Daha 50 km olmadan 3 kere kıçı attı. Lastiklerin 0 olmasının etkisi var mıdır ? Lastikler üzerinde gelen Michelin'ler. Lastikten başka sebep ne olabilir ?
Daha 50 km olmadan 3 kere kıçı attı. Lastiklerin 0 olmasının etkisi var mıdır ? Lastikler üzerinde gelen Michelin'ler. Lastikten başka sebep ne olabilir ?
http://www.motosiklet.net/forum/moto...a-ve-gezi.html
Arkadaşlar Antalya'dan olan motorcu arkadaşlarımızın konuya girip yazmalarını rica ediyorum.. Antalya'dan kaç kişiyiz öğrenmek için ve ilerleyen günlerde buluşma ve gezi yapmamız için açmış olduğum bir konudur..
Herkesin tekeri düz bassın..
Cevabı sorunun içinde saklı...Daha 50 km
Lastik üzerindeki tavuk tüyleri erimeden doğru düzgün tutuş beklememelisin.
Selamlar
Heinz
Arkadaslar dun autodromda test etme imkanı buldum, gercekten harika bir motosıkletmiş, kesinlikle deneyimsiz surucu affetmez bi hassasiyati var. Duruşu kucuk, şirin ama icinde tork ustası bir piskopat yasıyor :D seneye kadar biraz daha kendime deneyim kattıktan sonra kesinlikle secimimi mtden kullanicam, keyifli surusler bu arada yanlarken fazla abartmayın
Sarı candır :D bir gün herkesin sarı mt 07 si olacak :D
Mt-07'lerinizi nasıl yıkıyorsunuz ? Direkt basınçlı suyla girişsem sıkıntı olur mu ? Nerelerine su değirmemek gerekir ? Mesela radyatör sıkıntı olur mu ?
Köpüklü tanzikli su ile yıkattıktan sonra basınçlı hava ile kuruluyorum.Şimdilik problem yaşamadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------
Ayrıca radyatöre basınçlı su tutturmamanı tavsiye derim.Ufak tefek yamulmalar oldu
Selam arkadaşlar motorunuzu ilk çalıştırdığınızda motor sıcaklığı kaçı gösterdiğinde hareket ediyorsunuz..
Ben beklemeden hareket ediyorum. Kullanma kılavuzunda şu sıcaklığa ulaşmadan hareket etmeyin diye bir ibare görmedim ancak motor ısınmadan fazla zorlamayın diyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------
Arkadaşlar bugün MTV'yi kontrol ettim bayi Ocak MTV'sini yatırmamış. MTV yatırmak gibi bir yükümlülüğü var mı ?
Yamaha mt 7 Fransa da mı üretiliyor, geçen incelerken öyle bişey gördüm.
Yanlış görmüşsün. MT-07'nin montajı Japonya'da yapılıyor. Bence bu da mt-07 için bir avantaj. Çünkü her ne kadar markaların belli bir standardı olsa da Avrupa'da, Japonya'da veya Birleşik Devletler'de üretilmiş malların kalitesi aynı markaların gelişmekte olan ülkelerde ürettikleri mallardan daha dayanıklı olduğun düşünüyorum.
Anladım o zaman scooter lar Fransa'da üretiliyor.
Dostum,motor ısındığı zaman devir düşer,bunu devir göstergesine bakarak yada dinleyerek de anlayabilirsin,1-2 dakika içinde ısınıp otomatik olarak devir düşer, rakamları yanlış hatırlamıyorsam,ısındıktan sonra motor devri 1.0-1.3 arasında kalıyordu.
Arkadaşlar şu kitapçığı lütfen dikkatli şekilde okuyun,neredeyse bütün sorularınızın cevabı orada var zaten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:59 ----------
Dostum,o yamulmalara dikkat et,daha fazla kısım yamulmasın,radyatör motorunun soğumasını sağlayan parça,aralardaki deliklerden hava girerek soğuyor motorun, o delikleri ezerek kapatırsan motorun için sağlıklı olmaz ;)
Edit: tanzik değil "Tazyik"
Normalde olması gereken motorunuzu çalıştırdığınızda ısı göstergesi hareketlendiğinde (41 santigrat ile başlar) harekete geçmenizdir. En azından Yamaha'nın tavsiyesi bu yönde. Ben motoru çalıştırıp kaskı takıp eldivenlerimi giyip hareket ediyorum ve caddeye çıkmadan önce uygun hareket ısısını yakalayıp vites yükseltip devam ediyorum. motorumu ve arabamı soğukken asla sıkıştırmam..
Arkadaslar merhaba, yaklasik 2hafta once ben de aranıza katıldım. Bir sorum olacak, motora akrapovic 2. El egzoz aldim susturucusu takılı degilken sesi gercekten cok guzel ancak yaklaşık 1 saat seyehatten sonra kulaklarım rahatsız oluyor ve etrafı da rahatsız ettiğiğmi duşunuyorum. Bugun gidip susturucusunu taktirdım ama busefer de cok sessizleşti. Aramızda bu iki durum arası bir ses alabilmek için susturucuya bir operasyon yapan veya fikir verebilecek arkadaslar var mı acaba? Simdiden teşekkürler...
Akrapovic'in sesi db killer olunca ölüyor. Tavsiyem motosiklet kullanırken sünger kulaklıklardan takın. Zaten uzun vadede motosiklet kulaklara çok zarar veriyormuş o yüzden kulaklık hangi motosiklet olursa olsun şart.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:17 ----------
41 santigrat dereceden önce low yazıyor. Demek ki 41 santigrat dereceye ulaşmadan zorlamamak lazım.
slm arkadaşlar
Motora koruma demiri yaptıran yada alan var mı ? tavsiye edebilecek olan ?
İnternette baktım da çok fazla seçeneğimiz yok sanırım
[QUOTE=tuttacromata;3636126]Akrapovic'in sesi db killer olunca ölüyor. Tavsiyem motosiklet kullanırken sünger kulaklıklardan takın. Zaten uzun vadede motosiklet kulaklara çok zarar veriyormuş o yüzden kulaklık hangi motosiklet olursa olsun şart.[COLOR="Silver"]
Saolasın cevap için. Kulaklık benim de aklıma geldi fakat interkom kullanıyorum. kulaklıkla interkomu duymak güçleşiyor busefer de :S
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)