten.feyizoğlundan michelin alıcam

Motosikleti
    evet arkadaşlar,motor yenileme noktasında tek bir parçaya ihtiyacım kaldı ve acayip derece sıkıştım,sizlerden yardım isteyeceğim.

Şİmdi durumumuz şöyle;

-T gidonu sahibinden.com dan bir arkadaş ile anlaştım,125 tlye mat siyah 22mm orjinal ebat T gidon
    -T gidonu monte edeceğim yere uzatma ayak bulmam lazım.@shadowmaster'ın yardımı ile gidon yapısının 22mm olduğunu öğrendim,dolayısı ile 22mm çapında uzatma ayak bulmam lazım.Aslında stil olarak gidon yapısı regal raptor spyder tarzı olacak,bir aklımdada onun gidon takımını alıp bizim motora uydurmak var.220tl fiyatı var komple setin ancak mat siyaha boyatmak gerekecek.B noktada uygun uzatma ayak bulamadım,h.hawk uzatmalar 350 tl den başlıyor ve bu bana çok külfet geliyor.Uygun ayak bulabilirsemde işime gelir,ama ben bulamadım.şimdi aşşağıda gösterdiğim tipde bir ayak lazım bana,uzunluğu 15-20 cm,ve 22mm gidon için uygun olmalı.T gidonu ben dediğim gibi temin edeceğim.

Bu model olabilir

Buda bizim makinenin göbek yapısına uyan,21 cm yüksekliğinde ve tamda istediğim ir model.RISER 8 olarak geçiyor ve türkiye fiyatı 450 tl...

eh ,hadi bakalım biraz beyin fırtınası yapalım hep beraber..

NOT:
    -TT custom chopper ile bugün görüştüm maalesef 22mm ebadında ellerinde uzatma aparat yok.
    -berlin custom chopper aslında bu işi yapardı ama adamlar dükkanı kapamış,yoksa bu kadar zorda kalmayacakdım.
    -internette ise h.hawk modelleri var ve aşırı pahalı yani.
    -Bİr aklımda regal raptor spyder'ın gidon takımını alayım diyor ama 22mm ebadlımı bilemiyorum.

pitbullcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 Honda VT750 C Shadow & 69' Jawa 250 Classic
    benim yetkili servisimde kesinlikle bedava ve çok iyi olmuş dedi. arka lastik ebatı içinde hiç problem teşkil etmez hatta motorun daha az yakıcağını söyledi.

Motosikleti
    Alıntı pitbullcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim yetkili servisimde kesinlikle bedava ve çok iyi olmuş dedi. arka lastik ebatı içinde hiç problem teşkil etmez hatta motorun daha az yakıcağını söyledi.
    şimdi feyzioğlunda stokda varmı diyorlar? koca motolastik.com 1 ay sonraya vakit verdi?

birde arkadaşlar,lastik alırken mutlaka dikkat edilecek şey,lastik üretiminin 2015 olduğuna dikkat edelim.Malum lastikler sıfırda olsa depo ortamında bırakıldığı için genelde bu olumsuz etki ediyor ve ömrü kısalıyor.

@pitbullcu bu konuya özellikle dikkat et,problem yoksa bende bu hafta sonu gidip alayım bitsin bu iş..

Motosikleti
    Kuba SL 200
    merhaba arkadaşlar lastikleri bugün hasanpaşa zen motorda deiştirdim michelen oldu arka ön toplam 450 tl nakit tuttu.
    Hayırlı olsun, hep düz bassın
    O kadar farklı şeylerden konuştuk ki kafam karıştı. Şimdi bunların ön/arka ebatları ne oldu son tahlilde ?
    Bir de üretim tarihlerini yakın çekmen mümkün müdür, ya da baktın mı sen tarihlere ?
    "Yaw yeter alacakasanız gidin alın" dediğini duyar gibiyim gerçi

Motosikleti
    110/80/16 ve 140/70/15 olması lazım michelin city grip. lastiklerin tarihine baktım 2015 sorun yok yani ben işçiliklerinden çok memnun kaldım anlatarak yaptı değiştirme işlemini yani beni gönderip ben yapıyorum yapmadılar. bir daha bakar yarın tam söylerin çok fazla lastik ebatlarıyla haşır neşir oldum kafam allak bullak kusura bakmayın
    ÇaÇapır bunu beğendi.

Motosikleti
    Kuba SL 200
    110/80/16 ve 140/70/15 olması lazım michelin city grip. lastiklerin tarihine baktım 2015 sorun yok yani ben işçiliklerinden çok memnun kaldım anlatarak yaptı değiştirme işlemini yani beni gönderip ben yapıyorum yapmadılar. bir daha bakar yarın tam söylerin çok fazla lastik ebatlarıyla haşır neşir oldum kafam allak bullak kusura bakmayın
    Teşekkürler

@BlackGhost, şuna baktın mı ?
    http://www.motoplus.com.tr/urun/9966268830005/Gidon-Yukseltme-Aparati-Universal-Siyah-Bar-Riser-LEH-00-039-150-50-B

Motosikleti
    ne demek @shadowmaster yardımcı olabildiysem ne mutlu bana hepimizin tekeri düz bassın haziran ayında bir etkinlik düzenleyelim.

Motosikleti
    Kuba SL 200
    ne demek @shadowmaster yardımcı olabildiysem ne mutlu bana hepimizin tekeri düz bassın haziran ayında bir etkinlik düzenleyelim.
    Evet, Superlight'larımızın revizyon, rodaj, lastik yenilemeleri de bitmiş olur. Hep birlikte sakin bir rota yaparız ...

Motosikleti
    hayırlı olsun,kazasız güzel sürüşler diliyorum..feyzioğlundan aldın değilmi kardeşim? bu haftasonu gideceğim bende çünkü..

Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler

@BlackGhost, şuna baktın mı ?
    http://www.motoplus.com.tr/urun/9966268830005/Gidon-Yukseltme-Aparati-Universal-Siyah-Bar-Riser-LEH-00-039-150-50-B
    abicim bizim aradığımız aparat şöyle bir şeydi;

gösterdiğin aparat kısa kalır T gidona,SS kullanır gibi kalırsın

aparat asgari 25cm olmalı uzunluğu..gece gece servisdeki arkadaşı aradım,sağolsun ilgilendi konuşduk,halledeceğim konuyu dedi bana.Muhtemelen bizim gidon ayağını uzatacak ve konuyu o şekilde çözeceğiz ancak uzatma yapısı resimdeki gibi olacak,sadece renk siyah mat yapılacak.

Motosikleti
    feyzioğlundan değil lastikleri Zenn Motor var Hasanpaşada ordan aldım orda taktırdım.

Motosikleti
    tamam kardeşim,irtibat kuracağım bir arkadaş var ise bana iletişim bilgilerini paylaşırsan yarın bir görüşeyim kendisiyle.
    B uarada performans tecrübelerini bize aktarmayı unutma,şu lastik işinde az çekmedik valla

@shadowmaster

abicim gidon uzatma aparat uzunluğu 30 cm ama 25cmden sonra 45 derecelik açı ile 5 cm daha uzayacak ağız kısmı.
    resimdeki gibi oalcak en nihayetinde.

Motosikleti
    tamamdır kullandıkça sizlere bilgi veririm lastikler ile ilgili. 02163809296 Zenn Motor Motorsiklet Lastikleri , Eğitim Mah. Adım Sok. No: 6/A Kadıköy / İSTANBUL

Motosikleti
    Kuba SL 200
    tamam kardeşim,irtibat kuracağım bir arkadaş var ise bana iletişim bilgilerini paylaşırsan yarın bir görüşeyim kendisiyle.
    B uarada performans tecrübelerini bize aktarmayı unutma,şu lastik işinde az çekmedik valla

@shadowmaster

abicim gidon uzatma aparat uzunluğu 30 cm ama 25cmden sonra 45 derecelik açı ile 5 cm daha uzayacak ağız kısmı.
    resimdeki gibi oalcak en nihayetinde.
    Ben de sana ucuz çözüm buldum diye sevinmiştim, haklısın. Servisten yapacağız dedilerse bence en uygunu olur. Hem fiyat hem teknik montaj açısından.

Motosikleti
    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de sana ucuz çözüm buldum diye sevinmiştim, haklısın. Servisten yapacağız dedilerse bence en uygunu olur. Hem fiyat hem teknik montaj açısından.
    450 tuttu montajla birlikte bence gayet iyi oldu maliyet olarak çünkü 800 gözden çıkararak evden çıkmıştım. sonrasında direk servise götürdüm herşey çok iyi temiz yapmışlar dedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------

karıştı bende bana dedin sanmıştım

Motosikleti
    sıkıntı yok tek taşla iki kuş misali mesaj atmış shadow

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------

gidon oldukdan sonra görünüm böyle olacak ,ek olarak fairing takılacak işte

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)