Merhaba arkadaşlar aranıza 5 ay önce katıldım.2.el 20 bin kmde bir sl 200 aldım.SL 200 ü çok seviyorum ama başım beladan kurtulmadı motoru aldığımdan beri sizinle de paylaşmak istedim.
1. arıza
İlk sorunum arka frenden ses geliyordu basınca ustaya götürdüm yaptı 1 hafta gelmedi ses sonra tekrar gelmeye başladı ve bir virajı alırken yaptığım hafif fren sırasında arka fren teli koptu.Onu alıp yaptırdım ama ses sorunum devam etti balatalar spreylendi ve zımparalandı 2 farklı usta baktı ama ses sorunu hep devam etti neyse öyle kullanamaya devam ettim. buna sonra gelicem.
2.arıza
2. arızasını 400 km'lik uzun yolda gaz verdiğimde arada bir saniyenin 10da 1 i gaz yemiyordu ve egzozdan ses geliyordu.Başka benzinlikten benzin aldım ondandır deyip devam ettim. Balıkesir girişinde kaldım(ne şans ki şehre yakın bir yerde kaldım.).Mola verdim benzinlikte marşa bastım motor çalışmıyor amma marş alıyor.Herşeyi yaptım bujiyi söktüm piposunu çıkardım karbiratöre benzin geliyor mu baktım
.Sorunu çözemedim ve çekiciyle gece saat 10 da zor zahmet rica ile motorcuya gittim ve sorun buji ateşleme kablosun da ki temassızlıkta çıktı.Buji ateşleme bobinini ve kablosunu değiştirdiler sorun çözüldü.Gece 10 dan sonra 250 km yol yapıp memleketime vardım.
Memleketten tekrar yola çıkıp Bursa'ya yol almaya başladım.herşey çok güzeldi keyifle motoru sürüyordum. 3 ay olmuştu alalı ilk kendi motorumdu.Derken belalı şehrim Balıkesire yaklaştım
.Motordan arada şınggg diye bir ses geliyordu böyle saatte, 2 saatte belki 1 kere oluyordu bende bir vida gevşemiştir deyip 1 2 ay sesin kaynağını bulamadım ama öyle çok fena bir ses değildi gayet masum geliyordu ve çok nadir oluyordu.(her ses motorda önemliymiş onu anladım
).Evet devam edelim balıker'e 10 km kala motordan şangır diye bir ses geldi 100 km ile giderken hemen vitesi yavaşça düşürüp kenara çektim.Motor vitese geçmiyordu zor zahmet 1. vitese geçirip ilerledim ama 2 ye 3 e geçmiyordu şangır şungur sesler geliyordu.Daha fazla zorlamadan 1 e takıp kenardan kenardan 15 km yol gidip aynı motorcuyu buldum. 4 gün geçmişti aradan ve ben yine arıza ile adamın karşısındaydım.Ne şanssız adamsın sen nidaları eşliğinde motoru teslim ettim.Motor şanzuman dağıtmıştı.Karbiratör de benzin kaçırıyordu çatlamıştı.(daha öncede çatlamış macun ile kapatmışlar ben 0 ile değiştirdim.)çalıştığım bursa'ya otobüsle dönüp işe gittim ve motoru 2 gün sonra gel al yaptık dediler.bana bu yolculuk yaklaşık 1500 tl ye mal olmuştu.Şanzuman dağıtma sebebi de dişlilerin arası karıncalanma yapmış ve aşınmış,daha önceden ustanın dediğine göre motor açılıp tamir görmüş.Olsun motorum artık arıza vermiyecekti ve keyifle sürebilecektim.Cana geleceğine mala gelsin dedim.(bu ses şanzuman değişince gitti o yüzden ondan kaynaklandığını varsayıyorum.)
3. arıza
Arka frenden ses gelmeye devam ediyordu.Ama ne yaptıysam bir çözümünü bulamamıştım.En son kendimce arka fren kampana kapağını tutan vida yerleri yalama yapmış ve onu tutan uzun bir çubuk var oda yalama gibi olmuştu ve eskimişti onlardan kaynaklıdır dedim.Kapak hafifte olsa oynuyordu bu yüzden.Sonra 50 km hızla işe giderken doblocunun biri ana yolun kenarında park halindeyken bir anda önüme U çekti bende frenleyip kaçış manevrasını yaptım.Solundan az farkla sıyrılıp geçtim.Ama geçerken çat diye bir ses gelmişti.Adam bana vurdu diye düşündüm.Biraz ilerde hemen durdum ARKA FREN tutmuyordu.Arkama baktığımda adam kaçıyordu ve plakası okunmayacak kadar uzaktaydı.Arka kampana kapağı kırılmıştı ve arka fren teli tekrar kopmuştu.Allahtan arka teker kitlememişti.Arka kampanadaki parçaları söküp ön frenle işe kadar gidebildim,geç kaldım haliyle.Yani o demir kapak nasıl kırılır aklım almıyor.Motorcuya götürüp gerekli parçaları internetten söyledim.Fakat şimdide şu ürün arka tekere oturmadığını söylüyor usta sizde bir bakıp yorumlar mısınız sl 150 nin mi acaba bu mağazaya sorup aldım sl 200 ün dediler ustamı yapamadı acaba:
https://urun.n11.com/yedek-parca/kub...ana-P437585754
eğer bu parça uyumsuz ise nerden bu parçayı bulabilirim hiç bi yerde yok başka
Genel olarak motor ve hem çok eğlendirdi hem çokta üzdü açıkcası ilk motorum çok heyecanla aldım ama başıma gelmeyen kalmadı.İçimi dökmek ve sizinle de paylaşmak istedim. Hala motorumu seviyorum ama;şu arka kampana sorununu da halledebilirsek ;
YORDUNNNN BENİ BE KARACAOĞLAN...