arkadaşlar merhaba,
arkaya çanta taktıran var mı? çanta demirini kendimiz mi yaptırıcaz illaki.
arkadaşlar merhaba,
arkaya çanta taktıran var mı? çanta demirini kendimiz mi yaptırıcaz illaki.
Bende bağlamayı deniycem bakalım,
motosikletle ilgili görüşlerime gelince, yaşım 35 en son lise yıllarımda mobilet kullandığım için ilk motosikletim diyebilirim. Şehir içinde sağa sola gitmek için aldım, daha önce başka motosiklet kullanmadığım için değerlendirme yapmama pek inmkan yok ama kalkışı gayet seri, gaza tepkisi güzel. Nihayetinde Cep telefonu parasına alınmış bir vasıtadan bahsediyoruz, (bunu aşağılamak için söylemiyorum) beklenti yüksek olmadığı sürece güzel bi alet. Boyum 1.84 bazı arkadaşlar küçük kalmış dedi zaten bunu bir sene kullanıp 250 cc'ye geçmek istiyorum. Direksiyon sınavı önümüzdeki hafta sonu, ehliyetimi alınca bi şehirdışı yapıcam 100 km ondan sonra bişeyler yazarım belki.
bayide gidip gördüm fotoğraflarda durudğundan daha bi heybetli duruyor.
http://goo.gl/dlcVLr Çanta demirini burdan temin edebilirsin.
KUBA CR1'E ÇANTA DEMİRİNE GEREK YOK; DOĞRUDAN KELEPÇELERLE TAKILIYOR!
Arkadaşlar ne zamandır arkaya çanta taktırmayı düşünüyordum; çantacılar, bunun boynuzlarını söküp çanta demiri takmak gerek, ondan sonra çantayı monte edebiliriz ancak deyip duruyorlardı. Ben de öylesi güzel durmayacağından, taktıramamıştım.
Ta ki bu hafta bizim motorun aynısından, rengine kadar , top case arka çantalı görene kadar. Boynuzları da duruyordu. Selam, sabah, sordum nasıl taktın diye, eğildim baktım...
Topcase arka çantasının içinden zaten platformu ve takma kelepçeleri çıkıyor. Bu kelepçelerle boynuzlara sıkıştırarak vidalamış. Boynuzlar olduğu gibi duruyor.
Gittim çanta almaya bugün. Aparatsız takılıyormuş dedim. Resimlerini gösterdim. Kendim takmakla uğraşamam, bu şekildeki gibi, ki aynı motor, takabiliyorsanız alcam dedim.
Sıkıştırarak taktılar!
Hatta, esprisine birbirlerine "bir daha takma apartsız çanta takma, herkese böyle sıkıştırarak kelepçelerle takcaz da çanta aparat demirlerini kime satcaz" diye de takıldılar.
70 TL verdim. Takmak için ücret almadılar. Kilidi muhtemelen çok kaliteli değildir ama en azından çarşıda park ettiğinde kaskı içine koyup gidebilirsin diye düşünüyorum. Çanta kaskı koyacak kadar büyük. Arkada kırmızı kedi gözleri falan...
Diyeceğim; boynuzlu motosikletlere arka çanta takmak için çanta aparatına gerek yok!
Kelepçelerle sıkıştırarak güzelce takılıyor.
Bir ara resimleri de yüklemeye çalışayım...
Bu arada, baya olmuş buraya en son yorum yazalı; CR1 ile 4500'ü geçtim. Süper rahat. Yeni başlayanlar için ideal!
Ha, şekil olarak, motosikletleri çok bilmeyenler ilk başta Kawasaki sanıyor; o da ayrı güzel .
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:31 ----------
Top case çantalı olarak, boynuzları sökülmemiş halde, kelepçelerle sıkıştırılmış olarak, şu ilanda görebilirsiniz:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...93731451/detay
İlandaki motor benimki değildir. Takılı olduğunu ilk gördüğüm motordur.
İyi forumlar bu motoru almayı düşünüyorum.Uzun yolda hararet yapıyor mu? Ya da şehir içinde.Motordan genel olarak memnun musunuz sorun çıkartıyor mu?
ters amortisör yazılmış verilerde ama resimlerde öyle değil.
Ne yalan söyleyeyim; siz yazıncaya kadar dikkat etmediydim.
Ters amortisör konusunda forumda ilgili konu başlığı linki:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/137031-ters-amortisor'un-ne-avantasi-var.html.
Bu resimlere göre bizimkisi düz teleskopik çatal oluyor. CR1'in web sayfasında teknik özelliklerde de zaten tabloda çift teleskopik çatal yazıyor.
Bu arada, Kawasaki Z250 SL'de de düz teleskopik çatal var.
Tersi/düzü ile ilgili özet bilgi: Ön tekerde, kalın borular alttaysa: düz teleskopik. Kalın borular üstteyse: ters teleskopik çatal.
Herkese iyi akşamlar. Omu bumu şumu derken bir Kuba Cr1 sahibi olduk. 2015 model 2500kmde 2.el bir cr1 satın aldım. 100kmye yaklaştım memnunum ruhsatı koltugun altına koymak isityorum. fakat aldıgım kişi yan kapagı söküp ortaki mili çekince açılıyor dedi. Takamam diye yapmıyorum. varmı koltu altı ile ilgili bilgisi olan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------
Akşam biraz arandım buldum zor yerde deilmiş çocugun gösterigi yeri açtım. Ordaki teli çekinci açıldı. Neden kilit sistemi yapılmamış merak ettim. şimdilik motorda çok memnunum bakalım ilerleyen zamanlarda beni ne beklicek.
Bir sıkıntı yaşamazsın kardeş arkadaşta var 2014tü galiba her Allahın günü gelir canavar gibi motor der gider dış görünüşü falan da süper.
Hayırlı olsun motosikletin. Aramıza hoş geldin!
Koltuğun altını ben de hiç öyle çıkarıp bakmadım; bi bakımdan bakıma çıkarırlarken gördüm.
Bence ruhsatı oraya koymak iyi fikir değil; Allah göstermesin, motor gidecek olsa, ruhsatla beraber gitmiş olur! Bence ruhsatı üstünde taşı.
Hayırlı sürüşler
Ruhsatı üzerinizde taşıyın arkadaşlar orası sakat bir yer zaten ruhsat için yapılmış bi yer değil. Tekerinize taş değmesin.
Top Case Çanta Düştü
Topcase çanta düştü arkadaşlar. Demek ki, öncelikle, sıkıştırarak sabitlemek yeterli gelmiyor; en azından kilit mekanizması dandik olan çantalarda.
Aldığım çantanın kapağı bir türlü doğru düzgün kapanmıyordu; bir kaç defa sertçe çarparak kapatmaya çalışmak gerekiyordu.
Anahtarı çevirince dilin döndüğü bir mekanizmaya sahip değildi. Kapağı kapatırken ordaki parçayı aşağıya iterek kapanan bir mekanizması vardı; arabaların kaput kilitleri gibi.
Sanırım böyle zorla çarpa çarpa kapatmaya çalışırken boynuzlara sıkıştırılmış yerden çantayı gevşettik.
Yolda giderken, tenha bir ilçe olan Uluborlu girişinde yuvarlandı gitti!
Allah'tan bir arabaya falan denk gelmedi.
Velhasıl, topcase arka çanta alırken kilit mekanizması kaliteli, kolayca kitlenen bir çanta olmasına dikkat etmek gerekiyor.
Boynuzlara da sıkıştırmak yerine bir tür halkalı kelepçe ile falan sabitlemek gerekiyor; kopmadıkça düşmeyecek şekilde.
Allahtan kimse yokmuş arkada çok geçmiş olsun. Bende takmayı düşüşüyorum çok işe yarıyor ama görüntü bozuyor diye takamıyorum.
Ruhsatı yanımda taşımak sıkıntı oluyor. Malum antalya sıçakları ben terleyinci cebimde oda ıslanıyo sonra yıpranıp yırtıla biliyor. O yüzden motora koymak bana mantıklı geliyor.
Bu arada benim motorun 1-2 resmini atıyım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)