plaka adlı üyeden alıntı
Pars modelini görmek ve incelemek için bayiye gittiğimde bu modeli de görme şansım oldu. İncelemeden geri dönmüştüm ancak internetten baktığımda Pars modeli kadar iddialı olduğunu fark edince inceleme gereği duydum ve izlenimlerim şu şekilde:
Motosiklette herhangi bir karışımdan ziyade farklı bir tasarım ortaya konulmuş. Özellikle kaslı duruşu ve tasarımsal çizgilerin yerinde kullanılması motorun albenisini ve güçlü olduğunu hissettiriyor. YBR ve CBF karışımı olduğunu düşünmüyorum. Piyasadaki her motosikleti sürekli bu modellerden bir şeyler kapmış dersek bir çok firmaya haksızlık etmiş oluruz. Zira otomobil piyasasında da her geçen yıl yeni tasarımlar ortaya konuluyor ancak pek çok marka birbirine yakın model üretebiliyor. Ucuz olanı pahalı olanın çakması demek yanlış olur.
Motosikletin hem önden görünüşü hem de yan görünümü bir an önce çalıştırıp yola çıkma hissiyatı yarattı bende. Tasarımsal olarak kusursuz bir görüntüye sahip. Göstergeler bence gayet şık ve sade ki kullanıcı gözüyle değerlendirecek olursam gayet güzel tasarlanmış. Ön sinyaller yok gibi düşünebilirsiniz ilk bakışta veya yorumlara bakarak ancak yanılırsınız çünkü farlarla bütünleştirilmiş olarak tasarlanmış yani ön sinyal de var ancak illa ön sinyal ayrı olsun derseniz veya buna alıştıysanız bir şey diyemem. Kendi adıma konuşmak gerekirse motosikletin bütünü tasarımsal olarak hem modern hem de göz alıcı.
Performans konusuna gelirsek;
Sitede belirttikleri üzere hem alt motor hem şase herhangi bir modelin barındırdığı alt motor veya şase değil ancak her ikisi de yeni tasarlanmış. 17 litre yakıt kapasitesine sahip deposu var ve kullanıcısından aldığım bilgiye göre 150 kilometre yolu 18 litre yakıt ile gitmiş. Bu da ortalama 2.4 lt. civarı.
Motosikleti gidiş dönüş yaklaşık 5'er kilometreden toplam 10 km. gibi bir mesafe kullanma şansım oldu. Maksimum 126 km/h hıza çıktım ve titreşim namına hiçbir şey yoktu. Özellikle ilk periyodik bakım ve rodaj işleminden sonra ortaya koyacağı performansı tahmin bile edemiyorum.
Fiyat konusuna da gelirsek bir çok arkadaşımızın kıyasladığı modellerin ikinci elleri bile 4 bin civarındayken bu motor 3700 civarı bir fiyatı sonuna kadar hak ediyor. Gönül rahatlığı ile alınabilecek bir motosiklet.