Merhaba arkadaşlar . Superlight 200 motorunda hız göstergesinin altında kırmızı ışık yanıyor bu ne anlama geliyor? Tam 140'ın altında neden yanar bu ışık?
o ışıkla ilgili çok değişik rivayetler var. ilk gittiğim motosiklet tamircisi bu ışığın yandığında cep telefonun çalıyor demek oluyor dedi. alakası yok. sonrasında motoru yıkattım yandı diyen arkadaşlarımız oldu. bendede aynısı oldu çok detaylı bi yıkadım 2 gün sönmedi sonra iş edinip kablolarını takip ettim. hiçbiryere gitmiyor. su değince şase yapıp yanıyor. bi işe yaramayan bir lamba. söktüm fişlerini bu yazıyı okuyana kadarda unutmuştum.
ayrıca flasher için aşağıdaki linkteki satıcı ile özelden yazıştım. bana başka bir sipariş üzerinden 2 tane sinyal flaşörünü göndericek. kendisine örnek fotoğrafları gönderdim. tedarik edebileceğini söyledi. 4 gün içerisinde fabrikadan temin edip kargolayacakmış. kargo dahil 2 flaşör 63 tl ye gelicek.
http://tr.aliexpress.com/store/1430031
ayrıca yedek parça sorunu için boş kaldıkça fabrikayı sıkıştırmamız lazım.
Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Ulen ne "elit" bir başlık burası yahu ... Millet, Türkçe'yi doğru yazamazken biz yabancı dil gramer konuşuyoruz
katılıyorum
Kırmızı eski modellerin "immobiliser" ışığı, bizde bir işlevi yok, bir yere bağlı değil, yağmurda yıkamada kendi kendine yanar, şase kontağı kesilip kuruyunca söner
Arkadaşlar merhaba, motorun 2000 bin bakımında nerelere baktırmalıyım? Özellikle şuraya dikkat et diyeceğiniz bir yer varmı? Yağ olarak ne koydurayım ve en fazla ne kadar ücret ödemem doğru olur. Teşekkürler
@avici ;
1-zincir gergisi
2-arka fren ayarı
3-buji kontrolü
4-debriyaj ve fren manetlerine wd-40
5-ön fren balatalarına temizleme sprayi
6-motul 10W-40 yağ
7-debriyaj teli motor bağlantı mafsalına wd-40 + ince yağ
8-egzost manifolt çıkış somunları sıkılsın
9-arka fren kampana bağlantı somunu kontra pimi kontrol ve vida sıkma
Ekstra işçilik yoksa 50, max 60 TL (yağ dahil)
Ya arkadaşlar sormazsam içimde patlayacak. Bu motosikletle uzun yola çıkılır mı? Çıksak yolda kalırmıyız?
@bensen001 ; hem bu başlığı hem de facebook sayfasını okumanda fayda var
Arkadaşlar 2 hafta önce motorumun sinyalleri bozuldu ilk çalıştırdığımda çalışıyordu sinyaller yol üzerinde arkadaşımı almak için durdum sonra tekrar çalıştırdığımda sinyallerim çalışmadı ustaya gösteremedim henüz havalardan dolayı çıkartamadım motoru. Teknik olarak çok bir bilgim yok hatta hiç yok diyebilirim ilk motorum daha öncede yazmışım buraya kırıkkale de kuba servisi yok diye sonra shadowmaster numarasını atmıştı burdaki servisin orayı aradım ancak adamlar bana kitapçığın varsa bakımını yaparız dedi bende ne kadar uğraşsamda anlatamadım kitapçığın olmadığını yada adam anlamak istemedi sizce ne yapmalıyım servis konusunda
teşekkürler shadowmaster, ben motoru aldığımdan beri (4 ay) servis kullanmamaya yemin ettim. Adana'daki servis tam bir kan emici kavga ettim ve kuba merkeze şikyet edeceğimi söyledim. Servis yerine çok daha samimi ve fiyatta da çok daha uygun olan başka bir tamirci abimizden yardım alıyorum. Bu dediğin olayı sorayım bakalım oluru varsa öyle yaptıracağım artık. ben de mail attım bu arada.
uzun yol derken dünya turuna çıkmayı düşünmüyorsunuz sanırım
sol kapağın içnde flasher var. kablolarını kontrol etmende fayda var. fişi yerinden çıkmış olabilir yada flasherın arıza yapmış olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:30 ----------
aynısını bende yaptım. rodaj bakımında sadece yağı değiştirilmiş motora 60 tl verince bende serviste gitmemeye tövbe ettim. elinizden az buçuk iş geliyorsa bakımlarını kendiniz yapabilirsiniz. 13.000 km oldu çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. bakımlarda sıkılacak yağlanıcak yerleri elden geçirip filtreleri temizleyip yağını değiştiriyorum, bukadar. hem zevkli hem işiniz aceleye getirilmeden yapılmış oluyor. masraf olarakta sadece yağ değişim masrafı etmiş oluyorsunuz.
not: değişmesi gereken parçalar zamanı geldiğinde değişiyor bu arada zincir, teller, buji, balata vs.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:40 ----------
uyarmadan içim rahat etmedi. elinizden iş geliyorsa diye kendi yaptıklarımdan size örnekleme yaparak tavsiyede bulundum. bu iş hata affetmez. risklidir. ben bu riskleri kendi adıma alarak bazı şeyleri kendim yaptım. bişey yapacaksanız da iyi araştırıp iyi düşünüp o şekilde müdahale etmelisiniz. aksi halde başınız ağrıyabilir.
Kısa far yanmıyordu. Düğmede boşluk olduğu söylendi burda, onu denedim bugün bayağı uğraştım yine değişen bişey yok hala yanmıyor. Ne yapabilirim. Kumandayı söküp bakayımmı.
Birde istanbul üniversitesi avcılar kampüsünde olan varsa tanışabiliriz.
@birol ; büyük ihtimalle far ampulünün kısa flamanı yanmış. Ampulü değişirsen düzelecektir.
Onu ilk mesajimda belirtmistim. elimdeki bi ampulü denedim oda kısa yanmadi. Ampullerin iç tellerinde bir sıkıntı görünmüyor ama En sonunda sıfır alıp deneyeceğim bakalım
kumandayı söksende bişey değişeceğini sanmıyorum. tersten başlamalısınız. öncelikle far ampülünün olduğu kısma elektrik geliyormu gelmiyormu bunu test etmelisiniz. bununda en garanti yolu sağlam olduğundan emin olduğunuz bir ampül. sonrasında ampülün duyunun arkasındaki fişler kablolar daha sonra elcikteki anahtar kontrol edilmelidir. şimdi elcikteki anahtarı sökseniz bile bişey değişmeyecektir.
12v kontrol kalemi alıp deneyeyim ozaman bi. Teşekkürler
@Shadowmaster sis farların harika onlar için ayrı bi aparat kullandin mi nerden açıp kapanıyor sis farlarin
Arkadaşlar,
Model yükselteceğimden daha önceki sayfalarda da söylemiş olduğum üzere ilk sahibi olduğum ve çok sevdiğim motorumu satıyorum.
Şuan sahibinden.com yada diğer sosyal medya hesaplarımda bunu henüz açıklamadım zira bu başlıkda başladığım sl 200 serüvenime burda nokta koymak istedim dolayısı ile bilgi almak isteyenler lütfen özelden bana ulaşsın,burda güzel giden sayfamızı alım-satım mesajlarıyla lütfen doldurmayalım.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)