Kuba Motor Superlight 200
Reklamlar
-
09 Ekim 2016, 22:35
Karşıyaka'Lı adlı üyeden alıntı
Vaay tam benım gibi bi arkadas işte
) bende aynı senin gibi başladımm, ne alacağımı tam bılemıodum ama bu baslıgı 2gunde soluksuz okuyunca dedım kı tamam bende sl200cu olcaam ☺ Sımdıden hayırlı olsun, ınsallah bır an once alırsın sende.
Bu arada hangi şehir ?
Aynen öyle usta, elektro baterimi satışa koydum bile gerekli parayı bulur bulmaz bir SL200 sahibi olucam. Bu arada ilk motorum Truva TR-250 idi. Kazadan sonra ilk göz ağrım perte çıktı. 6 aylık bir sakatlık sürecinden sonra, motor aşkım yeniden canlandı ve araştırmalarda başladı. Son karar SL200 oldu.
İstanbul/Maltepe'den katılıyorum aranıza.
Reklamlar
-
09 Ekim 2016, 22:54
-
09 Ekim 2016, 23:01
OgulcanMC adlı üyeden alıntı
Aynen öyle usta, elektro baterimi satışa koydum bile gerekli parayı bulur bulmaz bir SL200 sahibi olucam.
Bu arada ilk motorum Truva TR-250 idi. Kazadan sonra ilk göz ağrım perte çıktı. 6 aylık bir sakatlık sürecinden sonra, motor aşkım yeniden canlandı ve araştırmalarda başladı. Son karar SL200 oldu.
İstanbul/Maltepe'den katılıyorum aranıza.
Hayırlı olsun hocam kazasız belasız gunlerde ınsallah
PS: Yine ankaradan birini bulamadık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:57 ----------
lK0zm4 adlı üyeden alıntı
Emege saygı duymak lazım ama pek yakısmamıs gibi sanki. Yanı sl'ın ruhuna uymamıs bence. Gerci sizin döşeme kaplamalarla falan motor sadece ruhsatta sl artık.
Ps: Custom işini motorun ruhunu bozmadan yapmaktan yanayım ama yinede emege saygı tekeriniz düz bassın!
-
10 Ekim 2016, 09:17
Günaydın arkadaşlar , motorun ruhsatında superlight yazmasına rağmen sigorta poliçemde KUBA RADEN 125 olarak geçiyor, sigorta teklif sorgulamasında SL200 un listede olmadığını en uygun modelin seçildiği söylendi. Sizin poliçeleriniz de ne yazıyor? Sigorta yaptıracağım 1000 tl nin altında teklif alamıyorum, acaba yanlış model yazmasının etkisi var mı? (fiyatlama o modeldeki kaza yapma sayısıyla doğru orantılıymış)
-
10 Ekim 2016, 10:09
ilkker_ adlı üyeden alıntı
Günaydın arkadaşlar , motorun ruhsatında superlight yazmasına rağmen sigorta poliçemde KUBA RADEN 125 olarak geçiyor, sigorta teklif sorgulamasında SL200 un listede olmadığını en uygun modelin seçildiği söylendi. Sizin poliçeleriniz de ne yazıyor? Sigorta yaptıracağım 1000 tl nin altında teklif alamıyorum, acaba yanlış model yazmasının etkisi var mı? (fiyatlama o modeldeki kaza yapma sayısıyla doğru orantılıymış)
Selamlar,
Şahsi fikrim sigorta poliçesinde yer alan modelin kaza oranına bakarak fiyat vermiyorlardır yani bu kadar psikopat olamazlar. Ama motorun kasko bedeli sigorta üzerinde etkili olabilir. Gerçi böyle bir durumda 1000TL yine çok fazla. Ek olarak tabiki sizinde geçmişiniz falan klasik şeyler önemli rol oynuyor.
Ayrıca, yine bu forumda bi arkadaş modele SL150 yazdırarak sigorta yaptırdıgını ve az cıktıgını belirtmişti, arastırınca belkı bulabilirsiniz.
-
10 Ekim 2016, 10:56
Arkadaşlar bi yardımcı olun
https://www.aliexpress.com/snapshot/...78676850653344
Bu ürün alsam sıkıntı çıkarmı akü yönünden
-
10 Ekim 2016, 11:00
herhangi bir kaza geçmişim yok geçen sene 300 tl idi bu sene 1000 tl ye çıktı primim. Modelden şüphelenmeye başladım, zeil işleminden bahsetti sigortadaki kişi model değiştirmek için, konu hakkında bilgisi olan var mı?
-
10 Ekim 2016, 12:11
ilkker_ adlı üyeden alıntı
herhangi bir kaza geçmişim yok geçen sene 300 tl idi bu sene 1000 tl ye çıktı primim. Modelden şüphelenmeye başladım, zeil işleminden bahsetti sigortadaki kişi model değiştirmek için, konu hakkında bilgisi olan var mı?
Valla benimde aynı şekilde 1000 tl den düşük fiyat veren yok bende model flanda sl200 çıkıyor yaş 24 istanbuldayım % 10 da kazasız lık indirimim var ona rağmen sigorta fiyatları 1000 tl yaptırmadım bende
-
10 Ekim 2016, 20:01
@ilker ; Sigorta için 1.000 maalesef olası bir fiyat. Benimki 230'dan bu yıl 720'ye çıktı. Yine de modeli doğru yazdırmak gerekli bence. Benim poliçede Kuba Superlight 200 yazıyor. İlk poliçeyi düzenleyen halt etmiş bence ...
@ık0zm4 ; chaosturkey.com forumda benim custom öykümü okursan ne şekilde kullanacağını öğrenirsin, daha önce de söylediğm gibi, ana hattan besleme yapacaksınız, arada röle olacak ve ayrı bir anahtarla aç/kapat yapılmalı.
-
10 Ekim 2016, 20:23
Arkadaşlar aliexpresste motorun gidon kumanda anahtarlarına denk geldim Linki vereyim belki işine yarayan olur.
Şuradan ulaşabilirsiniz.
-
11 Ekim 2016, 09:30
birol08 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar aliexpresste motorun gidon kumanda anahtarlarına denk geldim Linki vereyim belki işine yarayan olur.
Şuradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler. Burada sırf sol kütüğe 60 tl dediler.
-
11 Ekim 2016, 15:43
Teşekkürler shadow biraz araştırdım ve şu videoyu buldum
https://m.youtube.com/watch?v=-wH7Sb...ature=youtu.be
Bu arkadaş gibi yapıcam sence bi sıkıntı çıkarmı
Ve röle yi anlatmış ama röle nin 85 86 no ların ne işe yaradığını anlattı (86 ya + ) (85 e -) kablo gelcek 87 ve 30 a ne bağlancak kısa ca bahsedermisin
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
Bide röle nin modeli kodu birşeyi varmı kara köyde sordum model isim cisim birşey vermen lazım dediler birsürü röle var dediler
-
11 Ekim 2016, 21:37
Bağlantı kodlarını elektrikçiler biliyor, ben standart bir röle aldım marka ve kod yoktu üstünde.
-
12 Ekim 2016, 12:29
oto elektirikçiye gittim ilk buna röle gerek yok dedi pil aldı eline pil bile çalıştırır dedi pille çalıştırdı sigorta verdi bunu tak yeter dedi sonra güvenemedim ve
ELO - Otomotivde Elektronik Ürünler fabrikasına gittim saol sunlar ilgilendiler baya motorcu bi abi geldi anlattım baktı ürüne buna röle ye gerek yok dedi sigortanı tak çek farlara hiç bişi olmaz dedi döndüm dolaştım yine röle siz kaldım :D
en son röle siz takıcam rölesiz takarsam ne gibi bi sıkıntı çıkartır bana
sigorta sını takıp arka stop lambasından + sını alıp sigortaya sigortadan açkapa anahtarına ordan farlara çeksem ne gibi sıkıntılar çıkar
-
12 Ekim 2016, 12:42
lK0zm4 adlı üyeden alıntı
oto elektirikçiye gittim ilk buna röle gerek yok dedi pil aldı eline pil bile çalıştırır dedi pille çalıştırdı sigorta verdi bunu tak yeter dedi sonra güvenemedim ve
ELO - Otomotivde Elektronik Ürünler fabrikasına gittim saol sunlar ilgilendiler baya motorcu bi abi geldi anlattım baktı ürüne buna röle ye gerek yok dedi sigortanı tak çek farlara hiç bişi olmaz dedi döndüm dolaştım yine röle siz kaldım :D
en son röle siz takıcam rölesiz takarsam ne gibi bi sıkıntı çıkartır bana
sigorta sını takıp arka stop lambasından + sını alıp sigortaya sigortadan açkapa anahtarına ordan farlara çeksem ne gibi sıkıntılar çıkar
Ben de aynı şekilde bağlattırdım, bir de ayrıca switch taktırdım. Sorunsuz kullanıyorum
-
12 Ekim 2016, 19:45
Ampülleri LED ise sigortayla problem olmaz ama ayrı anahtar ideal olur elbette...
-
13 Ekim 2016, 00:41
Merhabalar, 1800 kilometredir Superlight kullanıcısıyım.
Bu konunun çoğunu okudum, 120-130 km gördüğünü söyleyenler var ancak ben max. 110-115 kmh civarı görebiliyorum, nedendir, neleri değiştirmem gerekir?
Diğer merak ettiğim konu da egzoz konusu. Egzoz tek bir borudan gelip ikiye ayrılıyor, peki ben bunu ikiye ayrıldığı bölümden kestirip uzun ve tek bir boru kaynattırsam ses açısından verim alabilir miyim? Evet sonuçta 197cc bir motosiklet ama yine de daha iyisi olabilir
-
13 Ekim 2016, 09:54
130 biraz abartılı, 120 ise bizim göstergede yanıltıcı olabilir navigasyondan bakmadan emin olamayız. Motorun mekaniği, ateşleme sistemi ve doğru rodaj + plotaj ve rüzgar durumu etkiler max hızı. Ben navigasyon ve başka bir araba ile yan yana sürerken ölçüm yaptım max 123 km/h ölçtüm. Modifikasyonum da yok. Modifikasyon yapılsa da (dişli ebatları) biraz artabilir son hız. Ama en fazla 5-10 km/h o kadar. Bu da elbette sürekli o hızda sürebileceğimiz anlamına gelmez
Egzost konusunda delen, full açan, aradan susturucu çıkartanlar var. Kimini videodan dinledim, kimini kulağımla. 5000 RPM'ye kadar eyvallah ama sonrasında motor "benim gücüm sıkıştırma oranım bu kadar" demeye başlıyor. Ben tercih etmedim edene de laf etmem
-
13 Ekim 2016, 12:45
Selamun Aleyküm Arkadaşlar, Bu SL 200 ün jiklesi nerede acaba birisi bana söyleyebilir mi rica etsem.
-
13 Ekim 2016, 14:12
mustafasah adlı üyeden alıntı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar, Bu SL 200 ün jiklesi nerede acaba birisi bana söyleyebilir mi rica etsem.
sayfa 141'de shadowmaster üstadın paylaşmış olduğu bir PDF dokümanı var. Onu indirebilirsen çok yardımcı olacaktır. Keyifli sürüşler.
Kuba Superlight 200 Adayı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)