Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba Motor Superlight 200

Motovento
    REKLAM ALANI
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @einsof geçmiş olsun. Onun için uzun yolda gaz,debriyaj,fren teli ve bir buji ve ana sigorta her daim bulunmalı derim her zaman.

@brkyatly ; benim eski motorlardan kalma ekipmanlar toplarsam 1 SL200 alır şaka bir yana senin değerin çok fazla, o yüzden motor küçük, hızı az diye düşünme. Çünkü sen düşmeyebilirsin ama piyasada bolca bulunan hayvanlardan biri 30km/h ile darbe yapsa allah korusun... Full face kask, korumalı mont + pantolon + uzun bot + eldiveni es geçme. Şahsen bizim motora Hudson deri ceketi (yakalı olan) çok yakıştırıyorum ben, diğerleri sana kalmış

Bu arada 4.000 km bakım sonrası şehir içi + otoban (100-120 km/h) yakıt kilometrede 15 kuruş bende. Rodajda aynı koşullarda ama max 100 giderken 13-14 kuruştu, otobanda gazlayınca biraz artıyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @einsof geçmiş olsun. Onun için uzun yolda gaz,debriyaj,fren teli ve bir buji ve ana sigorta her daim bulunmalı derim her zaman.

@brkyatly ; benim eski motorlardan kalma ekipmanlar toplarsam 1 SL200 alır şaka bir yana senin değerin çok fazla, o yüzden motor küçük, hızı az diye düşünme. Çünkü sen düşmeyebilirsin ama piyasada bolca bulunan hayvanlardan biri 30km/h ile darbe yapsa allah korusun... Full face kask, korumalı mont + pantolon + uzun bot + eldiveni es geçme. Şahsen bizim motora Hudson deri ceketi (yakalı olan) çok yakıştırıyorum ben, diğerleri sana kalmış

Bu arada 4.000 km bakım sonrası şehir içi + otoban (100-120 km/h) yakıt kilometrede 15 kuruş bende. Rodajda aynı koşullarda ama max 100 giderken 13-14 kuruştu, otobanda gazlayınca biraz artıyor
    İyi diyosun abide ben ogrencı ınsanım bu yuzden gucumde sınırlı ben yavas yav tamamlıycam ekıpmanımı oncelıgım lastıklerı degıstırmek motoru alınca lastık + kask+ eldiven alıcam sonra motrcu ceketı alıcam kış içinb ama bole 700 tl falan verıcek gucum yok sole uygun guvenılır bır markanız yokmu mont ıcın

Motosikleti
    Kuba SL 200
    Motomax'da 4riders CE korumalı montlara bak bence, her ne marka olursa olsun sert omuz,sırt ve dirsek korumaları olsun. Eldivenleri de aynı markadan alabilirsin ben şu an ondan kullanıyorum 90TL idi aldığımda. Bütçesel durumlar hepimiz için aynı, yavaş yavaş da olsa en güvenilir markalarla tamamla ekipmanlarını. Mesela benim mont 8, pantolonum 9, botlarım 10 yıllık. Tıpkı motor gibi ekipmana da bakınca uzun zaman idare eder seni...

458-25-243 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 200
    Buji piposunu değiştirdim az önce Kadıköy hasanpaşa Yıldız ticarette mevcut. 2 adette buji aldım mümkünse yarın bakımda taktırıcam onları da. Sağolsun Yıldız tic. çok ilgiendi.(reklam amacım yok :D) Buji 10tl. Pipo 15tl. eğer varsa aklınızda uğrayın derim. Bunun dışında pipo sonrası olanlar hakkında. Normalde gazı kesince motor zank diye beni öne atıyordu eve gelirken gözlemim şudur o olay yok denecek kadar az ( yokuş çıkarken haliyle az da olsa yapıyor.)

Sormak istediğim bir soru var. Vitesleri nasıl kullanıyorsunuz. Normalde ben sese göre değiştiririm hafif bağırdımı değiştiririm. Ama 50ye gelmeden motor 3.vitesi istiyor. 60larda 4ü istiyor 80e geldimi 5 istiyor. aşağı yukarı 100-110 yapan makinede ben o hızları 5..vitesle heralde göremem çünkü 5i çok erken alıyor. Sizde durum nedir?

@einsof çok geçmiş olsun tekrardan.

@brkyatly bu manisalıların ortak problemi sanırım :D benim de ekstra koruyucu malzeme almaya param yok şu an yavaştan tamamlamak umudum ama sanırım asla sadece motorda giyebileceğim (ağır ve tipleri çok çirkin bence) montlara 1000-1500 lira para vermeyeceğim. Sıralamam Lastik-Kask-Eldiven şeklinde olur diye düşünüyorum.

Haklısın abi acı yoldan tecrübe ettim malesef
    Bende yakıt tüketimini hesapladım sonunda şehiriçi kilometre de 16 kuruş çıktı; henüz acemi kullanımıyla tabi

Motosikleti
    Kuba SL 200
    @453 ; bi gün sana mekanik kurs vereceğim en sonunda
    Bizim motor 70km/h ile sakin ve mutlu bir şekilde 5.vites gider, doğru kullanıyorsun böyle devam et. 7500-8000 rpm'lerde 100-110km/h görür motor. Tabii bu arada makine 154 kilo, şehir içinde özellikle kaçış manevrası için 5.000-6.000 rpm ve 3.vites idealdir, ki gazı açınca sana aradan sıyrılacak ivmeyi sağlasın sıkışık trafikte. Ben bütün Bağdat Caddesini , 2 ve 3. vites geçerim mesela, biraz bağırır ama öküzün biri sıkıştırınca da gaz tepkim gerekli kaçısı sağlar bana...

Alıntı 458-25-243 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buji piposunu değiştirdim az önce Kadıköy hasanpaşa Yıldız ticarette mevcut. 2 adette buji aldım mümkünse yarın bakımda taktırıcam onları da. Sağolsun Yıldız tic. çok ilgiendi.(reklam amacım yok :D) Buji 10tl. Pipo 15tl. eğer varsa aklınızda uğrayın derim. Bunun dışında pipo sonrası olanlar hakkında. Normalde gazı kesince motor zank diye beni öne atıyordu eve gelirken gözlemim şudur o olay yok denecek kadar az ( yokuş çıkarken haliyle az da olsa yapıyor.)

Sormak istediğim bir soru var. Vitesleri nasıl kullanıyorsunuz. Normalde ben sese göre değiştiririm hafif bağırdımı değiştiririm. Ama 50ye gelmeden motor 3.vitesi istiyor. 60larda 4ü istiyor 80e geldimi 5 istiyor. aşağı yukarı 100-110 yapan makinede ben o hızları 5..vitesle heralde göremem çünkü 5i çok erken alıyor. Sizde durum nedir?

@brkyatly bu manisalıların ortak problemi sanırım :D benim de ekstra koruyucu malzeme almaya param yok şu an yavaştan tamamlamak umudum ama sanırım asla sadece motorda giyebileceğim (ağır ve tipleri çok çirkin bence) montlara 1000-1500 lira para vermeyeceğim. Sıralamam Lastik-Kask-Eldiven şeklinde olur diye düşünüyorum.
    Hocam çok sağol şu pipoyu bende listenin başına aldım bu arada
    Ayrıca mont bilgim çok yok ancak kask konusunda; bende malum öğrenciyim hem iyi hem eko. bişey baya araştırdım sonuç olarak geçen gün MT REVENGE(sharp testi 5 diyor) aldım bi abimizde bu fiyatlara en iyilerden dedi ben kullanıyorum gayet memnunum bi seçenek olarak değerlendirebilirsiniz

458-25-243 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 200
    @shadowmaster haha ihtiyacım var abi :D Ben de 2 ve 3. viteste çok sorun yaşamıyorum ancak bağırma olayı bende de oluyo hani bağırınca da ulan bişeyler ters gidiyo heralde diyorum. Tabi başkası nasıl kullanıyo görmediğim için hiç sl200ü kendimi anormal zannediyo da olabilirim :D

@einsof Shark raw gördükten sonra başka bi kask alabileceğimi zannetimiyorum. Çok güzel allahsız :D

Motosikleti
    Kuba SL 200
    Ekipman başlığına çevirdiniz burayı
    Shark Raw güzel ve havalıdır, kızlar size bakar ama çenenizi korumaz !

Motosikleti
    Rks cruiser 250
    Shark Raw çok güzel gerçekten, ama güvenilirliği konusunda herkes hemfikir sanırım.

bende shark vancore aldım. hoş henüz motorum yok :p

bir satıcı buldum sl150 satıyor ama motoru 200 cc ye çıkarmış, titreşim yok diyor.fiyat 4.500. fikirlerinizi alabilirmiyim?

Motosikleti
    Kuba SL 200
    Motorun 200CC'ye çıkartılmasını kim yapmış, CC'den çok balansör takılıp takılmadığı önemli ?

Alıntı 458-25-243 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

sendemı manısalısın ?

Motosikleti
    Rks cruiser 250
    Ustaya yaptırmış. Superlightlarda balansör var dedi.

Bide daha demın somada 1 tane adamda var aten baska kımsede yok beyler gordumde sankı bana kucuk gelıcek gıbı ya 1.87 boy 95 kiloyum guzel dururmu dıye soru ısaretı var kafamda

Motosikleti
    Kuba SL 200
    Çok bilgili bir arkadaşa denk gelmişsin !
    Bu benim için analitik mantıkla bir anlam ifade etmiyor, o usta konuşup yaptığı modifikasyonları dinleyip görmeden ve motoru 6.000 RPM ve üstü devirlerde kullanmadan buradan söyleyeceğim her şey "yalan olur"...

@brky ; e adamla tanış bir üstüne otur bak o zaman

Motosikleti
    Rks cruiser 250
    Bu benim için analitik mantıkla bir anlam ifade etmiyor, o usta konuşup yaptığı modifikasyonları dinleyip görmeden ve motoru 6.000 RPM ve üstü devirlerde kullanmadan buradan söyleyeceğim her şey "yalan olur"...
    Bencede. Vazgeçeyim mi bu sevdadan

@shadowmaster abi foto olarak atarmsın rca etsem ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:17 ----------

@brky ; e adamla tanış bir üstüne otur bak o zaman
    adamla tanıştım abide kıstıramadım bınıcek sekılde tanıstıgımda motor yoktu yanında sımdıde yanımdan gectı arkadas kalıpsz bu motor sana olmaz dedı bende sızın dusuncelerınızı merak ettım

Motosikleti
    Kuba SL 200
    Kilon problem olmaz ama boyun yüzünden bacak açıklığı zorlayabilir, depoyu kavramada zorlanabilirsin, yine de test etmek lazım. Bizim gruptaki arkadaşlar 1.80 civarında sıkıntı yaşayanı görmedim ama esas olan bacak boyu aslında. Hangi cruser/chopper'ı alırsan al genel ergonomi yüzünden zaten dizler kırık kullanırsın. Sana BMW GS 1200 güzel olur Ben 1.72'yim benim için ergonomisi çok uygun geldi. Bütçen yükselebilirse daha farklı bir model araştırabilirsin. Bu arada o muhterem "kalıpsız" motor görmemiş hayatında, SL200 gayet kalıplıdır, benim lastik sohbetinde paylaştığım bir foto vardı Suzuki ile yan yana, aynı kalıptalar.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Regal spider denesin arkadaş

AsirMahfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Merhaba, 26'sında gezi olacak falan dendi ama kesin mi acaba? Ona göre shiftimi değiştirtcem çünkü. Bu sefer katılayım istiyorum.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)