Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba Motor Superlight 200

Motovento
    REKLAM ALANI
    pitbullcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 Honda VT750 C Shadow & 69' Jawa 250 Classic
    Alıntı BlackGhost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorun kaç km de ve kaç kere bakım yaptın?
    motor 7 binde her binde bir bakıma gidiyorum. binde bir bazen 700-800 km bir yağ değişimi yapıyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Jikle en alt kapalı, orta yarım, üst tam açıktır.

Tek silindir 200 CC bir motorun egzosunu açmayın bence, 3000-4000 devire kadar sorun olmaz ama sonra komik ve tiz bir ses alırsınız.

Motosikleti
    ben yine o zaman eski stil en alt konumda devam ederim yoluma

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

kılavuzu artık başka dillerde de arıyorum ispanyolca almanca falan yinede sonuç alamıyorum.

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Alıntı pitbullcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben yine o zaman eski stil en alt konumda devam ederim yoluma

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

kılavuzu artık başka dillerde de arıyorum ispanyolca almanca falan yinede sonuç alamıyorum.
    jigle durumunuz konusunda ben karbüratör ve sibob ayarlarınızda problem olduğu şüphesine kapıldım.Servisinizin kalitesini yada samimiyetini bilemem ama cidden jigle ortada kapalı altta açık filan diyorsa şahsen uzak dururum o servisden.Servisinizden memnun değilseniz size kendi sevisimi önerebilirim,dilerseniz oraya gidip genel bir bakımda yaptırabilirsiniz.

egsoz olayında çok abartıya kaçmamak lazım,@shadowmaster dediği gibi belli bir devir sonrası sesin garip gelmesi durumları yaşanabilmekde,bunuda deneme-yanılma yolu ile doğru noktayı bulmak mümkün.

haqan1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fiddle2/3
    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jikle en alt kapalı, orta yarım, üst tam açıktır.

Tek silindir 200 CC bir motorun egzosunu açmayın bence, 3000-4000 devire kadar sorun olmaz ama sonra komik ve tiz bir ses alırsınız.
    genelde 90-100 km hızla yol katediyorum,devir saati 6000/7000 oluyor.tiz sesini sürekli duymak istemem.

burakcvck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR 700 Xtribute
    benim egzozlarda alt 6 üst 6 olmak üzere 12 delik açıldı sesi düşük devirlerde çok güzel, saydırması olsun tokluğu olsun tatmin edici hiç tek silindirden beklenicek ses değil açıkcası ama üst devirlerde biraz rahatsız edebiliyor. performans olarak bende bişey değişmedi yada ben fark etmedim. bu arada en son yaşadığım olayı anlatiyim, okuldan çıktım eve dönücem motoru çalıştırdım normal hiçbir sıkıntı yok yola çıktım devir artmaya başladıktan sonra değişik bir ses böyle balondan çıkıyo gibi bende direk servise gittim, ilk egzoz manifoltuna baktı çatlak falan mı oldu diye oradan değil, birileri yanmaz boruyu ve bir sürü başka boruyu kelepçelerini açarak boşa salmış o ( siyah üstü iple kaplı bir yanmaz boru ve bir kaç boru daha söyledi ama hatırlamıyorum) jiklem ile oynanmış. yani birileri motoru baya kurcalamış benim. yolda motor öksürmeye gaz yememeye falan başlamıştı son hız 80 olmuştu. servis bunlar kendi kendine olmaz sende bunları kurcalamazsın dedi ki hiç adetim değildir. motorlarımız dikkat çekiyo aman kontrol edelim binmeden önce sağına soluna iyice bakalım. son olarak servis bana jikle ortada kapalı aşağı pozisyon az açık(yarım) yukarı pozisyon tam açık dedi.
    Dostum bende bu ara egzoza kafayı takmış durumdayım. Delme işine pek sıcak bakmıyordum ama abartılmadığı sürece güzel oluyor sanıyorum. Senden rica etsem egzozun delinen kısımlarından fotograf yükleyebilir misin.Evde matkapım var uçları da var eğer zor bişey değil ise deneyeceğim.

Motosikleti
    egsozun ortasındaki tahliye deliği büyüklüğünde bir uç alın ve ortadaki deliğin yanlarına ilk etapda 2şer delik açın bir deneyin alt ve üst devirlerde egsoz sesini.sonrasında ses tatmin etmesse birer birer delik açın,şarjlı matkap işinizi görecekdir metal matkap ucu ile bu işe girerseniz.

Motosikleti
    delme işlemi biraz sıkıntı çünkü baya zor delindi matkap ucu kırdı bir kaç sefer evde yapmanızı tavsiye etmem çünkü sakat bişey elinize ciddi zarar verebilirsiniz bide iki kişi olmak gerekiyor motoru birisinin tutup sabitlemesi. bütün arkadaşlarımın götürdüğü bir usta var oraya gidicem en yakın zamanda ümraniye sanayide ergun usta. bütün arkadaşlarım çok memnunlar, bütün ayarlarını bi gözden geçirticem.

haqan1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fiddle2/3
    egzos delme konusunda memnun olan,sıkıntı yaşayan arkadaşlardan bilgi bekliyoruz

jigle kapalı konumda

[IMG][/IMG]

Motosikleti
    teşekkürler bende doğrusunu bu biliyodum fakat çok kafamı karıştırdı servis. garantisi zaten ocak ayında bitiyor benim motorun o yüzden kendi ustamıza götürücem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------

bir sorum olucak vites yağı değiştirme diye bişey var mı?

ogeday35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KUBA SUPERLIGHT 200 2014
    Conta denemeleri başarısız oldu. Plastik conta o kadar basınca dayanamıyor ve parçalanıyor.

Motosikleti
    ne contaymış be
    ben anladım mevzuyu farklı bir malzeme kullanılması lazım,bende ayna değişmesi yapacam bulursam o contayı paylaşırım.

ogeday35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KUBA SUPERLIGHT 200 2014
    tamam bekliyoruz

Motosikleti
    teşekkürler bende doğrusunu bu biliyodum fakat çok kafamı karıştırdı servis. garantisi zaten ocak ayında bitiyor benim motorun o yüzden kendi ustamıza götürücem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------

bir sorum olucak vites yağı değiştirme diye bişey var mı?
    vites yağı diye bişey yok,motor ve vites kısmı koyulan yağ ile beslenir.kalın yağ koyarsanız vites geçişleri sert olur ama ince yağ koyarsanız (kalite olanlardan) vites geçişleriniz daha yumuşak olacakdır.

Motosikleti

internette buldum burada vites kutusundaki yağ diyor o sebepten sorma ihtiyacı hissettim
    http://www.ekilavuz.com/kilavuz/b594...-pe/motosiklet
    bulduğum kılavuz

Motosikleti
    SUPERLİGHT 200
    bende portekizcesi var.Uğraşarak bulmuştum. Mail adresini yazarsan müsait olduğumda gönderirim.

Motosikleti
    üst egzoz

alt egzoz

toplam 12 delik açıldı ses alt devirlerde çok tatli motoru düşük devirde kullandırtıyo ama yüksek devirlerde biraz rahatsız ediyo kaskınız iyi değilse rahatsız eder benim kendi agv k3 kaskımda biraz rahatsız ediyo ama alıştım fakat s&s artçı kaskımda çok güzel hiç rahatsız etmiyor inanılmaz bir ses yalıtımı yapmışlar.

Motosikleti
    üst devirde rahatsız ediyor derken homurtudanmı yoksa tiz bir sesten ötürümü?

Motosikleti
    homurtudan değil ama hayal edildiği gibi tiz bir ses değil o sebepten tizlikten demiyorum. ama o alt devirlerdeki tatlı ton kayboluyor. kesinlikle 2 zamanlı motorların egzozu gibi olmuyo ses yada başka bir 125-200 gibi tiz değil. dinlemek gerek

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------

http://www.motosikletparcalari.com.t...h=gidon&page=2 bu gidon sizce nasıl olur. ölçüleri bilmiyorum alırsam ölçüp alıcam zaten. yada seyhan, caracal gidonu sizce nasıl olur biraz daha yüksek oldukları için

Motosikleti
    homurtudan değil ama hayal edildiği gibi tiz bir ses değil o sebepten tizlikten demiyorum. ama o alt devirlerdeki tatlı ton kayboluyor. kesinlikle 2 zamanlı motorların egzozu gibi olmuyo ses yada başka bir 125-200 gibi tiz değil. dinlemek gerek

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------

http://www.motosikletparcalari.com.t...h=gidon&page=2 bu gidon sizce nasıl olur. ölçüleri bilmiyorum alırsam ölçüp alıcam zaten. yada seyhan, caracal gidonu sizce nasıl olur biraz daha yüksek oldukları için
    şurdan soner bey ile iletişime geçin.
    http://www.onewaycustoms.net/Products.aspx?Grup=1

25mm lik gidon sipariş edeceksiniz.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)