Bu çamurluk bizim motora uyduran bilirmiyiz bilgisi olan ?
Bu çamurluk bizim motora uyduran bilirmiyiz bilgisi olan ?
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba 2014 model Sl200 aldım.Aldıgımda 2500km'de idi.Şu an 3600 km'de falan.bir kaç sorum olacak.kaç kmde bir yağ değişimi , zincir yağlaması vs yapmalıyız.Yani kısaca bakımlarını neye göre nasıl yapmalıyız sayfaları inceledim fakat bi bilgi elde edemedim.Birde direksiyonu değişrip M gidon yapmayı düşünüyorum sizce nasıl olur ?
Arkadaşlar merhaba. Karşılaştığım ufak bir detayı sizlerle paylaşmak isterim. Her ne kadar bu tüm superlightlar için geçerli olmasa da benim başıma geldi ve her marka modelde de ihmal edilirse yaşanılabilir. Lastik değiştirirken veya bakıma girdiğinizde gerekir de ön fren takımları sökülür ise resimde gösterdiğim fren bağlantı vidalarına özellikle dikkat edin. M12 flanşlı vidalar...Normalde bunun gibi önemli vidalar belirli tork değerleri ile sıkılır kolay kolay gevşemez, fakat bakımda veya lastik değişimi sırasında buna çoğu zaman dikkat edilmez, rastgele anahtarla sıkılır...
Eğer bu vidalar bakım veya başka nedenle sökülür ise veya 2. el aldıysanız motoru bu vidaların iyi sıkıldığına emin olun. Bizim motorların manuel vs olmadığı için, ben bu olayı loctite kullanıp çözdüm.
Ha başıma ne geldi derseniz, lastik değişimi sonrası titreşimden bu vidaların biri yolda düştü. 5km sonra benzin almaya girdiğimde fark ettim ki verilmiş sadakam varmış uzun yola çıkmadan fark ettim...
Bu arada kendimce değişikliklere başlayacağım. Aksesuarlar vs. geldi, aklımdaki ne kadar güzel olacak bilemiyorum ama buradan paylaşacağım.
Shadowmaster'a tekrar teşekkür ediyorum, lastik değişimi, buji ve pipo değişimi, motul yağ değişimi, ilk bakımda yapılacaklar... sayesinde çok da araştırmadan forumdan yararlanarak yaptım. Ciddi fark var şimdiki halinde motorun. Naçizane tavsiyem foruma yeni katılanların soru sormadan önce, benim gibi zaman ayırıp en baştan sonuna kadar konuyu okuması, çok değerli bilgi ve tecrübe paylaşımı mevcut.
Bir de ufak bakım ve temizlikleri bahsedildiği gibi kendiniz yapın, motorunuzla bağınız kuvvetlensin. Henüz 600km'deyim ama gittikçe daha da keyif alıyorum motordan. Havalar ısınıyor, herkese güvenli keyifli sürüşler...
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...29699981/detay 6500 liraya alınır mı ?
@evoixes ; özelden e-posta adresini yaz sana bilgi dökümanını göndereyim.
Arkadaşlar bu hafta inş superlight 200 alıyorum.Motoru iyi bir ustaya göstermek istiyorum.Rica etsem Avrupa yakasında tavsiye ettiğiniz bir ustanın adresini ve telefonunu verebilir misiniz?
Arkadaşlar bi kaç değişiklik yaptım sizle de paylaşmak istedim
Motorumu satıcam aslında ama seviyorum motorumu uğraşması değişiklik ufak modifiye boya zaman geçirtiyor :-) motorumun tek eksiği v-twin motoru o da olsaydı satmazdım
Bu arada renk metalik bronz efekti depoda deri kaplama vardı söktüm
Eski kurukafa ve kanatları da yan kapaklara takicam şimdilik tamam dır
Depo üstü deri kötü duruyormuş zaten, böyle daha şık olmuş, güle güle kullan
Merhaba öncelikle çok şık durmuş kutlarım dostum güle güle kullan. Bir sorum olacaktı, yakında bu motordan alacağım ve istediğim bir kaç renk var depo tank'ını vs. boyamak senin yaptığın gibi. Merak ettiğim nasıl yada pahalı mı süreç nasıl işliyor biraz bilgilendirir misin, teşekkürler.
@ shadow Master ; Sağol abi
@ OKendrick ; ben renk çokluğu ve boyayı koruması bakımından "plasti dip" sprey plastik kaplama yaptım hem istediğin zaman Söke biliyorsun hem boyayı korur hemde çok kolay bir şekilde sökülüyor
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=fsM4EYT9vDA
Arkadaşlar usta titreşimden çatlamasın diye subabları gevşetmiş , şık şık ses geliyor normal olduğunu söylüyor ne diyeyim.
@İzmir, İnciraltı, İstanbul'a dönüş yolu öncesi Nargile molası
İzmir'e sürüş ekibi : 3 SL200, 1 Honda Shadow VT750, 1 Honda Shadow 750 Black Widow, 1 Suzuki Volusia 800
merhabalar
benim motor 10bin kmyi devirdi; kendim nelerini kontrol etmem lazim yada degistirmem?
ve anadolu yakasinda onerdiginiz servis var mi acaba, maltepe'deki felan nasildir?
1 haftalık araştırma sonrasında 2017 model kuba superlight 200'ümü bugün aldım. 2 gün içersinde plakayı taktırıp teslim alacağım. Bayiden kitapçık olmadığını söylediler. Elinde kitapçığın pdf hali olan var mı?
Bende motorumu satıyorum arkadaşlar. Daha güçlü bir makineye geçip custom çalışmasına başlamayı düşünüyorum. Umarım Kuba'mdan ayrılarak yanlış yapmıyorumdur.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-9200-km-tertemiz-kuba-sl200-441352413/detay/
1-süpap ayarı yapılmalı
2-buji kontrol
3-arka lastik sökülüp fren sistemi temizlenmeli, balata yüzeyi zımparalanmalı, aşındıysa değişmeli
4-ön fren takımı sökülmeli, piston / kaliperler temizlenip yatakları yağlanmalı
diğerleristandart bakımlar...
bana özelden e-postanı yaz göndereyim
toplam sürüş deneyimin ne kadar ?
Profildeki mailim aktif değil şu anda oraya gönderdiysen ulaşmaz.
Biz de aldık SL200'ümüzü.
Umarım muvaffak oluruz...
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)