Tşkler cvbın için Hangi semtte rüzgar motor?
Tşkler cvbın için Hangi semtte rüzgar motor?
Zübeyde Hanım Mahallesi, Kazım Karabekir Cad./devrez Sok. Nuhlar Han No:9 D:5, 06070 Altındağ/Ankara
Buda telefonu 0312 341 11 70.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------
debriyaj kavramasında sıkıntı var mı?
Teşekürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:31 ----------
Arkadaslar bugun basima gelen olayı anlatayim. Normal seyir halinde giderken arka teker kendini kitledi ve durdum ancak motor istop etmedi çalışma devam etti ancak ne ileri ne geri hareket etmedi. Arka teker kendini kilitlemis durumdaydi. Biraz bekledikten sonra motoru calistirip evim otoparkina cektim.orta sehbaya alarak vitesi bosa attim arka tekeri komtrol ettim teker geri gitmiyor ileri gidiyor ancak akici bir sekilde degil. Daha sonra tekrar yanyols ciktim 2 vitesteyken yine kensini kitledi istop etti bekledim calistirdim otoparka cektim acaba sorun nedir yag seviyesi vs gayet iyi motorum 26.560km de
Motor yanımda değil o yüzden net bir şey söyleyemiyorum. Zaten genel bir fikir istiyorum. Bana tariflediği kadarıyla debriyaj balatası bitmişe benziyor. haftaya gideceğim ustaya götürmek için gitmeden bir fikrim olsun istiyorum.
Herkese merhaba. Kuba Superlight 200 motorumun ilk defa yağ değişimini yapacağım. Hangi yağı kullanmamı önerirsiniz? Kullanma kılavuzunda 1.1 litre yazıyor yağ kapasitesine ben 1 lt koysam sorun olur mu?
bende debriyaj balatasının bittiğini düşünmüştüm. emin olmak için debriyaj kavramasını sordum. büyük ihtimal balatası bitmiştir aklıma başka bir şey gelmiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------
motul 5100 10w40 kullanabilirsin. 1 lt koyman sorun olmaz.
Merhabalar Çankırıdan selamlar.
Ben de bu hafta superlight 200 olarak aranıza katıldım. Forumu 40. sayfaya kadar okudum ama önümde bayağı uzun yol var galiba
ilk başlarda vitesi boşa geçirirken siz de sıkıntı yaşadınız mı?
Geri kalan sayflari oku ondan sonra yorum yaz 😆😆 saka bi yana hayirli olsun tekerin düz bassin
hoşgeldiniz. bence tek tek sayfaları okumanıza gerek yok ihtiyacınız olan şey bu https://www.dropbox.com/s/l4bd4r6ysv...aster.pdf?dl=0
bizim motorlarda hareket halinde vitesi boşa geçirmek zor. duruyor haldeysen motosikleti hafif öne iterek vitesi geçirebiliyorsun. motor çalışmıyorken de kolay geçiyor. alışıyorsun zamanla
3 ay ve yaklaşık 1500 km dir superlight kullanıyorum. İlk başlarda geçmiyordu şimdi rahatça geçirmeye başladım sadece seyir anında geçiremiyorum , zamanla alışırsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------
Bu arada boş vites müşürü lazım ama hiç bir yerde bulamadım. Nerden bulabileceğimi bilen var mı ?
yedek parçayı hangi siteden alıyorsunuz?
Arkadaşlar merhaba. Motorum 10000 kmyi geçti. Son zamanlarda motordan gelen titreşimin arttığını hissediyorum. Rahatsız edici bir boyutta değil ama yine de önlem almak istiyorum. Şu ana kadar sübap ayarı yaptırmadım. Bundan kaynaklı olabilir mi? Sebebiyle ya da çözümüyle alakalı önerileriniz var mıdır?
Ekstra bir soru daha. Sübap ayarını kaç km'de bir yaptırmak doğrudur?
Arkadaslar direk ayna onerisi verebilecek varmi, linkiyle beraber. İşlevsel ve iyi bakış açılı.
Motora telefon sarji için usb girişi takan var mi? Varsa takmak kolay mi? Alsam ben takabilir miyim, var midir adim adim tarif eden bir kaynak? Yoksa en temizi servise mi goturmek?
Forumda bir ek ile dışa almadan bahsediliyor, böyle bir ek bulamadim buralarda.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------
daha uzunmu baglanyisi, orjinal aynalarin konumu cok kötü. Ne yapsam ayarlanmiyor.
Herkese tekrardan merhaba
Urfadan katılıyorum okuyan varsa son dönemlerde sıfır süperlight alarak aranıza katıldım. Dün itibariyle ilk bakımı yaptırdım ve servis sadece yağ değişimi ve civataları sıktı başkada bişe yapmadı. Yağ olarak Shell 20W-50 yağ koydu. Ve sabahları 3-4 marşta çalışan motor şuan vurdurunca anca çalışıyor. Bugün hemen servise gittim tekrar ve dün koyduğunuz yağdan dolayı havalarda hala soğuk olduğu için motor çok zor çalışıyor dedim. Servisteki adam '' yağla alakası yok. aküde sıkıntı var ona bakalım'' dedi. FOrumu okuduğum kadarıyla bu durum yağ ile alakalı. Ancak ısrarla aküye bakmak istedi. Bende hayır dedim. Dün bakım yaparkende 10W-40 koymak gerekmiyormu dediğimde '' 40'lık yağ ile sabah çalıştırırken sorun yaşarsın '' dedi.Bugün bunu hatırlattığımda öle bişe demedim dedi. Daha sonra adam ''Bundan sonra bu motorun bakımı 100 tl'' dedi. Şikayet edeceğim seni dedim. Selamda söle dedi. Ne yazık ki urfada tüm esnaf bu şekilde bilen bilir. Neyse bugün akşam tanıdık iyi bir motorcuya gideceğim muhtemelen yağı boşaltıp 10W-40 koyacak. Yaz için 50 olan yağ uygun diye biliyorum.
2 sorum var.
1- Şuanki 50'lik yağ kalsın mı. Havalar 10 güne ısınacak. Havalar ısındığında motorun sabah çalışmama olayı biter mi?
2- Bu servisleri şikayet edeceğimiz bir kurum var mı?
Şimdiden teşekkür ederim.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)