@rhodoks geçmiş olsun, tüm ana kabloları kontrol et bence ana sigortayı attıracak bir amper bindiyse hafif gevreme olmuş olabilir bağlantılarda,
@haktan güle güle kullan
Yıl başında fiyatı 5400 olan SL200 neden bu kadar fırladı acaba?
Yakın bi zamanda SL150 alacağım sanırım, sl200 e o parayı vermem mümkün değil. İkinci elde 5000 en az.
Aranızdayım yakında
öncelikle fiyat artışı,bu modelin chopper tarzı içinde en uygun ve en stabil olmasından kaynaklı muadillerine göre performans vede serviside iyi olmasından ötürü arttı.Buna mukabil döviz artışıda etki etti zira yılbaşında dolar 2300 seviyesinde iken şimdi 2700 sınırına geldi dolayısı ile bir regal raptorun 11000 gibi bir fahiş fiyatla satılırken,200cc bir motorun 5400 seviyesinde tutulmaycağını biz zaten yıl başında dile getirmişdik nitekim öylede oldu.Şuanki fiyatlar elbette biraz şişik,normalde 6000-6300 tl seviyesinde olmalıydı.yıl sonuna doğruda bu seviyelere inecekdir.
150cc modeline gelince;
bu konuda sizi şöyle uyarayım artık sıfır olarak 150cc kuba bu yıl üretilmiyor(varsada elde kalan son motorlardır).150cc motorlarda balansör yoktur ve buda titreşimi hat sahfada hissettirirki bu 80-90km den sonra çekilir bir durum olmaz.200cc modellerde ise balansör olduğundan 100-110 km de bilr titreşim en asgari seviyededir.150cc kuba tavsiye etmiyoruz zira arada belki 500-1000 tl fiyat farkı ile 200cc alabilmeniz mümkündür.
SL150'nin titremesi için hıza gerek yok, balansör olmadığı için 6.000 RPM üzerinde hissedilir titreme ciddi bir şekilde...
Buji piposu için birebir link bulamadım malesef. Linkteki ilan var ama bi iletişime geçin isterseniz. Bir de ben şirinevler de servisten 20 liraya almıştım yakınsanız oraya gidebilirsiniz.
Edit:
http://e-store.ilkcard.com/urundetay.aspx?No_=TkdLLVhEMDVG
Şirinevlerden bahsediyorsunuz. Vale motora mı gidiyorsunuz servise arkadaşlar?
Beyler simdi cogunluk griplerde karar kilmis grip motoru alcaltiyor dediniz ben Manisa/Soma da oturuyorum ve buranin yollarri biraz kotu kasis cok cukur cok sizce sikinti cikarirmi biraz daha fazla verip Bridgestone mi aliyim
Ilk motorum olucagi icin cok titizleniyorum beyler kusura bakmayin kafanizi agritiyoz alti falan surter diye korktum motor alcalinca ayna ve tekerlekten baska sikintisi yok deme beyler 500 lastik 100 de ayna tutsa diyprum ben 7300 e alicagim motor 7900 e biter dedim
@Shadow; rölanti ayarını biraz yükseltince tüm sorun ortadan kalktı teşekkürler öneri için, makina saat gibi işliyor maşallah
Bir de tüm arkadaşlara faydası olsun aşagıdaki linkler bizim makinalara uyumlu ngk buji ve pipodur. Hiç usta ile uğraşmadan evde değişimi yapabilirsiniz
http://www.motobakkal.com/?urun-5470...-NGK-Buji.html
http://www.motobakkal.com/?urun-8495...ji-Piposu.html
@burak ; işte budur, keyifli sürüşler
@453 ; önce şu dallanan pipoyu it dibe doğru "tak" diye oturması lazım yerine bu şekilde gezilmez
Değişime gelince ; bujiye giren pipoyu yukarı çekince çıkar zaten, sonra pipo kabloya vidalıdır onu saat yönü tersine çevirip sök ve yeni pipoyu aynı şekilde tak. Buji için takım çantanda bir lokma anahtar var. Buji üzerine onu geçir dibindeki somunu kavradığından emin ol, anahtardaki deliğe takım çantasındaki uzun kaleme benzer şeyi tak ve saat yönü tersine çevir gevşeyince anahtarı elle çevirip bujiyi sökebilirsin. Yuvaya toz kaçırmadan yeni bujiyi önce elle dişlilere orurtup saat yönüne çevir, rahat bir şekilde dönüp sıkmalısın sakın zorlama diş kaprırıp yuvayı bozmamalısın, sıkılaşmaya başlayınca anahtarla devam et. Sonra pipoyu buji üstüne oturt ve marşa bas, keyifle sür. Buji anahtarın yoksa bir tane al her daim çantanda bulunmalı, başka birşeyle söküp takmayı deneme. Sökme işlemini buji sıcakken yapma elin yanar
@exhell ; SL150'yi satarken çok değer kaybedecek, bütçe konusunda haklısın ama bunu da göz önünde bulundurmanda fayda var kardeşim ...
Beyler önere bilecegınz motorcu ceketı kask eldiven pantalon varmı 8 milyarlık motora 15 milyarlık koruma alamam takdırınz bole cok pahalı olmayan bıldıgınz varmı
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:18 ----------
bide kuba superlight 200 e yakıssın bırazcık :D
Arkadaşlar merhaba; bugün başıma bir olay geldi paylaşmak istedim.. sahilde sakin sakin giderken bir anda gaz telim koptu öylece kaldım yolda aklınızda olsun böyle bir durumda ben hemen rolantiyi yükselttim,sonra kopan teli dikiz aynasına bağladım yay gibi oldu teli çektikçe gaz geliyor bu sayede yaklaşık 20 km kadar gelebildim umarım kimsenin başına gelmez ama gelirse aklınızda olsun
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)