Kuba Motor Superlight 200
-
24 Haziran 2015, 06:56
Teşekkür ederim @shadowmaster Samatya'da hiç oturmadım. Bahçeşehirdeyim ben.
Bu arada 1000km bakımı yapıldı. Servis ustamın da tavsiyesi ile motor yağını ipone20w50 koyduk. Üzerindeki çin malı orjinal bujisini de NGK ile değiştirdik. İnanın arkadaşlar ilk kalkışlarda motorun altımdan kaçmaması için uğraşıyorum. Sanki 2-3 beygir kazanmış gibi hissettiriyor. Motulu bilmediğimden kıyaslama yapamıyorum ama bugün servisten çıkınca 120km gezi yaptım. Öncesine göre çok daha güzel bir gidişi oldu. Rodajı tam anlamı ile bitmemesine rağmen 7000 devirde 110km gördü. Daha fazla basmadan 80 km' düşüp güzel bir gezi yaptım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:51 ----------
Bu arada o bahsettiğin benzin kokusu çok abartılı olmamakla birlikte benim motordan da geliyor ama aldığım ikinci depo benzin ile 70₺=425km yol yaptım ben.
Reklamlar
-
24 Haziran 2015, 08:42
HaktanAksu adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim @shadowmaster Samatya'da hiç oturmadım. Bahçeşehirdeyim ben.
Bu arada 1000km bakımı yapıldı. Servis ustamın da tavsiyesi ile motor yağını ipone20w50 koyduk. Üzerindeki çin malı orjinal bujisini de NGK ile değiştirdik. İnanın arkadaşlar ilk kalkışlarda motorun altımdan kaçmaması için uğraşıyorum. Sanki 2-3 beygir kazanmış gibi hissettiriyor. Motulu bilmediğimden kıyaslama yapamıyorum ama bugün servisten çıkınca 120km gezi yaptım. Öncesine göre çok daha güzel bir gidişi oldu. Rodajı tam anlamı ile bitmemesine rağmen 7000 devirde 110km gördü. Daha fazla basmadan 80 km' düşüp güzel bir gezi yaptım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:51 ----------
Bu arada o bahsettiğin benzin kokusu çok abartılı olmamakla birlikte benim motordan da geliyor ama aldığım ikinci depo benzin ile 70₺=425km yol yaptım ben.
2 gün önce Boğazköy'den aşağı doğru inen bir superlight gördüm muhtemelen o sendin o zaman çünkü buralarda benden başka superlight görmemiştim hiç.Servise nereye gidiyorsun Bahçeşehir'e yakın mı ?
-
24 Haziran 2015, 09:27
Facebook sayfamıza yeni gelen arkadaşlarıda bekliyoruz,her türlü paylaşımlar sayfamızdan da yapılmakda olup gezi vs gibi etkinliklerde hem forumdan hem facebook sayfamızdan duyrulacakdır.
https://www.facebook.com/slturkiye
-
24 Haziran 2015, 10:32
Arada bir özellikle ilk 1000 km gelebilir, karbüratör yakamadığı benzini tahliye ediyor, bir de depoyu boğaza kadar fullemeyin hava yapınca bu havalarda oradan da sızıntı oluyor. Durduğu yerde koku varsa elbette kontrol ettirmende fayda var yakıt hortumlarını,
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:13 ----------
@ogeday ; kanalın hayırlı olsun
@Haktan ; 20W biraz kalın aslında, sürdükçe deneyimlerini yazarsan seviniriz vites geçişlerinde soğukken sert olabilir ya da bu yağı kışın önermem kendi adıma.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:17 ----------
# facebook sayfamızı da es geçmeyin arkadaşlar, dünya genelinde beğenenler var, deneyim, teknik bilgi ve görsellerinizi oradan da paylaşın yeniler için faydalı oluyor
-
24 Haziran 2015, 12:35
Teşekkür ederim. Haftasonu yağış olmaz ise güzel bir süperlight klibi cekmeyi düşünüyorum. Ama beğenmezsem yayınlamam
-
24 Haziran 2015, 19:06
Selamlar ben de yaklaşık 6 aydır SL 200 kullanıcısıyım. Motorum şu an 17.000 KMde. Motoru aldığım zamanlar sağda solda hiç bilgi yoktu, kime sorsam bulaşma git japon commuter al demişlerdi dinlememiştim. Gözümü karartıp sevdiğim motoru aldım ve aradan zaman geçtikten sonra bu kadar popüler olması, tutulması ve üzerine konuşulması hoşuma gitti açıkçası
-
24 Haziran 2015, 22:35
Arkadaşlar eşime alıcam motoru 2013 yazmışlar ama 2012 gibi duruyor sanki şu motorun kullanıcıları bi aydınlatsın lütfen beni, birde denizlide oturan varmı geldiğimde beraber bakabileceğmiz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...18225050/detay
-
24 Haziran 2015, 23:18
provaker adlı üyeden alıntı
bu motorların tipleri hep aynıdır,değişmez ancak ruhsattaki trafik çıkış yılına göre hareket edilir.
Makine temize benziyor görüp bakmak lazım.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
-
24 Haziran 2015, 23:28
Az kaldı bende kavuşucam motora..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-kuba-200-cc-superlight-arka-sisi-bar-ve-arka-deri-cantaniz-hediy-218231516/detay şu ilan yeni geldi 6400 sisy bar ve deri çanta hediyeli.. iyi gibi
ancak izmirdeki bayilere sorduğumda nakitte en son 6500 olur dediler izmirdekiler nuh diyor peygamber demiyolar.. kaldı ki istanbuldaki fiyattan daha ucuz olması gerekirken.
Şimdi sorum şu; İstanbuldan alsam, buraya (izmire) sağ salim gelir mi motor? Güvenilir midir?
Yoksa izmirden biraz fazla verip dokunarak mı alayım?
Son sorumda; krediyle alan varsa hangi krediyle aldınız? En uygun faiz ve masrafsız kredi bakıyorum. işbank şubesine gidicem yarın.
herkese iyi sürüşler
-
24 Haziran 2015, 23:34
istanbuldan alsan kargo vs parası yine aynı maliyete gelir,sen gör beğen üstüne bin öyle al derim şahsen.
-
25 Haziran 2015, 01:34
@Powermove; aramıza hoşgeldin
@provaker; motor temiz görünüyor, modeline göre fiyat da makul gibi, yalnızca 2014 öncesi balansör modifikasyonu olmadığı için titreşimi yeni modele göre biraz fazla olabilir, ancak rahatsız edeceğini de sanmıyorum. Bu arada eğer satın alırsanız mutlaka lastikleri değişmeli, fotoğraflardan gördüğüm üzerinde orjinal lastikler var. Bunlar yerine Michelin City Grip, tubeless sibop modifikasyonu dahil 500 TL civarında tutacaktır, bu lastiklerle eşinize vermenizi hiç tavsiye etmem şahsen.
@marvel23 ; bu iş yalnızca satın alma olayı değil, bence de motorunu İzmir'den al. Böylece satın aldığın yere ve yetkili servisine gerektiğinde hesap sorman kolaylaşacaktır. 200 TL için bence afra tafra çekmeye değmez, aslında bu elbette etik değil ama büyük otomobil markalarında bile yaşıyoruz bu durumu. Bayiler kendilerinden satın alınmayan araba sanki uzaydan geldi gibi davranabiliyor !
-
25 Haziran 2015, 01:40
teşekkürler yorumlarınız için. istanbuldan kargo ücretsiz birde sisybay-çanta hediyesiyle 400-500 lira fark var. az bi miktar değil. dediğiniz gibi servis sıkıntısında aldığımız bayi mi bakacak? onu çözebilirsek hal olur diye düşünüyorum
-
25 Haziran 2015, 02:03
Satın aldığın yere sor bence yetkili servisleri. Sistem on-line düzgün çalışıyor, yetkili servis şasi numarası ile işlemi kaydettiğinde tüm servisler görebiliyor son işlemleri. Kargo sıfır ise süper, lastik parası çıktı o zaman
Bu arada yan çantalar standart, hediye ettikleri çanta nedir ?
Bir de AVADANLIK takımını unutma satın alırken. (ÜCRETSİZ) Küçük ilaveler yapman gerekecek ama o takım her daim bulunmalı motorda, genelde unutuveriyorlar vermeyi her ne hikmetse ..,
-
25 Haziran 2015, 02:50
İyi geceler far ile ilgili bişey soracaktım. Yeterince iyi aydınlatmıyor yolu görmüyorum şöyle ki ampul kaç watt bilmiyorum ama yeterli gelmiyor. Led kullanmak istemiyorum beyaz ışığa çok alışkın değilim ama aklımda Ana farın ampulünü daha yüksek bi ampülle değiştirmek yanlara da her ihtimale karşı 2 tane küçük led takmak istiyorum. Bu mümkün müdür motor bunu kaldırır mı ve de acaba bu led ampülleri zaman zaman keyfi olarak çalıştırabilir miyim.
-
25 Haziran 2015, 03:12
shadowmaster adlı üyeden alıntı
Satın aldığın yere sor bence yetkili servisleri. Sistem on-line düzgün çalışıyor, yetkili servis şasi numarası ile işlemi kaydettiğinde tüm servisler görebiliyor son işlemleri. Kargo sıfır ise süper, lastik parası çıktı o zaman
Bu arada yan çantalar standart, hediye ettikleri çanta nedir ?
Bir de AVADANLIK takımını unutma satın alırken. (ÜCRETSİZ) Küçük ilaveler yapman gerekecek ama o takım her daim bulunmalı motorda, genelde unutuveriyorlar vermeyi her ne hikmetse ..,
valla arka deri canta hediye ediyoruz dediler.. göz boyama demekki
avadanlık dediğiniz şey tamir çantası falanmı, çıkaramadım. hatırlatırım muhakkak. sağolun hocam.
-
25 Haziran 2015, 08:47
Muhtemelen benimdir Ben de başka sl görmedim bu taraflarda. Servise motoru aldığım yere Şirinevler'e gidiyorum. Sen ne taraftasın @moko777
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:49 ----------
@Haktan ; 20W biraz kalın aslında, sürdükçe deneyimlerini yazarsan seviniriz vites geçişlerinde soğukken sert olabilir ya da bu yağı kışın önermem kendi adıma.[COLOR="Silver"]
1000km bakımının üzerine 200km yaptım herhangi bir sıkıntı yok. Kışın 20w50 kullanmayacağım tabi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:55 ----------
BlackGhost adlı üyeden alıntı
Facebook sayfamıza yeni gelen arkadaşlarıda bekliyoruz,her türlü paylaşımlar sayfamızdan da yapılmakda olup gezi vs gibi etkinliklerde hem forumdan hem facebook sayfamızdan duyrulacakdır.
https://www.facebook.com/slturkiye
Benim gibi yeni katılan üyeler var, yeni bir organize yapmanın zamanı gelmedi mi?
-
25 Haziran 2015, 09:54
Bayram sonrası güzel bir gezi etkinliği düşünüyoruz ancak şuan yeni olan ve adaptasyon süreci içinde bulunan çok arkadaş var dolayısı ile hem onların alışma süreçlerini beklemek hemde kendi içimizeki revizyonları tamamlamak adına biraz daha beklemek daha sağlıklı olacak gibi görünüyor şuan.
-
25 Haziran 2015, 11:40
marvel23 adlı üyeden alıntı
Az kaldı bende kavuşucam motora..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...18231516/detay şu ilan yeni geldi 6400 sisy bar ve deri çanta hediyeli.. iyi gibi
ancak izmirdeki bayilere sorduğumda nakitte en son 6500 olur dediler izmirdekiler nuh diyor peygamber demiyolar.. kaldı ki istanbuldaki fiyattan daha ucuz olması gerekirken.
Şimdi sorum şu; İstanbuldan alsam, buraya (izmire) sağ salim gelir mi motor? Güvenilir midir?
Yoksa izmirden biraz fazla verip dokunarak mı alayım?
Son sorumda; krediyle alan varsa hangi krediyle aldınız? En uygun faiz ve masrafsız kredi bakıyorum. işbank şubesine gidicem yarın.
herkese iyi sürüşler
Marvel ben de senin gibi bu motoru almaya karar verenlerdenim. Başta shadowmaster ve blackghost olmak üzere motor hakkında bilgi veren, düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.
Ben de senin gibi kredi çekmeyi düşünüyordum ama şu an kredi kartına taksitle almaya karar verdim. Kredi çekmekten çok daha avantajlı olacaktır.
Herkese saygılar.
-
25 Haziran 2015, 12:33
@Quanthalamor ; şimdiden hayırlı olsun o zaman
Deneyim ve bilgi paylaşınca anlamlı oluyor, elimden geldiğince destek vermeye devam ...
-
25 Haziran 2015, 14:27
Bugün 1100 km de iken ikinci bakıma gittim. Motoru Büyükçekmece'den aldım ve önceki bakımı orada yaptırmıştım. Bu bakım Şirinevler'de Motoroom da yapıldı. Motul yağ konuldu, hava filtresi, buji piposu (bujiyi değiştirmiştim) değişti ve zincir ile fren ayarı yapıldı yeniden. Özellikle buji piposunun etkisini direk gördüm; önceden gazı kestiğimde devir ve vites ne olursa olsun yığılırdı şimdi yavaşlıyor (1. vites hariç o da malum). Bu sorunu yaşayan varsa tavsiyemdir buji piposunu (başlığını) değiştirin.
Edit: Bir de önceki gezilere gelememiştim motor çok yeni olduğu için, bir sonraki gezide bende varım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)