en son yaptığım ölçümlerle 48tl ile 316 km gittim, istanbul'da.
en son yaptığım ölçümlerle 48tl ile 316 km gittim, istanbul'da.
@fangelus ; 8 mm kalınlığında ve dişli kısmı 8cm uzunluğunda bir vida gerekli montaj için.
Arkadaşlar genellikle yarım deponun altına inince 20TL'lik benzin alıp devam ediyorum.
Tam fullemek istemiyorum çünkü kapak contası allaha emanet cinsten bir kez fullediğimde hava yaptı ve dışarı sızıntı oldu bir miktar. Zaten pompacılara "fulle" demeye korkuyorum %95'i taşırıyor çünkü
Merak ettiğim birşey var, aranızda benzin ışığı yanan oldu mu ? Yani uyarı ışığı çalışıyor mu ?
Teşekkürler Vakit bulunca videoyu çekip yüklerim siteye. Şahsen eski sesine göre baya iyi oldu, arı gibi vız vız hiç iyi değildi.Şimdi ses biraz daha arttı ve yüksek devirde de çok bozulma yaşamıyorum ben.Ama tabiki bir twin veya V motor gibi ses beklemeyin.Ama önceki haline göre baya tatmin edici, en azından trafikte duyulur oluyorsunuz Yığılma gibi bi sorun yok şuan perfonmasa olumsuz etki yapmadı. Ama makina ısındıktan sonra lambalarda debriyajla beklerken gaz vermez isem stop etme eğilimine giriyor. Aklımda performans filtresi uygulaması var onu da hallettikten sonra, servise gidip komple sübap, rölanti karbüratör ayarlarına baktıracağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------
Şuan makina 900 km de, yakıt sarfiyatı 4 lt/ 100 km'nin altına düşmedi.
Matkabım var, 8 mm HSS matkap ucu da mevcut, sesi bir duyalım bakalım
Ben de yedek depoya geçmeden benzin alıyorum hemen. Benzin ışığı yoksa hız göstergesindeki küçük led görünümlü ampul mü acaba?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:26 ----------
Ayrıca geçen hafta lastikleri değiştirdim. Michelinin scooter lastikleri olması ve yankaların inceliğinden dolayı tercih etmedim. IRC nin yumşak hamurlu yeni lastiğini aldım 07/15 tarihli.Boyutlar orjinal dolayısıyla motorun görünümünde ve aerodinamiğinde hiç kayıp olmuyor. Çiftini 220 tl ye aldım, lastikçide balans ve yeni L siboplar dahil 50 tl ye taktırdım.Şuan henüz çok yeni olmasına rağmen yol tutuşu acayip güzelleşti fabrikasyonlara göre.
Merhabalar bende superlight 200 ümle aranızdayım , sıfır aldım haftaya plaka ruhsat çıkacak.
Arkadaşlar şimdi siyah plastik mandalı aşagıya doğru ittikçe mandalın üst ucu boşta duran metal çıkıntıyı yukarı doğru itiyor.
Şimdi ; siyah mandal en altta (3. konum ) iken üsteki metalde sonuna kadar itelenmiş durumda ise jikle açıkmı kapalımı.
jigle plastik tarafı en altta iken kapalı konumdadır,başka bir yere bakmayın.
irc lastiğin en kalitelisi bile berbattır...yani yanlış anlamayın ama bu sayfalarda kaç kez tartışdık farklı markaları kontrol ettik.200 küsür lira az para değil,2 tekerlek üzerindeyseniz 2 değil 4-5 kez düşünmeniz lazım.ben michlein lastik almak için 2 ay bekledim sadece,aldığım lastik çok güzel gerçekten aldığı parayı hak ediyor.
Michelin City Grip gerçekten çok iyi. Param yetseydi Bridgestone alacaktım hatta. Umarım IRC'ler bir problem çıkartmaz. burakcvck daha önce de yazmıştı, hem scooter lastiği olarak geçmesinden hem de boyutun küçüklüğünden tedirgindi. Ama lastikleri takartakmaz fotoğraf çekip paylaştık, motorun görünümünde estetik ya da teknik bir problem olmadığını. Ayrıca mesele hız/yük endeksi tamamsa scooter sınıfına girmesinde problem olmadığını da konuşmuştuk. Başta da dediğim gibi; hayırlı olsun...
@ubim ; siz de bu arada lastik meselesini mutlaka gündeminize alın derim.
http://www.lastikdeposu.com.tr/mitas-110-90-16-59p-tl-tt-sava-mc7-motorsiklet-lastigi-pmu2205
http://www.lastikdeposu.com.tr/sava-130-90-15-66r-tl-tt-mc7-motorsiklet-lastigi-pmu2203
nasıl acaba
Bridgestone, Michelin, Metzeller dışındaki markalardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Bu konuda da bol bol yazıştık, hatta 15-20 sayfa geride (bu başlıkta olmayabilir) tüm alternatifleri konuştuk. Sonuçta fiyat/performans olarak Michelin City Grip'de karar kıldık. Orjinal boyutları olmasa da fiziksel görünüm ve mekanik konusunda ekstreme bir değişiklik yapmıyor. Ben 300 km'yi geçtim çok memnunum. Bize İstanbul'da montajı dahil 450-500 TL arasında maliyeti oldu. Orjinal boyutta olsun ısrarınız varsa ve bütçe sorununuz yoksa tek tavsite edebileceğim Bridgestone olur, o da 900 TL civarında bir maliyet getirecektir. Ama mutlaka değişin lastikleri ve bu süreçte özellikle hafif ıslak zeminlerde çok çok dikkatli olun, 20-30 km/h süratte bile kızaklama yapması mümkün (ben yaptım)
Fransızları hiç sevmem ama iyi lastik yaptıkları kesin. Bu gün 90-95 km/h ile dar açı kaçış manevrası yapmak durumunda kaldım, yol tutuş kaybı yaşamadım ve bir kez daha doğru karar verdiğimi anladım
Yanlış anlamalık bişey yok sunuçta burada paylaşım yapıyoruz. Lastik araştırması benimde epeydir uğraştığım bir konuydu.
City griplerden vazgeçtikten sonra 750-800 tl'yi verip metzeller me77 alacaktım. Fakat bir tek buradan değil yabancı forumlardan da araştırıp, yorum aldım hiç kimse memnun değil. F/p oranı berbatmış, söyleki lastik çok geç ısınıyormuş bu da kısa zamanlık sürüşlerde baya bir sorun yaratıyormuş.
IRC konusunda da birçok kişi ile konuştum. OWLCRUISER ile de iletişime geçtim. O da eski modelini kullanıyormuş lastiğin ve memnunmuş. Benim aldığım yeni seri üzerinde IRC logosu yerine ANLAS logosu var. Ayrıca yumşak hamurlu oldu mu bence o kadarda sorun çıkarmaz. Sonuçta 135kglik makina.Ha ömrü az olabilir bu lastiğin. O da fiyatına göre sıkıntı olmaz eskiyince yenisini alırım. Eskimiş markalı lastikten çok daha iyi olur.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)