Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
09 Eylül 2015, 07:45
peace74 adlı üyeden alıntı
Gerçekten güzel kullanıyorlar. Doğrusu devirme korkusuyla ben bu çalışmayı yapamam. Üstündeki yatmaya karşı koruma olarak kullanılan demirler çok güzel yapılmış. Onlardan bende de olsaydı bu korkuyu yaşamazdım diye düşünüyorum. Motorun ilk bakımını 920 km.de sıcaklar sebebiyle biraz erken yaptırdım. Bu ilk bakımnda zincir de gerilmişti. Motor şimdi 2300 km.de ve zincir gene salmış durumda. Dün servise uğradım, torklu makine olduğu için normal olduğunu söyledi. Çok da normal gelmedi bana. Kendi ustam bu yorumu duyunca kızdı ve "5000 km.de bir zincir mi değiştireceğiz" dedi. Urla'ya arkadaşımın scooter'ını servise götürdüğümüzde Sabri Usta'nın oğlundan motorun üstündeki DID marka zincirin kalitesinin düşük olduğunu ve tüm MT 07'lerde aynı sıkıntının olduğunu söyledi. Bir kaç gerdirme sonra yeni zincir için arayışa gireceğiz demek ki..
Reklamlar
-
09 Eylül 2015, 08:34
Dün kortejde bir tane siyah mt07 vardı. egzozu soba borusu gibiydi. chopper sandım sesten
-
09 Eylül 2015, 16:42
sinetra adlı üyeden alıntı
Baydar yapmıyorum dedi. Ulusan çok yoğunuz ilgilenemeyiz dedi.
http://www.motomekanik.net/
Hocam internetten buldum. İstersen bir de buraya sor.
-
10 Eylül 2015, 09:37
Selamlar
Yaklaşık 1 hafta önce Motorumu yıkadıktan sonra Motul m8 çizik giderici uyguladım. 2 gün önce motoru dışarda bıraktım. O gece yağmur yağmıştı. Bezi aldım ıslaklığı sileyim derken bez takılmaya başladı. Baktımki boya kısmında nokta nokta sim gibi tozdan büyük şeyler sert bir şekilde yapışıp kalmış. Anca tırnağımla kaldırabiliyorum bezle silinmiyor.
Aceba çizik gidericinin sebep olduğu birşeymi ? Ne ile giderebilirim bilgili olan var mı?
-
14 Eylül 2015, 11:51
mt-07 yi satmış biri olarak ikinci el motor bakan arkadaşlara özgürce fikir vermek istiyorum.
bana göre sahibinden piyasasında mt-07 için istenen fiyatlar yüksek. bana göre abs siz motorun 2014'ü 17.500 2015'i 18.500 i geçmemeli. absli için ise 1000 ila 1500 tl fark normaldir. ilginç şekilde motosiklet piyasasında ikinci el fiyatlar 0 fiyatlara çok çok yakın. her ne kadar km düşük de olsa bu bana anlamlı gelmiyor. ben 5000 km de motoru 17.200 e verdim ki bu bana göre adil bir fiyat.
ikinci olarak motoru alacaklar şunu bilsin, motorun hafifliği, şehiriçi sürüşü ve özellikle hızlanma performansı çok iyi. ancak virajlarda motorun iyi olduğunu söylemem imkansız. motor limitlere yaklaştığı anda arkadan bırakıyor. lütfen yeni alanlar buna dikkat etsin de virajlarda şanslarını çok zorlamasınlar. ayrıca bana göre frenler de süper.
-
14 Eylül 2015, 14:51
Mt-07 için yapılan olumsuz viraj yorumlarını okudukça virajlarda olan tedirginliğim her geçen gün artıyor.
Size sorum bu durumu en az seviyeye getirebilmek için ne yapabilirim. Bu sorum sürüş için değil motosiklet üzerinde yapabileceğim değişiklik ya da modifikasyon ne olabilir? En azından stok halde yapabileceğim müdahale ne olabilir? Atıyorum arka amortisör ayarı ile oynama?
-
14 Eylül 2015, 14:56
Söz konusu araçların tamamını trafikte kullanıyoruz.
Trafik kurallarını çiğneyecek süratlerde virajlara giren ,
Motorsikleti limitlerinde kullanan varsa zaten geçmiş olsun.
Ha eğer pistte kullanıyor ve ona göre modifikasyon yapılacaksa bir ton seçenek mevcut zaten.
Nitron olsun , Hyperpro olsun.
Selamlar
Heinz
-
14 Eylül 2015, 15:03
Kirik dokuk ve bir o kadar da kalitesiz asfalt yollarda ne kadar aciyla yatirilir ki viraji problemli deniyor? 20 metrede bir cukur, cokuk, micir, yag vs hersey var, duz zor gidiliyor taktuk taktuk ;)
-
14 Eylül 2015, 17:24
07 Virajlarda sikinti, motor bozuk diyenleri virajlarda bir gormek istiyorum, merak ediyorum neden arkalari kayiyor. Cunku ben gayet guzel viraj aliyorum 07 ile pegleri surte surte.
Bu tarz hatali olabilecek yaklasimlar yuzunden insanlar motora hemen amortisor degistirmek, amortisor yagini degistirmek gibi islere kalkisiyorlar. Kardesim siz gp pilotu musunuz? Her hafta pistte misiniz?
Hic gerek yok, MT-07nin amortisor problemi yok piste gitmiyorsaniz. Ha oraya gidiyorsaniz zaten toslayin 1500 euro, alin bir ohlins set, babalar gibi basin sonra.
-
15 Eylül 2015, 00:46
90-95 kg altındaki kullanıcılar 2014 modelinde arka amortisörün ayarını (1'den 9'a kadar, stock halde 3'üncü ayarda gelir) 3'ten 5'e getirirseniz virajlarda yılan gibi gitmezsiniz.
2015 modelde stock ayarda bir sıkıntı yaşamadım. ama stock halde kaçıncı ayarda olduguna da bakmadım; belki de 5'inci ayardadır.
-
15 Eylül 2015, 02:35
viraj konusunu etkileyen çok fazla etken var, gaz,fren,lastik,asfalt vs,hangisini yanlış yaptığınızı anlayacak kadar tecrübelimisiniz arkadaşlar? Kalıplaşmış hatalarınızın farkındamısınız ?
Doğru bildiğiniz yanlışlar olmasın !
Bir de,ne sorun yaşadığınızı açıklayıcı şekilde yazarmısınız,ben anlamıyorum arkası saldı falan diyince,belki yardımcı olabiliriz.
-
15 Eylül 2015, 08:26
MT-07 nin virajlarda hiç bir sorunu yok keyifle sürün motoruuzu.
-
15 Eylül 2015, 13:00
Açıklama yapan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Zaten ne tecrübem ne de popom motosikletin limitlerini zorlamaya yetmez. Ama sıklıkla bu viraj problemi önüme çıkınca insan ister istemez etkileniyor. Aslında benim en büyük sıkıntım Scooter hariç hiç başka model motosiklet kullanmamış olmam. O nedenle kendi motosikletimin artılarını eksilerini hiç bilmiyorum. Hep aklımda şu soru var 'acaba benim motosikletim bumu?'
Bu motosiklet ile ilgili beni en çok rahatsız eden şey artçı konforu. Aslında arçının konforu değilde benim sürüşümü çok etkiliyor. Bu nedenle hemen hemen artçılı kullanımda her şeyi %50 azaltıyorum.
-
15 Eylül 2015, 13:06
Bu motorun yolda hiç bir sıkıntısı yok sallamayalım virajı zayıf falan diye. Pistte sıkıntısı var derseniz de pist için yapılan motorların süspansiyon sistemlerinin belki de 07 parası olduğunu bilmek lazım. Sonuçta 07 ve 09 için Kayaba kullanmış capon ucuzdur diye. Yol koşulları için gayet yeterli. Belki 07 ve 09 da ön yayı bir tık daha sert seçseler daha bir güvenli olurdu ancak bu durumda da konfordan ödün verirdi capon möhendis tercih etmemiş.
Yok benim süspansiyonlar canavar gibi olacak diyenlerdenseniz toslayacaksınız 07 ye verdiğiniz paranın 2 katını ona göre motor bakacaksınız. 690, 990, 1190 falan alacaksınız.
-
15 Eylül 2015, 15:38
yukarıdaki cevaplara katılıyorum, günlük kullanımda, özellikle acemi kullanıcı için virajlarda hiç sorun yok. 250 cc den yeni geçen kullanıcılar muhtemelen ne dediğimizi anlamayacaklar bile. o yüzden hiç sorun etmeden motoru alıp kullansınlar.
tecrübeli sürücüler için ise viraj konusunda alınganlık yapmanın alemi yok. motoru üreten biz değiliz ki en ufak eleştiride heyheylerimiz tutsun. ha neye göre zayıf derseniz cevap belli, muadillerine göre. bunun için piste falan girmeye de gerek yok. size net bir örnek vereyim. maltepe sahilden dümdüz yukarı çıkan sancaktepe dağ yolu vardır. hatta mutluhan honda'nın binasının da önünden geçer. ben bu yolu yıllardır hemen her akşam çıkarım. görece olarak boş bir yoldur ve virajlarını ezbere bilirim. bu yolda bir 600f ile bir er6 ile girdiğiniz şekilde bizim motorla giremiyorsunuz. bir yerde arka hafifçe bırakıyor. he buna da cevap olarak derseniz arka amortüsörü birkaç kademe sertleştir, çok mantıklı bir çözümdür.
hadi hepsini geçelim, açın youtube da birkaç pro inceleme videosu inceleyin bizim motorun tek eleştirilen yanı yol tutuşu ve arka amortisör. ama onun cevabı da belli bu fiyata bu olabilecek en iyi motor. arkadaşın dediği gibi iki katı fiyatı verirsen bu da değişir.
ama yok illa sen beceremiyorsun bu motorun virajlarda performansı harika, efsane derseniz hiç polemiğe girmem, doğrudur der geçerim.
-
16 Eylül 2015, 11:07
utk_trn adlı üyeden alıntı
Ikı.defada.benım.basıma.geldı cok az gaz verır salarsanız hava yakıt oranı kacıyo bogulup susuyor dıye dusundum aragazları.bıraz.daha fazla verırsenız.skıntı kalmıyor bıde.bakımdan sonra gaz tepkısı daha.hassaslastı.yada elım alıstı bıdaha.hıc.basıma gelmedı
Arkadaşlar merhaba bu bahsettiğiniz sorun benimde başıma geldi bugün 2 defa,kırmızı ışıkta durduktan sonra çok az gaz açarsam motor stop ediyor, tam olarak neden kaynaklandığını çözeniniz oldumu onu merak ettim.
Birde motor ilk 3-4km arası fren yaptığımda kapı gıcırtısı gibi ses yapıyor bu normalmi başına gelen oldumu? Diskler ısındıktan sonra kesiliyor bu ses .
-
16 Eylül 2015, 11:40
şıkta durduktan sonra çok az gaz açarsam motor stop ediyor
Biraz açarmısın bunu?
Işıkta duruyorsun ,dururken debriyaj tam çekili hafif gaz veriyorsun ve stopmu ediyor?
Yoksa Işıktan kalkmaya başladığında, az gaz veriyorsun ve elini debriyajdan çekerken mi stop ediyor?
Yoksa atıyorum 4 vitestesin , frenliyorsun ve durmak üzeresin ve çat çat çat vitesleri düşürüyorsun ,bu esnada stop ediyor?
Hangisi
Selamlar
Heinz
-
16 Eylül 2015, 14:52
overspeed adlı üyeden alıntı
Ankara'nın kanayan yarası motosiklet. Ne baytar ne de ulusan esnaf değiller.. Motor satarken herşey güzel hoş, sonrasını umursayan yok.
Baydara geçen gittim niye müşteri geliyor diye bakıyor :D
Sanırım motor elbisesi satanlar dışında ilgilenen yok.
Hakını aramaktan korkmak erdemmidir ?
-
16 Eylül 2015, 15:24
Motorun gosterge isiklari sondu.iki hafta once servise gittim.ariza formu ile yenisini talep edeceklerini soyledi arkadaslar.3 gun once manisa servisinden telefon geldi.gostergeyi sokup baydara gondermeleri gerektigini.kontrol etmeleri gerektigini soylemisler.bende tam sezon kapaniyor.zaten iki haftadir bu sekilde idare ediyorum birde simdi gostergeyi soksek gelisi 2 haftayi bulacak ve sonrasinda sezon kapanacak dedim ve gonderemeyeceklerini soyledim.dun aradilar gostergenin sifirinin geldigini ve gelip taktirabilecegimi soylediler.sanirim insafa geldilerm
-
17 Eylül 2015, 12:59
günlük kullanımlarda ben de virajlarda sorun yaşamıyorum. genelde şehir içi kullanıyorum veya yakın mesafe gezilere katılıyorum. motoru yatırıp uzun virajlara süratli girmiyorum, ama motorun limitleri derseniz; virajlarda süper derseniz ben barkın bayoğlu'nun tecrübelerine bir çoğunuzdan daha çok güvenirim. adamın test etmediği motor kalmamış ve tarafsız bakıyor olaylara.
https://youtu.be/rdUc2AGmrRc?t=340
motor yatınca bu tecrübedeki bir adam bile tırsıyorsa siz kendinize çok güvenmeyin bence. orası pist ama diyebilirsiniz, o pisttekine yakın virajlar özellikle sahil bölgelerimizde bolca var, dikkat edin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler