Kuba'nın web sitesinde motorlarına yazdığı sloganlara hayranım. Bu motora da supersport mu demişler
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------
Ben de hep araba yağı koyuyorum ama sadece motor soğukken 2. vitese geçişte biraz zorlanıyo o vites geçişi de vites pedalını yukarda tutarsan 1-2 saniye sonra tamamlanıyo. Soğuk motorla hızlı kalkış yapmadığım için çok sorun değil zaten.
Evet bu motor supersport oluyor. Motosiklete araba yağı koyulmaz. Dişli kutusu yağ içerisinde çalıştığından oradaki basınçlara o yağ dayanamayabilir ve yağ filmi yırtılır. Pulsar'a koyuyorsan arıza yaşarsın.
Pulsar'a koymuyorum ama çinliye litresi 12.5 liralık Elf 10W-40 yağ koyuyorum. Her yerinden yağ fışkıran motora pahalı yağ nasıl koyayım. Gerçi şimdi baya azalttım gibi ama daha önceden 0.9 litre yağ koyduysam 1000km sonra 0.6 litre olarak geri alıyodum yağı.
Arkadaşlar benımde bir sorunum var motorum şuan 70 km de ama motorumu 1km sürsem bile çok ısınıyor, ayagıma bildiğiniz sımsıcak hava vuruyor aşağıdan neden kaynaklı acaba bu
Yeni motor çok sıkı çalıştığından biraz fazla ısınır, ilk 500km de uzun süre yokuş çıkmamaya, düz yolda da yarım gazdan fazla vermemeye dikkat edin. Düz yolda 5000 deviri yokuş çıkarken de vites küçültmek şartıyla 6000 deviri geçirme. 500km'den sonra arasıra gazlayabilirsin tabi uzun süre 6000 deviri geçme 1000km dolana kadar.
Motor çok güzel de, hakettiği değeri görmedi. Benim motoru aldığımda henüz çıkmamıştı, yoksa büyük ihtimal bunu alırdım. Malzeme kalitesi, gösterge tablosu vs. fiyatının çok üstünde.
Serviste 10 40 castrol koydular araba yagi degil yani
Arkadaşlar motorumu aldığım bayi bana kullanma kılavuzu vermedi , kılavuzu internetten bulabileceğimi söyledi fakat ben internette hiç bir yerde bulamadım. Yardımcı olacak biri varmı ?
Arkadaşlar benim motor 1.600km de 500km deyken 2 kişi 111 km hızı gördüm şimdi 1.600 km deim tek başıma 100 km yapıyo en son ne yapmalıyım bi yardımcı olurmusunuz.
Tam Olarak Net Bir Şekilde 100 km Ne Kadar Yaktığını Hesapladınız Mı Arkadaşlar??
Ben Bugün Denedim Ortalama 8000 devirde 100km hızla 100 km de 3.2 lt
Performansta Sürdüm Tapagaz 110 120 Arası 4.0lt Yaktı
Eğerki Sizlerde Denediyseniz Bilgilerinizi Alabilir Miyim?
Denemedim ama 8 9 bin devir aralığında sürersem ortalama 3 litre yakar diye tahmin ediyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
Ayrıca senin motor şuan kaç km de ve rodajını nasıl yaptın?
Şuanda 10.000 km geçti rodajıda düzgün birşekilde yapıldı tabiki 6.000 devirde sürersen dahada azalacaktır ama o şekilde de yol bitmezki uzun yolda :D
115 - 120 km Arası kilom 70 boy 1.65m son hızı sorarsanda 138 bi kere bastım bi dahada basmam yoksa motoru elime alırım :D
Bu motordan almak istiyorum driftle bunun arasinda kaldim bir bayi 3200 tl veriyor be dersiniz sifir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)