Kuba Motor Superlight 200
-
04 Ağustos 2015, 15:18
@shadowmaster
yok yanlış olmasın bilgi paylaşımı konusunda şaka yapıyorum tabi.
fairingmiş parçanın adı teşekkürler. adını da bilmyordum
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:16 ----------
@blackghost
alibaba link ini özelden atarsan çok sevinirim o fairing in. ayrıca ışık yansıması olayını çözebildi mi bu parça sende?
Reklamlar
-
04 Ağustos 2015, 16:34
altiparmak adlı üyeden alıntı
@shadowmaster
yok yanlış olmasın bilgi paylaşımı konusunda şaka yapıyorum tabi.
fairingmiş parçanın adı teşekkürler. adını da bilmyordum
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:16 ----------
@blackghost
alibaba link ini özelden atarsan çok sevinirim o fairing in. ayrıca ışık yansıması olayını çözebildi mi bu parça sende?
http://tr.aliexpress.com/item/Matte-...275398870.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------
AsirMahfi adlı üyeden alıntı
Merhaba, benim bir sorum var. Benim motor şimdi 1500 km de ve bakıma götürcem. Ama diyorum ki servise götürmeden kendim halledemez miyim? Zaten servisimden de pek memnun değilim. Bişeyleri kakalıyorlar gibi hissediyorum. Veya şu ustaya git iyidir derseniz o da olabilir.
genel bakımda yağ değişimi ve şanzıman senkromeç ayarları ile zincir gergisi kontrol edilir.Varsa ekstra bir sıkıntı oda garanti kapsamında bakılır.Servisiniz neresiydi bu arada?
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
-
04 Ağustos 2015, 17:54
Genel bakim için aşağı yukarı ne kadar ücret istiyorlar?Ben 2200 kmde almıştım simdi 2600 falan oldu 3000 olmadan götürmek istiyorum bu aralar
-
04 Ağustos 2015, 19:22
İstanbul'da isen Black Ghost'un ilgili ve bilgili bir ustası var, yalnız biraz uzak Firuzköy tarafında, benim servis Maltepe Motor başında durup sohbet edersen kabul edilebilir bir düzeydeler.
@opie ; benim 4.500 bakımım yağ ve zincir temizleme dahil 60 TL tuttu.
-
04 Ağustos 2015, 19:33
shadowmaster adlı üyeden alıntı
İstanbul'da isen Black Ghost'un ilgili ve bilgili bir ustası var, yalnız biraz uzak Firuzköy tarafında, benim servis Maltepe Motor başında durup sohbet edersen kabul edilebilir bir düzeydeler.
@opie ; benim 4.500 bakımım yağ ve zincir temizleme dahil 60 TL tuttu.
İyiymiş 60 lira çok değil, zaten ekstra bir problemim yok bazen vites boşa düşüyor (genel sorun sanırım). Ben birde egzozu açtırmak istiyorum, tavsiye eder misiniz nasıl olur? (Muayeneden geçemiyormuş o şekilde doğru mu bu?)
-
04 Ağustos 2015, 21:42
egsoz açarsan muayeneden geçmez,ben açtırdım memnunum tabi orası ayrı ama muhtemelen sıfır egsoz alıp sırf muayeneden geçmek için uğraşıcam
-
05 Ağustos 2015, 00:04
-
05 Ağustos 2015, 10:44
@blackghost
Servis Fulya da Poyraz Motor. Ama ben babamdan kalma usta işini daha cok seviyorum. Şöyle gideyim Çay içelim menemen yiyelim motora bakalım falan :D randevu almak nedir mesela abi gidersin beklersin orda keyfi o bence.
@shadowmaster
Hoş olmuş. Zaten o kanatlar falan senin imzan gibi bişey
-
05 Ağustos 2015, 11:46
AsirMahfi adlı üyeden alıntı
@blackghost
Servis Fulya da Poyraz Motor. Ama ben babamdan kalma usta işini daha cok seviyorum. Şöyle gideyim Çay içelim menemen yiyelim motora bakalım falan :D randevu almak nedir mesela abi gidersin beklersin orda keyfi o bence.
@shadowmaster
Hoş olmuş. Zaten o kanatlar falan senin imzan gibi bişey
o eski ustalar artık pek yok..olanda ya uzak yada emek parasını fazla alan insanlar.Benim ustam avcılarda mesela,kendim ümraniyede otuyuroum,dünyanın bir ucu git-gel 150km yol oluyor.aslında bu durum bana çok şeyde kattı motoru öğrenmem adına,bazı şeyleri kendim onarır oldum dolayısı ile gerçek usta bulmak zor istanbulda.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
-
05 Ağustos 2015, 15:19
Merhaba arkadaşlar,
Demir sigortadan sigortasını yaptıranlar iletişim numarası verebilirmisiniz?
-
05 Ağustos 2015, 15:51
Demir Sigorta Nurten Ayyıldız
0549 451 82 18
1 hafta önce yaptırdım, yenibosna tarafında galiba yerleri ben kredi kartından ödedim bir saat içinde poliçeyi mail attılar, 1-2 gün sonrada orjinal poliçe kargoyla yolladılar.
-
05 Ağustos 2015, 16:13
Demir sigorta kasko gibimi oluyor neyleri kapsıyor kısaca bir anlata bilir misiniz
-
05 Ağustos 2015, 18:41
-
05 Ağustos 2015, 19:15
lK0zm4 adlı üyeden alıntı
Demir sigorta kasko gibimi oluyor neyleri kapsıyor kısaca bir anlata bilir misiniz
Yok normal trafik sigortası.En uygun fiyat veren yer demir sigortaymış o yüzden özellikle onu sordum.
-
05 Ağustos 2015, 19:29
-
06 Ağustos 2015, 05:31
Shadowmaster çok güzel anlamışsın eline sağlık. Senin motorda kullandığın gırtlak boru piyasada ne olarak geçiyor? Hava filtresinde yaptığın revizyon nasıl bir etki yaptı merak ediyorum. Motorun orjinal hava girişi sistemi ve filtresi açıkçası bana dandik geliyor...
Bir de şu kaynana zırıltısı, bende inat ettim yaw bu ses nerden geliyor diye egzos üzerindeki koruma demirin en geldiğini gördüm. Şimdilik civataları sıktım ve ses kesildi. Ama senin çözüm daha iyi. Kullandığın mantar parçalar ısıya dayanabilecek mi?
-
06 Ağustos 2015, 08:03
joviden adlı üyeden alıntı
Shadowmaster çok güzel anlamışsın eline sağlık. Senin motorda kullandığın gırtlak boru piyasada ne olarak geçiyor? Hava filtresinde yaptığın revizyon nasıl bir etki yaptı merak ediyorum. Motorun orjinal hava girişi sistemi ve filtresi açıkçası bana dandik geliyor...
Bir de şu kaynana zırıltısı, bende inat ettim yaw bu ses nerden geliyor diye egzos üzerindeki koruma demirin en geldiğini gördüm. Şimdilik civataları sıktım ve ses kesildi. Ama senin çözüm daha iyi. Kullandığın mantar parçalar ısıya dayanabilecek mi?
Benim filtre orjinal sistem bir revizyon yok. Açıkçası dandik de gelse bizim motorun basit dinamikleri için yettiğini düşünüyorum. 13 beygirlik bir motorda performans hava filtresi kullanacak halimiz yok, bu benim görüşüm. (yani performansa ciddi faydası olmaz tek başına)
Hava filtresi revizyonunu @BlackGhost ve Barış yaptı. Barış şu an asker, bu konudaki sorularını BlackGhost yanıtlar. Takılan filtre için bir takım hortum vs gerekiyor ve filtreden gelen hava fazla olduğu için de karbüratör bunu kaldırmıyor, bunu en başta da söylemiştim. Sonunda öyle de oldu şu an arkadaşlarımız yeni taktıkları filtrenin bir bölümünü bantlayarak kullanabiliyorlar, yani hava girişine manuel bir direnç sağlayarak.
Mantar ısıya dayanır, muhtemel yapışkanları eriyecektir ama yukarıda da yazdığım gibi parçalar arada kaldığı sürece problem yok. Zaman içinde problem tekrarlarsa bu kez içine ısıya dayanıklı kırmızı silikon ile full sıvama conta yapacağım, ama sanırım gerekmeyecek.
-
06 Ağustos 2015, 09:36
tek silindirli ve düşük cc bir motorda hava filitesini değiştirmek tek başına fayda sağlamaz,tecrübe ile sabit bu konuda birkaç parçayı elden geçirmek lazım;
-öncelikle bujiyi ve buji piposunu değiştirmek,
-kaliteli yağ kullanmak ( tercihen motul 10-40 ve imkan varsa bormax yağ katkısı katmak)
-motor bloğundaki euro 4 emülsyon zımbırtısının çıkarılması.Bu motorun ön kısmındaki depo altında bulunan bir parça ve gereksiz .Bunun çıkarılıp motor bloğunda kör tapa edilerek benzin-hava karışımı daha kaliteli hale getirilmesi sağlanır.
Bütün bu işlemler tamamlanmışsa hava filitresini açık hava filitresi olarak değiştirebilir,benzin-hava karışımını zenginleştirip fabrikasyon tepkilerinden daha performanslı bir konuma çıkarabilir,makinenin tork ve devir gücünü ciddi oranlarda artırabilirsiniz.Açık hava filitresini kullandığınızda deneme-yanıla yolu ile motoru üst devirlerde kullanıp,gaz kesme durumu yaşarsanız,hava filitresinin ön kısmını elektirik bandı ile biraz bantlayıp hava akışını keserek o problemide çözebilirsiniz.Ben bu şekilde kullanıyorum.
http://img261.imagevenue.com/img.php..._122_211lo.jpg
-
06 Ağustos 2015, 15:56
pazar çatalca gezisi var mı arkadaşlar? varsa kaç kişi gidiyor, nerede saat kaçta toplanma vs vs ...
-
06 Ağustos 2015, 16:07
henüz birşey kararlaştırmadık,yarın arkadaşlarla bir toplanıp durumları değerlendireceğiz,eksik bir geziye çıkmak istemiyoruz çünkü
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)