merhabalar. sissy bar ile sele arasındaki boşluğu nasıl yok edebiliriz oturan insanın poposu kaçıyor oraya ya
merhabalar. sissy bar ile sele arasındaki boşluğu nasıl yok edebiliriz oturan insanın poposu kaçıyor oraya ya
Merhaba, bir döşemeciye gidip seleye kadar aynı yastıktan yaptırabilirsin
Bugün Ereğliye gitmek üzere avcılardan anayola bağlandığimda zincirim koptu. İlkte şanzıman bozuldu boşta kaldı sandım. Sonra kenara çekince zinciri yerdr görünce içime bir ateş düştü zaten. 50 km önce yağlamistimda. 11000 km de koptu. Zincire olağan üstü özen gostermem ama uç yağlamada bir tinerle tüm kirini alır temizler daha sonra da yağlarım. Bütün bu işlemleri akşam yapıp sabaha motoru kullanıyorum.
Merak ettiğim şu. Firuzkoy servisi aradım servise götürdük. Zinciri garantiden değişirler diye düşündüm ama öyle olmadı. Kuba yı arayıp soracağım ama aramadan sizlere sormak istedim.
.bu arada fiyatlar
Motoru çekme git gel 15 km :30
İşçilik:30
Zincir:80
Did takmanı tavsiye ederim. Superlight için uygun olan zincir 458, dikkat et yanlış takılmasın. Ben burada 165TL vermiştim 3gün önce değiştirdim. Fazla bakmadım zincire ve baya eskimişti. Türkiyede fiyatı max 100 liradır. Takmadıysan did öneririm. Bu arada zincir değişimi ciddi tork farkı yarattı benim motorda. Eski zincirin eskimiş olmasından mıdır bilmiyorum. Garanti konusuna gelince, benim motorum yanıyordu yine garantiye girmedi anca motor bloğunun falan çatlaması lazım pistonların kırılması lazım garanti karşılasın...
motosikletime demircide sisyy bar yaptırmak istiyorum..daha önce yaptıranlar için maliyet ne kadar çıkıyo ? ölçüler nedir ?
Ben İzmir'de 140 liraya yaptırdım toplam. Epey sağlam oldu ama fiyat düşük değil tabiki.
Selamlar;
Geçtiğimiz hafta alarak aranıza katıldığım motorumu bu gün biraz temizledim. Bu motoru benim gibi yeni alacak arkadaşlara da önerim bakımlarını kendiniz yapın ve haftada bir gün temizleyin. Bakım ve temizlik esnasında motorun görmediğiniz kısımlarını görüyorsunuz. Bir hata ve ya kusur var ise anında müdahele edebiliyorsunuz. Motoru almadan önce başlığı baştan sona kadar birçok kez okumus olmam bana bu motoru almadan önce çok şey öğretti. Motorun bakım isteyen nazlı bir motor olduğunu baştan öğrendim ve gardımı da ona göre aldım.
bu da benim yeni oyuncağım =)
http://i.hizliresim.com/db3q9X.jpg
İlk müsait zamanda zincir bakımı hava filtresi temizliği buji değişimi yapacağım.Haftaya da genel bir check-up için servise gideceğim. Değiştirmek ekleyip çıkartmak istediğim yerler aksamlar var.Bir iki küçük de problemi var onları göstereceğim.
saygılar
@oakley ; tekrar hayırlı olsun, en doğrusu da budur
Tesekkür ederim shadowmaster. Senin emeğin büyük üzerimde. Bir nargile sözüm olsun =)
yine daha önce bahsi geçtimi yada böyle birşey konuşuldumu hatırlayamadım ancak şuradaki parça dikkatimi çekti. Kilometre sayacı ve hız göstergesine giden kabloyu sabit tutmak için sanırım.
http://i.hizliresim.com/qBM3YB.jpg
bu motora sonradan mı eklenmiş yoksa orjinalinde mi var bilemedim ancak, bu parça kablo üzerinde sallanır vaziyetteydi. bende bir süre inceledikten sonra gevşek duran bir vidaya "herhalde buraya sabitlenmeli" diyerek sabitledim. doğru mu yaptım bilmediğim için de sorarım diye fotosunu çektim.bu kablonun yürür aksamdan uzak kalmasını sağlıyor diye tahmin yürüttüm kendimce =)
motorun temizliği konusunda bi kaç fikre ihtiyacım var. Tazzikli su kullanmıyorum ama elin girmediği alanlar var silmeklede olmuyor . Bide elektronik tesisata hasar verirmi bilemedim.
@oakley ; o parça hem km sayacını hem ön fren hortumunu konumlandırmak için, doğru yapmışsın ...
@tlghnzcn ; az miktarda zincir temizleme sprayi ile yağlı bölgelere uygulama yap, organik yağ çözücüler de var bu iş için, sonrasında bir spray şişesini boşaltıp içine sıvı arap sabunu koy, 2 numara boya fırçası ve diş fırçası ile sabırlı bir işlem yapmak gerek, sonra aynı yöntemle ya da musluk suyu basıncı ile bir hortumla durulayabilirsin, ya da pet şişe kapağını delip fırçaladığın bölgelere uygulayabilirsin. (Motor soğuk olsun)
Merhabalar, bugün arkamdan bir araba ittirdi o an inip baktım kırık vs bir şey yoktu ancak eve geldiğimden tamponun esneme sırasında yanlardan şiştiğini farkettim. Kask kameram kayıttaydı ve adamın plaka belliyse ne yapmam gerekir ulaşabilirmiyiz? Arka çamurluk 170 TL ve bunu kendim değiştirme durumum yok şuan. O an adama bir şey yok demiştim sonradan elimde görüntü varsa arkası aranır mı bu işin?
Beyler bu motorun sıfırına 8bin verilir mi 2. El mi almalıyım
Motorum 11.500 km'de. Egzozu deldiğimden beri motor 5. vitesteki gücünü kaybetti 100 km hıza zor çıkıyor. Yokuş aşağı 135 gördüğüm motorla artık 115 e çok zor çıkıyorum. Ayrıca eskisine göre çok yakmaya başladı. Egzoz deliklerini kaynakla kapattırıp iki hafta içinde servise bırakıp karbüratör temizliği hava ayarı sübap senkron ayarı arka fren balata değişimi zincir gergi ayarı motor yağı ve fren hidroliği değişimi yaptırmak istiyorum. yağ motul 10w40 5100. Hidrolikte motul dot3 veya dot4. Bunların dışında yaklaşık 12 bin km de olan motor için önerilerinize açığım.
Birde far ampulü mavi camlı bir ampul çok ısındığı için hem ampulün + - başları eridi hemde duy plastiği eridi karardı. Bu yüzden kısa far temassızlıktan dolayı devamlı sönüyor ikide bir açıp düzeltmek zorunda kalıyorum. Araba ampulü gibi ampuller için yada led ampuller için motorla uyumlu duyu nasıl bulabilirim. Teşekkürler. Tekeriniz düz bassın..
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)