Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba Motor Superlight 200

Motovento
    REKLAM ALANI
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @haktan bir de Yıldız ticareti ara istersen muhtemel vardır ellerinde anadolu yakası ama kargo yapabilirler ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    458-25-243 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 200
    26sında olacak olan gezi hakkında bikaç bişey sormak istiyorum. Gezi olacak mı? Nereye ne kadar mesafe yapılacak? Henüz nazi kaskım dışında bi ekipmanım yok katılmamda problem olur mu?

Motosikleti
    Kuba SL 200
    Geziyle ilgili bilgileri Black Ghost yapacak, kendine en azından 4Riders, deri tekstil karışım model bir eldiven almanı öneririm, full koruma konusuna girmiyorum iş uzar, ama en azından bunu kendin için yapmalısın, son fiyat 90TL İDİ, Motomax'da var...

Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geziyle ilgili bilgileri Black Ghost yapacak, kendine en azından 4Riders, deri tekstil karışım model bir eldiven almanı öneririm, full koruma konusuna girmiyorum iş uzar, ama en azından bunu kendin için yapmalısın, son fiyat 90TL İDİ, Motomax'da var...
    en kısa zamanda tamamlamak gibi bi amacım var benim de. Bunun dışında sormak istediğim bişey daha var acaba kendi montlarımdan birini korumalı hale getirebilir miyim? bunun hakkında bilgi sahibi olan ya da daha önce denemiş birisi var mıdır çevrenizde zira yüzlerce lira verip normal zamanlarda giyemeyeceğim çirkin bir mont almak istemiyorum kaldı ki gerçekten güzel olanlarda öğrenci olan birinin bütçesi için çok yüksek olabiliyor.

AsirMahfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Şimdi fiyatını falan net hatırlamıyorum ama daha ucuza geldiğini biliyorum. Çelik yelek gibi giyebileceğin koruma ekipmanı var üzerine de normal montunu giyebiliyorsun. Ama tabi giy çıkar hep dert. Yada omuzluk dirseklik falan Alıp içine bi astar dikerek de yapabilirsin bence. Ama yine kaça patlar bilemedim araştırmak lazım.

Evoque - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    Alıntı AsirMahfi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi fiyatını falan net hatırlamıyorum ama daha ucuza geldiğini biliyorum. Çelik yelek gibi giyebileceğin koruma ekipmanı var üzerine de normal montunu giyebiliyorsun. Ama tabi giy çıkar hep dert. Yada omuzluk dirseklik falan Alıp içine bi astar dikerek de yapabilirsin bence. Ama yine kaça patlar bilemedim araştırmak lazım.
    Hocam guzel aciklamissiniz ama is sadece korumalarla bitmiyor ki. Deri malum deri, tekstil montlar ise 600D denen acayip orgu teknikleri kullanilan surtunmeye dayanikli kumaslarla yapiliyor. Herhangi bir gundelik montun her yerini Knox korumalarla doldurabilirsiniz ancak asfaltla ilk temasta catal gormus lahana dolmasi gibi yirtilip patlayacaktir.

Ogrenci kardesim emin ol 300 liraya aldigin motosiklet montu o paraya aldigin "Mavi" monttan daha cok dikkat cekecektir. Motorun/motorcunun havasi baskadir. Bunun yaninda can senin, kimseye bir sey begendirmek zorunda degilsin.

Tekerinize tas degmesin.

AsirMahfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf 250 L
    @Evoque Haklısın. Ama işte para olmayınca da olmuyor. Hiç koruma olmamasından iyidir diye düşünüyorum.

@458 sana da söz sorcam sağa sola var mı kullanmadığı montu olan falan diye. Tabi giymek istersen. En kötü bi 20 lira ateşlerim :D

Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı AsirMahfi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Evoque Haklısın. Ama işte para olmayınca da olmuyor. Hiç koruma olmamasından iyidir diye düşünüyorum.

@458 sana da söz sorcam sağa sola var mı kullanmadığı montu olan falan diye. Tabi giymek istersen. En kötü bi 20 lira ateşlerim :D
    @Evoque haklısınız ben o kısmını pek düşünemedim

@AsirMahfi eyvallah hocam teşekkür ederim :D

burakcvck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR 700 Xtribute
    Konu açılmışken, ben de mont ve koruma tavsiyesi arıyorum. Şayet şuan basit markasız bir iki koruma kullanıyorum. Bir an önce değiştirmek istiyorum. F/P oranı iyi olan önerilere açığım.

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    evet arkadaşlar ,26 temmuz pazar günü saat 09:00 da riva-polonezköy gezimizi yapacağız,facebook sayfamızdanda gezi bilgilerini takip edebilirsiniz.
    Tüm chopper sever arkadaşlarımız gezimize gelebilirler.

www.facebook.com/slturkiye
    http://i.hizliresim.com/Ql4VAV.jpg

Motosikleti
    Superlight 200
    Verilen küçük takım çantasından yıldız tornavida çıktı mı acaba? Ayrıca koruma demirini boyama amaçlı çıkarmak istedim fakat çok sıkı biraz zorlayınca yalama yapar gibi oldu bıraktım bu konuda bi öneriniz var mı yoksa serviste mi çıkarttırayım?

Motosikleti
    alet çantalarında eksiklikler oluyor ,varsa eksiklik servisinizden isteyiniz.
    koruma demiri sökülmesi lazım,deneyin tekrar isterseniz.

Bu arada pazar günü yapacağımız gezimize katılacak olan arkadaşlar face sayfamızda duyurduğumuz etkinliğe başvurabilirler.

burakcvck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR 700 Xtribute
    Alıntı 458-25-243 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Verilen küçük takım çantasından yıldız tornavida çıktı mı acaba? Ayrıca koruma demirini boyama amaçlı çıkarmak istedim fakat çok sıkı biraz zorlayınca yalama yapar gibi oldu bıraktım bu konuda bi öneriniz var mı yoksa serviste mi çıkarttırayım?

Yıldız anahtar olmadan çıkarman biraz zor. Denendi, az daha parmağı veriyorduk

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

Az önce facobook grubunda gördüm 'Berkay' arkadaşımız fotograf paylaşmış. Koruma demiri siyah ve hava filtresi karenajların içinden çıkmış. Bu uygulamalar hakkında bizleri bilgilendirirse seviniriz

Motosikleti
    Superlight 200
    @burakcvck Şuan ben aynı uygulamayla uğraşıyorum koruma demirini çıkaramadığım için deneme olarak kapakların üstündeki gri kısımları ve rölantinin üstünde bulunan tencere kapağı görünümlü kapağı boyadım. Plasti Dip mat siyah ile boyadım. Uygulama zor değil boya sökülebilir plastik gibi bişey ancak biraz bilek istiyor sadece yer yer boyanın fazla gelip akma yaptığı alanlar oldu çünkü. Eğer bütün motoru bu şekilde boyama fikriniz varsa boyayı kutu (sıvı)olarak alıp boyacıya boyatın. Bir adet spray ile yaklaşık tüm motor 2 kereye yakın boyanıyor diye bişey duydum ne kadar doğru bilemem.

Motosikleti
    Kuba SL 200
    Somun başlı tüm vidalarınızı açık uçlu anahtar ile değil ya yuvarlak yıldız anahtar ya da lokma takımından uygun olan ölçek ile sökün, vida başlarını bozarsınız açık anahtar ile ...

Motosikleti
    Superlight 200
    @shadow lokma takımındakilerle denedim 16 büyük geliyor yalama yaptı 4 küçük geldi o yüzden üstelemeyeceğim serviste söktürürüm orada taktırırım sonra tekrar.

Motosikleti
    Kuba SL 200
    muhtemelen vida/somun başlarında metrik/inch uyumsuzluğu var, buçukları da olan bir lokma takımı gerekli, ama garanti olsun diye serviste söktür

HaktanAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Teşekkür ederim @shadowmaster, buji piposu siparişini verdim.

Arkadaşlar bu koruma demirini siyaha çeviren veya çevirecek olan arkadaşlar lütfen deneyimlerini bizimle paylaşsın. Ben koruma demirini asite batırmadan ya da zımparalamadan o kromaj üzerinde boya tutmayacağı kanaatindeyim. En azından uzun süre kalmayacaktır diye düşünüyorum. Ama tecrübe eden arkadaşlar bizimle ne yapılması gerektiğini paylaşırsa sevinirim.

Motorun ilk bakımında iphone20w50 yağ kullandığımı ve deneyimlerimi paylaşacağımı söylemiştim. ikinci yağ değişiminde de aynı yağı kullandım. Bu güne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Dün 3000 yani üçüncü bakımına gittim. Motul 10w40 5000 yağ koydurdum. Motorun çalışması gidişi vs değişen birşey olmadı. Artı olarak, ya artık 3000km olduğu için vites geçişleri artık iyice oturdu ya da motul ciddi bir şekilde vites geçişlerini rahatlattı diyebilirim. Ancak üçüncü viteste rampa aşağı giderken motoru üç defa boşa aldım üçünde de motor stop etti. Bunun yağla bir alakası var mıdır bilemiyorum :( 67km kullanıp herhangi bir sorun yaşayacak mıyım diye baktım. Durum böyle. Birazdan yaklaşık bir 40 km kullanacağım bakalım bir sorun veya artı olacak mı?

Dün motor bakımdayken seleyide söküp benim çantacıya götürdüm. Bacaklar biraz uzun olduğundan ve ben de motoru iyice arkada oturarak kullanmak istediğimden sele ile biraz oynama yaptık. Dışardan bariz bir fark yok ama artçıya doğru olan bölümü biraz çukurlaştırıp ön tarafı biraz daha doldurduk. Bu şekilde çok daha rahat oldu diyebilirim ama görüntü olarakta öyle olmasını istiyorum. Bu yüzden yarın tekrar gidip

bu şekile getirteceğim.

Motosikleti
    Superlight 200
    @haktan koruma demirini şuan boyayamadım ancak en geç bikaç güne onu da boyayacağım yalnız motorun üzerindeki plastik aksamlar bile boya tuttu. Ancak ne kadar kalıcı olur bilemem döküldükçe boyamak gibi bir düşüncem var. Plasti dip araştırırsanız biraz bence mantıklı renk olarak da siyah matı bizim orjinal renkten daha güzel bir renk. Düz yüzeyde hiç sıkıntı çıkarmadı sadece tırtıklarda acemi olduğum için biraz pürüzlü boyadı. Ancak eğer bununla uğraşmayayım da boyacıya gideyim derseniz aynı boyanın spray olmayanından alıp boyacıya verin tabancayla sıkınca hem daha güzel olacaktır hem de ne aside ne kazımaya gerek kalacaktır diye düşünüyorum ayrıca fiyatı da gayet uygun boyanın kutu spray 50 lira falandı.

Bu arada ben de seleyi alçaltmak istiyorum tam iki ayağımı koyunca tabanlarım yere oturup dizlerim biraz kırılsın istiyorum. Bunun için bobber şeklinde sele düşünüyodum ancak beğenemedim orijinal selenin üstünde bunun gibi bi oynama yapabilir miyim acaba bilgi verebilir misiniz bu konuda

Motosikleti
    Alıntı HaktanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim @shadowmaster, buji piposu siparişini verdim.

Arkadaşlar bu koruma demirini siyaha çeviren veya çevirecek olan arkadaşlar lütfen deneyimlerini bizimle paylaşsın. Ben koruma demirini asite batırmadan ya da zımparalamadan o kromaj üzerinde boya tutmayacağı kanaatindeyim. En azından uzun süre kalmayacaktır diye düşünüyorum. Ama tecrübe eden arkadaşlar bizimle ne yapılması gerektiğini paylaşırsa sevinirim.

Motorun ilk bakımında iphone20w50 yağ kullandığımı ve deneyimlerimi paylaşacağımı söylemiştim. ikinci yağ değişiminde de aynı yağı kullandım. Bu güne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Dün 3000 yani üçüncü bakımına gittim. Motul 10w40 5000 yağ koydurdum. Motorun çalışması gidişi vs değişen birşey olmadı. Artı olarak, ya artık 3000km olduğu için vites geçişleri artık iyice oturdu ya da motul ciddi bir şekilde vites geçişlerini rahatlattı diyebilirim. Ancak üçüncü viteste rampa aşağı giderken motoru üç defa boşa aldım üçünde de motor stop etti. Bunun yağla bir alakası var mıdır bilemiyorum :( 67km kullanıp herhangi bir sorun yaşayacak mıyım diye baktım. Durum böyle. Birazdan yaklaşık bir 40 km kullanacağım bakalım bir sorun veya artı olacak mı?

Dün motor bakımdayken seleyide söküp benim çantacıya götürdüm. Bacaklar biraz uzun olduğundan ve ben de motoru iyice arkada oturarak kullanmak istediğimden sele ile biraz oynama yaptık. Dışardan bariz bir fark yok ama artçıya doğru olan bölümü biraz çukurlaştırıp ön tarafı biraz daha doldurduk. Bu şekilde çok daha rahat oldu diyebilirim ama görüntü olarakta öyle olmasını istiyorum. Bu yüzden yarın tekrar gidip
    [/url][/url]
    bu şekile getirteceğim.

motor yağı değişimi ,motorun uzun ömürlü çalışmasını sağlamak,aşınmaları asgari seviyeye indirgemek,yakıt tüketiminede etki etmek ve vites çalışmalarını güzel hale getirmeye faydalıdır.Bunlar zaten bir bütün olarak sağladığı zaman motorda çekiş ve hızlanma gibi nitelikler "stabil hale" gelir.Dolayısı ile sıradan yağlar motorunuzun stabilitesine 1000km ortalama idare ederken kalite yağlar bu stabiliteyi 2000km ortalamasına kadar çıkarır.motul yağlar tüm markalar için tavsiye edilen ve beğenilen bir markadır,kalitesi ortada bir üründür.

Sizin motorunuzun 3de iken boşa alma olayında aklıma takılan şey siz vites 3de iken birden boşamı alıyorsunuz yoksa 3-2-1-boş diyerekmi ilerliyorsunuz? normalde boşa alınınca stop yapmaması lazım.bunun km ile alakası yoktur.

Alıntı 458-25-243 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @haktan koruma demirini şuan boyayamadım ancak en geç bikaç güne onu da boyayacağım yalnız motorun üzerindeki plastik aksamlar bile boya tuttu. Ancak ne kadar kalıcı olur bilemem döküldükçe boyamak gibi bir düşüncem var. Plasti dip araştırırsanız biraz bence mantıklı renk olarak da siyah matı bizim orjinal renkten daha güzel bir renk. Düz yüzeyde hiç sıkıntı çıkarmadı sadece tırtıklarda acemi olduğum için biraz pürüzlü boyadı. Ancak eğer bununla uğraşmayayım da boyacıya gideyim derseniz aynı boyanın spray olmayanından alıp boyacıya verin tabancayla sıkınca hem daha güzel olacaktır hem de ne aside ne kazımaya gerek kalacaktır diye düşünüyorum ayrıca fiyatı da gayet uygun boyanın kutu spray 50 lira falandı.

Bu arada ben de seleyi alçaltmak istiyorum tam iki ayağımı koyunca tabanlarım yere oturup dizlerim biraz kırılsın istiyorum. Bunun için bobber şeklinde sele düşünüyodum ancak beğenemedim orijinal selenin üstünde bunun gibi bi oynama yapabilir miyim acaba bilgi verebilir misiniz bu konuda

koruma demiri nikelaj olduğu için hangi işlem yapılırsa yapılsın boya kalıcı olarak tutmaz.koruma demirinin nikelajını eritmek gerekir,sonrasında boyanabilir.

Sele olayında size tavsiyem,şirinevler motosay sele yapımda bu işlerinizi halledebilirsiniz,yardımcı olacaklardır size.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)