Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba Motor Superlight 200

Motovento
    REKLAM ALANI
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @453; evet biz de (hem ben hem Black Ggost hem de Pitbullcu) potansiyel alıcı arkadaşlar için, lastik montajı sonrası paylaşımda bulunmuştuk, hatta ben orjinal/citygrip takılı halinin aynı açıdan çekilmiş fotoğrafını paylaşmıştım. Bu noktadan sonraki karar sizlere aittir, son kertede Michelin ile bir ortaklığımız bulunmamakta

@Marvel ; Metzeller petformans lastiklerinde iyidir, kuru ve özellikle ıslak/yağmur için en iyisi Bridgestone'dur ama sanırım artık çifti için 1.000 TL üzerindedir maliyeti...

Aklınıza "bu adam bunları nereden biliyor?" sorusu gelebilir. Biliyorum çünkü 2 scooter , 1 maxi scooter, 2 BMW (f 650 ve GS 1150) 1 kawasaki er6f sport touring kullandım, toplamda SL200 ile birlikte 90.000 km tecrübem mevcut ve konuştuğumuz 4 ana lastik markasının farklı yol koşullarındaki tepkilerini bizzat tecrübeledim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

sonuç michelin mi diyorsun üstadım

HaktanAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Buz motor verdi fiyatı. @shadowmaster ne kadar kızsa da 😊 madem sizde arka lastiği 130 yerine 140 kullanıyorsunuz ben orninal ebatlarında birtek arka lastiğin 140 olan yine michelin lastik taktıracağım. Zaten Bridgestone ile de konuştum yine bizim orjinal ebatlarımızda lastiği yok.

Motosikleti
    Kuba SL 200
    @drakyuz; ülkemizdeki satış koşullarında, bizlerin de deneyimleriyle önerimiz bu yöndedir. Bizim aldığımız dönemde piyasada fiyat / performans olarak uygun olan Michelin'di onu tercih ettik ve bir sıkıntı yaşamadık. Hatta bize çok yakın bir tarihte başka bir arkadaşımız, yanılmıyorsam @ubim, daha ucuza farklı bir lastik taktırdı fabrika ebatlarında. Ancak sonrasında deneyimlerini paylaşmadığı için karşılaştırma yapamıyoruz. Bu başlıkta köyün iki delisi var bir @Black Ghost bir de ben

@Haktan ; niye kızayım yaw sen 140 olanını tak, sonra da deneyimlerini paylaş, 140-90-15 ile ne olacak ben de merak ediyorum, ama desen aynı değil mi bu detayı hiç konuşmadık. Aynı seri ve aynı desen olması önemli, bir de L sibop ve Tubeless yapmayı unutmayın.
    A.ŞIK bunu beğendi.

İyi akşamlar.
    Forumu başından beri takip etmekteyim. Yapmış olduğunuz değişiklikler bence tam yerinde . özellikle tek gösterge ve gidon mükemmel olmuş.

iyi sürüşler dilerim.

ubim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TNT 25 , Kuba superlight 200
    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @drakyuz; ülkemizdeki satış koşullarında, bizlerin de deneyimleriyle önerimiz bu yöndedir. Bizim aldığımız dönemde piyasada fiyat / performans olarak uygun olan Michelin'di onu tercih ettik ve bir sıkıntı yaşamadık. Hatta bize çok yakın bir tarihte başka bir arkadaşımız, yanılmıyorsam @ubim, daha ucuza farklı bir lastik taktırdı fabrika ebatlarında. Ancak sonrasında deneyimlerini paylaşmadığı için karşılaştırma yapamıyoruz. Bu başlıkta köyün iki delisi var bir @Black Ghost bir de ben

@Haktan ; niye kızayım yaw sen 140 olanını tak, sonra da deneyimlerini paylaş, 140-90-15 ile ne olacak ben de merak ediyorum, ama desen aynı değil mi bu detayı hiç konuşmadık. Aynı seri ve aynı desen olması önemli, bir de L sibop ve Tubeless yapmayı unutmayın.
    Merhabalar ben birebir aynı ölçü olsun diye eski adı SAVA yeni adı MİTAS olan lastiklerimi takdırdım ve bu işlemi sıfır aldığım motorumun anında lastiklerini değiştirdiğim için orijinal lastikler ile kıyaslama şansım olmadı fakat mitas marka lastiklerimle bu güne kadar hiç sorun yaşamadım özellikle sağanak yağış altında olmak üzere.
    Maddi imkanı kısıtlı olanlar için önerebileceğim bir lastik markası...

HaktanAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Ön ve arka lastikler aynı model, aynı seri ve desen. Marka tamam michelin ama modelinin ne olduğunu bilmiyorum, açıkcası aynı desen olduğunu ve fiyatını öğrenip kapattım tlfnu 😎 sizinkiler michelin city grip ama ben modelini bilmiyorum. Michelin, aynı desen ve fiyatını öğrenmek yeterli geldi galiba o an 😊 bir de üstadlar motoru almış alalı kasko içime dert olmuştu. Bayağı bir firma aradım ama kimse bizim motorlara kasko yapmıyordu. Dün şair sigorta sayfasını bulup motorun bilgilerini yazdım. Bugün mail ve tlfonla geri döndüler. Groupoma sigortadan 554,57tl kasko fiyatı verdiler. Varsa araştıran bilgisi olsun istedim. Ben hem lastik hem kaskoyu yaptıramayacağım gibi görünüyor bu ay. Ama sizinde bilginiz olsun.

150 lik ile 200 lük arası ciddi bir çekiş farkı var mı, 3500 liralık bi para ayırdım, bu fiyata bulunabilir mi sizce 2. el SL

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Alıntı drakyuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150 lik ile 200 lük arası ciddi bir çekiş farkı var mı, 3500 liralık bi para ayırdım, bu fiyata bulunabilir mi sizce 2. el SL
    fark vardır.

hem çekiş hemde hızlanma anlamında farklar mevcuttur.Ayrıca 150cc makinelerde balansör olmadığı için titreşim sürüşte çok olumsuz etki eder dolayısı ile piyasada 200cc makineler daha çok tutulmuştur çünkü hem balansörlü gelmekdedir ve bu titreşimi büyük ölçüde kesmiştir hemde tork anlamında 150cc den çok daha iyi performans vermekdedir.Sanıyorum bu yıl 150cc sıfır makine geitrmediler diye biliyorum,artık kuba motor sadece 200cc ile devam edecek galiba.

burakcvck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR 700 Xtribute
    Alıntı HaktanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön ve arka lastikler aynı model, aynı seri ve desen. Marka tamam michelin ama modelinin ne olduğunu bilmiyorum, açıkcası aynı desen olduğunu ve fiyatını öğrenip kapattım tlfnu �� sizinkiler michelin city grip ama ben modelini bilmiyorum. Michelin, aynı desen ve fiyatını öğrenmek yeterli geldi galiba o an �� bir de üstadlar motoru almış alalı kasko içime dert olmuştu. Bayağı bir firma aradım ama kimse bizim motorlara kasko yapmıyordu. Dün şair sigorta sayfasını bulup motorun bilgilerini yazdım. Bugün mail ve tlfonla geri döndüler. Groupoma sigortadan 554,57tl kasko fiyatı verdiler. Varsa araştıran bilgisi olsun istedim. Ben hem lastik hem kaskoyu yaptıramayacağım gibi görünüyor bu ay. Ama sizinde bilginiz olsun.
    Biraz arastirdim güncel fiyat listesinde görünmüyor. Ama o boyutlarda commander 2 serisinde var o da sadece arka lastik olarak. On lastiği farklı bir seri büyük ihtimal.

Bu arada arkadaşlar ben de city grip tercih etmemiştim. Arka lastikte yanak çok daraldığı için. Anlas markalı türk mali lastik kullanıyorum. Tubeless ve L siboplu olarak. Montajı ile birlikte yaklaşık 270 tl vermiştim yanlış hatırlamıyorsam. Memnun muyum evet memnunum. Fabrika lastiklerinden sonra harika geldi. Fakat bir michelin kadar virajlarda güven veremeyecegi aşikar. Bu lastikler ekonomik olarak sıkıntısı olan ve fabrika lastiklerinden kurtulmak için güzel seçim. Ama durumunuz musaitse direk michelin derim.Ben daha çok arka tarafın alcalmasina kafayı takmistim ama Haktan Bey'in yeni ölçülerdeki lastik haberiyle ben de degistirmeyi düşünebilirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:12 ----------

Diger bir konu, ben motorumun çok yakmasından ve boğulmasından şikayet ediyordum. Motor çok çabuk ısınıyordu çünkü zengin karışımlı yakıt yakıyordu bu da boğulmaya ve performansta düşüşe neden oluyordu. Öte yandan motorum ışıklarda boşta beklerken ısındıktan sonra sürekli stop etme eğilimine giriyordu. Bunun sebebi ise sübap jetlerinin normalinden geniş ayarda olması ve ısınmamın etkisiyle genleşip sıkışıyordu ve sıkıntıya sebep oluyordu.

Geçen hafta bu konuları halletmek üzere servise gittim. Sübap ayarı yapıldı sentil çakısı ile ardından karbüratörden benzin ayarı kısıldı. Daha sonra da hava ve rölanti ayarı yapıldı. Motorun ciddi biçimde çekişi ve performansı arttı. Yakıt için henüz bişey diyemeyeceğim. Depoyu fulledim bitesiye kadar ölçüm yapacağım. Fakat tek sıkıntı motor çok geç ısınır oldu. İlk çalıştırmalarda marş alıyor fakat sürekli gaz vermezsem stop ediveriyor. Keza yola çıktıktıktan sonra ki ilk ışıklarda falan stop etmemesi için sürekli gaz vermek zorunda kalıyorum. Bunun için de bayramdan sonra bir daha gideceğim servise.

Motosikleti
    buji piposunu sizmi değiştirmiştiniz bu arada?
    onun performansa etkisi oldumu gerçekten yoksa ekstra ayarlama yapmakmı gerekiyor karbüratöre?

Motosikleti
    Kuba SL 200
    @Burak ; servise gitmeden rölantiyi bir tık yükselterek dene bence 1800 civarı yapıyorum ben, servis 1600'de bırakıyor ve stop etme riski daha fazla oluyor, kendim böyle bir yol tercih ettim, yakıtta bir artış yok böyle kullanınca.

burakcvck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR 700 Xtribute
    @Blackghost; Buji piposunu başka bir arkadaş değiştirmişti. O konuyu ben de merak ediyorum bizi aydınlatırsa güzel olur.

@Shadow; Katılıyorum sana çünkü servis 1600'ü bırak 1400 lere ayarladı. Usta mantığı az yakar hesabı ile. Benim de aklımdaydı aslında ama pek faydası olmaz diye bakmamıştım. Eve geçtiğimde bir deneyim buradan yazayım.

Bir de rölanti ayarını motor sıcakken mi yoksa soğukken mi yapmak daha iyi oluyordu?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-kuba-200-superlight-7400-km-muayene-ocak-2016-221562649/detay/
    Arkadaşlar bu araç masıldır,bilen gören var mı, tuzlada oturup araca bakabilecek var mı

Motosikleti
    valla motor güzele benziyor,bakmak lazım kaçırmazlar böyle motoru ayrıca fiyat güzel.

458-25-243 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı drakyuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-kuba-200-superlight-7400-km-muayene-ocak-2016-221562649/detay/
    Arkadaşlar bu araç masıldır,bilen gören var mı, tuzlada oturup araca bakabilecek var mı
    Şayet ilk motorunuz olacaksa ben ne olursa olsun 0 almanızdan yanayım. Belki 7000 km çok gibi gözükmeyebilir ama şu da bi gerçek ki bu motor bi yamaha bi harley değil. Aldıktan sonra bakıma verilecek para canını sıkabilir belki. Ama tabi anlayan birine göstermekte fayda vardır. Yine de son olarak şahsi fikrimi sorarsan bu geç olsun güç olmasın mantığıyla 0 almanı yeğlerim.

S.a beyler ilk motorum olucak bunu dusunuyorum ama korkularim var mesela tamirciden cikamamak gibi surekli sikinti cikarir gibi 7 bin tlyi asti motor suamda bu paralari vermisken normal kontrolleri harici pek gitmrk istemiyorum nasildir motor sik sik sikinti cikarirmi

2 metrelik 120 kiloluk arkadaşımda 150 lik SL var, 16600 km oldu, bakım dışında tamirhaneye girmedi motor..SL 200 sınıfında efsane olmaya aday bir motor bence

458-25-243 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı brkyatly adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    S.a beyler ilk motorum olucak bunu dusunuyorum ama korkularim var mesela tamirciden cikamamak gibi surekli sikinti cikarir gibi 7 bin tlyi asti motor suamda bu paralari vermisken normal kontrolleri harici pek gitmrk istemiyorum nasildir motor sik sik sikinti cikarirmi
    ilk motor için bence en ideal chopper cruiser tarzı motordur. Özellikle piyasadaki diğer chopperlara göre daha kısa bi şasiye sahip olması motoru daha kıvrak ve daha kullanışlı hale getirmiş bana göre. Şuan bu paralar bu motor için ucuz bile eğer yanılmıyorsam seneye kadar bu motor 8-9 bin civarlarını görecektir. Ufak tefek problemler çıkarır ama 0 alıcam diyosanız bakım harici sizi tamirciye sokmaz yolda bırakmaz.

@drakyuz motor zaten iyi sıkıntısı senin kullanmamış olman önceki kullanıcının nasıl kullandığını bilemezsin eğer iyi kullanırsan 16bini de görürsün 32bini de.O yüzden 2.el alıcaksan en azından mutlaka bir bilene iyice göstermeni tavsiye ediyorum. Bu motoru 7 bin lira yapan motor bloğu denebilir. En ufak bi sorun fiyatı kat kat yukarı çeker.

Sevgili arkadaşlar;
    Bugün superlight 200'ümü teslim aldım.
    Temel koruyucu ekipmanlarımı alıp, ilk sürüş için şehirdışında bir yolda biraz sürüş yaptım.
    İlk motorum ve ilk tecrübem olmasına rağmen müthiş keyif aldım.
    Rüzgarı yüzümde hissettim, hem güzel hem de ilgi çekici bir motor bence.
    1. Vitesten boşa zor düşüyor, sanırım bununla ilgili bir ayar yaptırmam lazım.
    80 km civarında yol yaptım. Alışık olmadığım için biraz ağrı yaptı bileğimde ve belimde.(çok sıkıp kasmadığım halde)
    Eve dönüş yolunda virajlı bir yoldan inmem gerekiyordu, orada daima refüj sulamadan dolayı caddeye su sızdığını biliyordum, yavaş geçmeme rağmen arka taraf biraz kaydı, toparladım. Lastiği acilen değişmem gerektiğini tecrübe etmiş oldum bu vesileyle.
    Açıkta bırakmak istemediğim için binanın bodrumuna çizmeden yerleştirmek için yaklaşık 15 dakika uğraştım
    Çok ama çok güzel bir motor almak isteyenlere söylüyorum,
    Hayallerinizi ertelemeyin.
    Keyifli ve eğlenceli sürüşler dilerim.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)