Bir de artçıya sormak lazım tabii
Kısa olan modellerde tutunacak yer sorunu olduğu için özellikle şehir içinde ciddi sıkıntı olur artçı için...
Bir de artçıya sormak lazım tabii
Kısa olan modellerde tutunacak yer sorunu olduğu için özellikle şehir içinde ciddi sıkıntı olur artçı için...
Merhaba,
Motorumun 2000 bakımı geldi bu arada usta hatası yüzünden arada bir bakım kaçırdım. Ne kadar doğru bilmiyorum 1500 bakımı diye birşey olmadığını 500 1000 ve 2000 bakımları olduğunu söyledi vs vs.
2000 bakımında motoru aldığım yerin servisine götürmeyi planlıyorum (Önereceğiniz bir servis varsa memnun olurum)
Bunun dışında 2000 bakımında yaptırmamı özellikle tavsiye ettiğiniz şeyler neler yazarsanız çok sevinirim.
Motor şuan bana göre iyi halde değil motordan gelen acayip sesler var ince cırlama gibi. Bunun dışında sıkışık trafikte devamlı dur kalk yaparken teklemeler diskten sesler gelmeye başladı.
Son olarak da far ampulünü daha güçlü bir ampulle değiştirmek istiyorum mümkün mü akü açısından sorun yaratır mı?
Şimdiden Teşekkür ederim.
bakım aralıkları doğrudur ,artık 2000km den sonra 1000-1500km de bir yağ değişimi ve periyodik bakımları yaptırırsınız.
Motordan gelen cırlama,tıslama sesleri için öncelikle haftalık bakımlarda gevşeyen vidaları sıkmanız lazım.Egsoza bağlı demir parçasıda bu sesi çıkarıyor olabilir,kontrol edin.
Fren diskinden ses gelme konsuunda gelincede onuda ustanıza baktırın,bir balata spreyi ile temizletin olmassa,şayet fren diskinize herhangi bir darbe gelmemişse çok sorun çıkmaz ama disk darbe görmüş ise balatada ses çıkarabilir.
Ampul için akü değerlerine uygun bir far seçimi yapın,motorun 12v6amper bir aküsü vardır,elektirikçide mutlaka sorup öyle alın ampülünüzü.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
Arkadaşlar lastik psi değerlerini artçılı artçısız şekilde yazarsanız sevinirim.
Selamlar, ben de sl200 aldım ve alırken de aldıktan sonra da bu başlığı baya irdeledim. Kaliteli bir topluluk oluşmuş. Çok faydalı bilgiler buldum, elinize sağlık.
@shadowmaster, motor zaten yakışıklı ama senin dokunuşlar baya hoşuma gitti. Far kaşı almayı düşünüyorum ben de. Tavsiyen var mı ? Aşağıdaki ürünler sl200'e uyar mı ?
http://urun.n11.com/modifiye-urunler...mli-P103823600
http://urun.n11.com/yedek-parca/highway-hawk-far-kasi-67-100-P91268107?cid=604001&gclid=CI68k4ig2swCFXEz0wodkD8 HwA&gclsrc=aw.ds
@BlackGhost, egzozla ilgili yaptırdığın işlemleri okudum, memnun kaldın diye anladım. Videosu varsa linkini gönderebilir misin?
@avici
orjinal lastik değerler ön-arka 33 psi.Artçı için arka 34 psi vuruluyor genelde ama orjinal lastikler "lastik" olmadığı için artık ne kadar fayda sağlar bilemiyorum.
@motoalp
ben motoru satalı 2 ay oldu dolayısı ile video paylaşamıyorum ancak klasik yöntem kaynak ile dış susturucular kesilip alınıyor ve ses tokluğu keyfine göze belirleniyor.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
@motoalp ; hayırlı olsun. O far kaşı küçük 18-19 cm çap olmalı...
@avici ; fabrika lastikleri için standart değerler 30-33 psi, artçıda 34-35 arka 31 ön uygundur ancak yol tutuşunu da olumsuz etkileyebilir, 55-60 kilo civarı artçılarda dinamikler değişmez, daha ağır yükler için amortisörü sertleştirmek daha doğru olur. Ben bu güne kadar 60-80 kg artçılar için hava basıncı ya da amortisör ayarı ile oynamadım ama en fazla 100km yol yaptım artçı ile. Daha uzun mesafelerde düşünmek lazım.
Teşekkurler
shadowmaster, blackghost teşekkürler.
@shadowmaster; hazırladığın PDF için ayrıca teşekkürler. Emek verip tecrübeni bu şekilde aktardığın için değerli bir adamsın. Başlıkta tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlar da aynı şekilde. Özellikle kılavuzu olmayan bu motor için buradaki bilgiler çok işe yarıyor.
Tekerleriniz düz bassın...
Arka stop nikelajim kırıldı sol yandan sol sinyal aşağı sarkıyor sol tarafta koca bi delik var bant falan da tutmuyor nikelajda fabrikada yokmuş internette de bulamadım bilgisi olan varmı yada önerisi olan silikonla da tutmuyor denedim
Aynısı benim başıma geldi. Tek bir sitede var görünüyor oda 50 tl. Vermeye deymez. Arka çamurluk sağ ve solda alyan başlı civata var. Onları çıkar ve sinyallerini oralara tak. Bende öyle kullanıyorum.
Arkadaşlar merhaba biraz önce bi arabanın arkasına bakmadan trafikte geri geri gelip motorun üstüne çıkması sonucu ön çamurluk kırıldı fiyatı ne kadardır acaba bi kaç sitede var 175tl civarı fiyatları acaba servisten bu parçayı alabilir miyim daha ucuza nasıl getirebilirim ?
Arkadaslar merhaba yaşim 28 10 senedir b ehliyetim var motor ehliyetini daha almadim haziran basinda motorumu alicam sonrada kursa yazilacam motor kuba superlight 200 tahmini bana nekadar bir sigorta cikar bide anadoludaki kaza riski dusuk illerden plaka cikartirsam daha dusuk olurmu neler yapmaliyim
Plaka önemli değil senin ikametin önemli dostum. Ben 2hafta önce gümüşhane ikamet yaş 29, %20 hasarsızlık indirimiyle anadolu sigorta 380e yaptirdim. Farkli acentalardan farkli sirketlerden fiyat almaya ozen gosterin tam dolandirici oldu sigorta sirketleri artik. Aynı şırket farkli acentalarda farkli fiyatlar çıkarabiliyor uygun bulana kadar deneyin.
Hocam aractan inen arkadaslar bi ozur bile dilemeyip ne olucak yaa falanla labalilesip kavgaya meyilli olduklari icin kavga ettik polis falan gelince parasini versin deyip anlasin dedi 100 lira aldim o sinirle kapattim olayi, ders almis oldu en azindan arkadaslar bi daha karisamazlar motorlara.
Şu stop nikelajı benim de kırıldı. 2 hafta bekledim siparişi geldi sonunda. Yalnız bunu takma tecrübesi olan var mı? Vidaları söktüm ama lambanın duy kısmını çıkaramıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Arkadaşlar burdan mi aldi bilmiyorum ama bu sitede bircok yedek parcamiz mevcut
http://www.motosikletsepeti.com/kate...dek-parca/1743
Rebel my new last name
Herkese merhaba 4.000 kmde superlight 200ümle aranıza katılmış bulunuyorum, ilk motorum olduğundan çok güzel bir tercih yaptım pişman değilim. Karabüklüyüm fakat İzmitte okuyorum.Yaş 21. Bu yaz Karabükteyim. Karabükten görüşmek konuşmak fikir alışverişi yapmak isteyen arkadaşlarla seve seve iletişim kurabilirim. facebook.com/emrekaratag
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)