gidon kafa görünümü şu şekilde olacak;
Gİdon yüksek olacak biraz,resimdeki alçak tipli,ben yüksek uzatmalaı yaptırıyorum.
gidon kafa görünümü şu şekilde olacak;
Gİdon yüksek olacak biraz,resimdeki alçak tipli,ben yüksek uzatmalaı yaptırıyorum.
@blackghost
Haftaya harika fotoğraflar göreceğiz o zaman 😉
Yeni hız göstergelerinin bir resmi var mi acaba merak ettim. Bir de çamurluklara el atmayı düşünüyor musun benim baya aklımı kurcalıyor bu ara cidden çok büyükler.
çamurluklara şuan el atmayacağım zira tekli sele olur ise o işe girişilebilir.şuan herhangi bir değişiklik yapmayağım,zaten çanta kullandığım içinde çok sırıtmıyor bende.
gösterge paneli aşşaığıdaki linkde;
http://tr.aliexpress.com/item/New-LC...mmendVersion=1
Arkadaşlar lastikleri sipariş ettim. Perşembe ya da cuma gelecek. michelin city grip 440 tl.
Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba arkadaşlar son zamanlar SL200 ile ilgili başıma gelmiş olan 1 - 2 olaydan bahsetmek ıstıyorum.
Sinyaller
Sinyalleri değiştirmeyi düşünüyorsanız ve LED sinyal takıcaksanız , yapmanız gereken 2 şey var. Çünkü bilindiği üzere orj halı ampullu olduğu için ledı takınca voltaj farkından dolayı sinyaller 4'lü gibi yanıyor.Bu şekilde yanmasını önlemek için ; 1. sinyallerın onune sınyal ayırıcı role koymanız gerekıyor. 2. seçenek olarak ( benım yapmış olduğum gibi ) arka 2 sinyale ayrı ayrı olarak pararel bir şekilde bağlı ampulde koyabılırsınız.
Bu sekilde ön arka sinyalleri normal şekilde kullanabılırsınız.
Kumanda panelleri
Gidon değiştirmeyi düşünüyorsanız kumanda panellerini sökerken tam sökmeyin. Biraz gevşetin ve çekip çıkarın. Çünkü içindeki mekanızma aşırı derecede hassas ve geri topladiğinizda düğmeler çalışmayabiliyor. ( benım marş düğmesi çalışmadı bu yuzden sağ panel komple garantiden değişti )
Titreme yüzünden aynalarda görüntü bozukluğu
80-90 km den sonra aynalarınızda ki görüntüde titremeden kaynaklı bozukluk olmaması için aynaların bağlantı yerlerınden alttan ve üstten lastik conta koydugunuz zaman sıkıntı kalmıyor.
Bunların haricinde lsatık konusunda tekrarrdan bahsetmek istiyorum. Orjinal ebatlarda( Ön 110/90-16 Arka 130/90-15) lastik sadece metzeller me77 var ve fiyatı 850Tl civarıdır. Bunların yerine Michelin City Grip adında Ön 110/70-16 Arka 140/70-15 ebatlarında Çift hamurlu lastikler mevcuttur. Ve fiyat olarak 440 - 500 TL civarıdır.
Şimdilik bu kadar , SL 200 ile ilgili başıma gelen yenı gelişmeleri sizlerle yine paylaşıcam. İki tekeriniz de düz bassın ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:51 ----------
Ek olarak,
Gidon değiştirmek istediğinizde malesef ki sadece 25 mm kalınlıktaki gidonları kullanabiliyoruz. Aksi halde kumanda panelleri sıkıntı çıkarıyor.
Bilginize.
Merhaba arkadaşlar uzun yol kullanımından sonra nasıl oldu bilmiyorum sol arka sinyal camında çatlak oluştu muhtemelen taş gelmiş olabilir.Acaba nerden bulabilirim sinyal camını , bilen arkadaşlar varsa cevap bekliyorum.
bilindiği üzere servisten bulabilirsin yada sirkeci ve bahçelievlerde envayi çeşit motor parçası satan yerler var.
Barisilgas aynalara dediğin gibi conta takmak istedim conta ezildi iyice. Başka conta aldım tekrar denemek için. Nasıl bi conta kullandın 90 100 gidiyordum geçen gün arkadan gelen araba kayboldu :D aynalar hızlı giderken çekmiyor anten lazım :D
Musluk contası denedın mı kardeşim
Evet siyah denedim olmadı deliği genişti belki ondan parçalandı. başka conta aldım bugün deneyeceğim. Orta deliği çok küçük biraz genişletmem gerekecek İnşallah olur
bu sabah çağlayanda sl200 gördüm,egzosdan çıkan ses o kadar tatlı ve tok çıkıyordu mest oldum.nasıl yapılır ?maliyeti nedir bilen var mı ?
o olay muhtemelen orjinal egsoz içinde susturucuda birkaç delik açma sureti ile elde ediliyor.egsozcularda yapılabilir,baktırmak lazım.
Egzos olayını ben de düşünüyorum. Youtubeda bi video izledim delik açılarak sesi daha güzel hala getirilmis. Videoda sesi ben fark etmedim ama kullanan kişi öyle diyordu. Orjinallikten yanayım ama daha tok bi ses çıkacaksa yaptırırım.
orjinal egsoz içindeki susturucu çıkartılıp birkaç oynama ile oluyor o olay,onu anlatmaya çalıştım önceki mesajımda.aslında kendinizde yapabilirsiniz ama egsozu sökmeniz gerek,çok elzem birşey değil ama bilmiyorsanızda bir egsozcuda yaptırabilirsiniz.
benim egzozlarda alt 6 üst 6 olmak üzere 12 delik açıldı sesi düşük devirlerde çok güzel, saydırması olsun tokluğu olsun tatmin edici hiç tek silindirden beklenicek ses değil açıkcası ama üst devirlerde biraz rahatsız edebiliyor. performans olarak bende bişey değişmedi yada ben fark etmedim. bu arada en son yaşadığım olayı anlatiyim, okuldan çıktım eve dönücem motoru çalıştırdım normal hiçbir sıkıntı yok yola çıktım devir artmaya başladıktan sonra değişik bir ses böyle balondan çıkıyo gibi bende direk servise gittim, ilk egzoz manifoltuna baktı çatlak falan mı oldu diye oradan değil, birileri yanmaz boruyu ve bir sürü başka boruyu kelepçelerini açarak boşa salmış o ( siyah üstü iple kaplı bir yanmaz boru ve bir kaç boru daha söyledi ama hatırlamıyorum) jiklem ile oynanmış. yani birileri motoru baya kurcalamış benim. yolda motor öksürmeye gaz yememeye falan başlamıştı son hız 80 olmuştu. servis bunlar kendi kendine olmaz sende bunları kurcalamazsın dedi ki hiç adetim değildir. motorlarımız dikkat çekiyo aman kontrol edelim binmeden önce sağına soluna iyice bakalım. son olarak servis bana jikle ortada kapalı aşağı pozisyon az açık(yarım) yukarı pozisyon tam açık dedi.
jigle olayı yanlış.
3 kademe var,en üst kademe tam açık,orta kademe yarım açık,en alt kademede kapalıdır...ya siz yanlış anladınız yada servisdeki o adam bu motorlardan anlamıyor.garip bir şekilde çoğu arkadaşımdan servisleri ile alakalı şikayetler alıyorum.ya ben çok şanslıyım yada başka bir durum yaşıyorum.
egsoz olayını haftaya göreceğiz zira servisde benim motorum baya değişiklikler oluyor şuan.vites dişlilerinin bazılarını değiştiriyoruz,ara hızlanmalar ve birazda son vitesde sürati artırmak için.bunları yapmanın bir diğer avantjıda titreşimide azalatmak zira dişliler büyültüldükçe titreşim biraz daha azalıyor.motor performansına etkisini ancak sürdüğüm zaman göreceğim artık.
bende aşağı kapalı orta yarım açık üst tam açık diye biliyodum ve hep aşaığı konumda kulllanıyodum, fakat servisin söylediği kafamı karıştırdı. jikleyi ortaya alınca 1.8 civarı olan rolenti 1.3 civarına düştü bu da haklı olabiliceğini gösterdi bana ama emin değilim hangisi kapalı hangisi açık çünkü benim yaz kış demeden en üst hariç her konumda çalışıyo stop etmeden havalarda ısındı boşuna jikle açık gezmiyim bende doğrusunu öğrenelim kaynak olarak kullanıcak kullanım kılavuzuda olmayınca sorun oluyo ya.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)