garipçe gezimizden bir video
Herkese günaydın arkadaşlar sabah sabah dayanamadım ve aklımdaki soru işretlerini yanıtmalaya karar verdim en yakın falcon bayisine gittim freedom 250 yi inceledim açıkcası çok fazla motor bilgim olmamasına rağmen tek kelime ile vasat diyebilirim sadece görüntü var oda uzaktan bakınca detaylara inersek sıkıntılar çok örneğin;
Sakarya yağışlı ve nemli bi memkelet servis elemanı motorun yağmur almadığını söylesede birçok yerinde paslanma mevcut doğru söylüyorsa nemden kaynaklı bir durum ve bu hiç hoş bir görüntü vermiyor
motorun gidon kısmındaki kabloların birçok yerinde ekstra yalıtım koruyucu mevcut değil renkli kablolar adeta çıplak gözle görünüyor buda hem problem yaratıcı hemde hiç hoş bir görüntü vermiyor
motorun depo kısmındaki yakıt gösterge camı çatlamış sadece o motora özgü sanarken baktığım tüm modellerde aynı sorun mevcut bu da bi eksi (-) puan
43 numara ayakkabı giyiyorum vites değiştirmek için kullandığımız ayaklıklar (2 adet var tek kontrol sistemli değil) birbirine yakın mesefade açıkcası ayağıı rahat bir şekilde yerleştiremedim bot, sivri burun gibi ayakkabılarda bu sorun teşkil edecektir
motorun bağzı aksanları açıkta kalıyor ayaklarınızla temas olmamasına rağmen nem veya yağış durumunda muhtemel paslanma kaçınılmaz olacağını sanıyorum bu sebeple motor yalıtımı konusunda da sınıfta kalıyor yani uzun lafın kısası
Küba Süperlight 200 candır diyorum size ben bile bu kadar takıntı yapmışken bunu söylediysem artık gerisini siz düşünün ilk fırsatta da SL 200 ü mü alacağım egzoscusundan sisibar için ustasına kadar birçok değişiklik hazırlandı bile hatta ne yalan söyleyim emniyetteki tanıdıklardan rica ederek plakamı bile ayırttım diyebilirim :D 54 SL (süperlight) 200 alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olması dileğiyle yolunuz açık olsun
Cengiz Av Marketleri & Han Tekel Bayilikleri
@shadowmaster @BlackGhost anladım çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için tavsiyelerinizi dinleyeceğim.
Arkadaşlar acil yardım lazım istanbul da trafik sigortanızı nerede ve kaça yaptırdınız ? Adamalar en ucuz 730 tl !! diyor siz nerede kaça yaptırdınız bilgi verirseniz sevinirm.
Çok başarılı bir video ve gezi olmuş. İnşallah izmir'de de böyle geziler olur.
Arkadaşlar Hangi ekipmanları kullanıyorsunuz yazarmısınız?
1-2 aya motor elimde olacak, ama önce ekipmanları tamamlamak istiyorum. Kask olarak ilk beğendiğim Shark raw oldu her ne kadar tuzlu olsada.
Almanyadan akrabam geliyor birşeyler getirteyim diyorum. Bir yandan da aliexpress e bakıyorum gidon saati, eldiven vs. var.
yardımcı olanlara teşekkür ederim şimdiden
Bir bilene gösterdim ve Motorumun gaz almamasının ve teklemesinin sebebinin karbüratör hortumu olduğunu söyledi fakat temizlemeyi bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilecek olanınız var mı acaba. Özellikle görüntülü bi şekilde yardımcı olursanız sevinirim
Karbüratör kısmı aynı zamanda yakıt anlamına geliyor, eğer içi kirliyse sökülmesi gerekebilir, tavsiyem servise gitmen yönünde...
Bende henüz almadım motoru ekipman konusunda da ugv ye de bi bak derim kask için ayrıca Mont alacaksan korumalı almanı tavsiye ederim korumalar için ekstra ödeme yapmazsın hemde daha kaliteli bir ürün almış olursun deri ürünler ne yazıkki Pahalı bu sebeple tekstil ürünlerinden bakmak gerekiyor benim ekipman için hesapladığını mevla
Kask:600-700
Eldiven:200
Diz korumalık:250
Mont:800-900
Ortalama 2000 civarı tutacak
Ama uzun süre Gönül rahatlığı ile kullanabileceğim ürünler internetten sipariş verecek isen tek bir Web sitesi ile bağlı kalma birden fazla sitede araştırma kesinlikle yap
İyi akşamlar arkadaşlar,
Motoru periyodik servis bakımına götürene kadar bizim kontrol etmemiz/bakımını yapmamız gereken neler var? Kısaca paylaşabilirmisiniz?
@opie ;
Zincirini kirli ve yağsız bırakma, önceki sayfalarda sıkılması gereken vidaları yazdım onları kontrol etmen iyi olur, egzost boru ağızlarını çamurlu bırakma temizle ve kurula mutlaka, hidrolik ve motor yağı tam mı her sürüşte kontrol etmende fayda var, her zaman elinde siyah boyan olsun ve şaside küçük de olda boya atma, pas görürsen temizleyip rötuş yap yolda taş bile gelse boya atabiliyor, lastik basınçlarını düzenli kontrol et, motorunu sev haftada bir sabunlu suyla yıka, durula, kurula, onunla sohbet et 😊
sl 200 almaya kara verdim arkadaşlar samsunda olup yakın çevreyi gezmek isteyen varsa haberleşelim.
bu arada mont tavsiyelerine açığım.
galeri ilyasa denk geldim 6.200 TL fiyatı görünce şok oldum aradım, 2015 model diğer şehirlere ücretsiz kargo ve faizsiz 9 taksit yapabilceğini söyledi.
alırsam burdan alacağım. inşallah güvenilirdr. en ucuz fiyatı burdan buldum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------
Berk motorda kask+kilit hediyel sıfırı 6.250 TL
hayırdır ya birden fiyatlar düşüyor??
berk motor sağlam bir yerdir,kendi motorumuda onlardan almıştım.
şimdi piyasada fiyatlar fırladı ama alıcı azaldı,birazda yaz ortası diye fazla satış politikası güdüyorlar.bence biraz pazarlık edip berk motordan alabilirsiniz.
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)