Ne yazık ki, sırf fiyatı uygun diye, beklentileri ile örtüşüp örtüşmediğine hiç bakmadan bir çok insan aldı.
Ondan sonra hayal kırıklıkları geldi. Tipi, sesi, rüzgar alması, çanta takılamaması (takan takıyor da, olmuyor bence o iş
), afresifliği, vergisi, artçısının konforlu olmaması vs.
Tüm bunlara bir de yazın bitmesi eklenince, bir sürü MT-07 ikinci ele düştü.
Beklenti ve ihtiyaçlar çok önemli.
Daha geçen hafta düşündüm, kendimden örnekliyorum :
Arada ben de celallenip, vstrom650 ya da 1000 ya da F800GS'e heves ediyorum, Kawasaki z800'e de bakıp bakıp duruyorum.
Ancak, mt-07'nin
-Tipini seviyorum
-Sesini çok seviyorum, hele üçüncü ve dördüncü viteste giderken gaz kesip kompresyona geldiğinde gelen gürül gürül sese olan aşkımı burada anlatmam mümkün değil
-Çok soğuk havalar hariç rüzgarı severim, motosiklet kullandığımı hissediyor ve bundan keyif alıyorum.
-Çantaya ihtiyacım yok
-Agresifliğine, torkuna bayılıyorum
-Vergisi çok umrumda değil, bir yılda ha 300 vermişim ha 500 vermişim, hani derler ya, sigaram yok kumarım yok varsın 3 kuruş fazla çıksın cebimden.
-Kız arkadaşım zaten motora binmiyor, onun dışında da kırk yılda bir arkama artçı geliyor o sebeple artçı konforu da benim için bir kriter değil.
-Yolumun 95%'ini İstanbul'da şehiriçinde yapıyorum. Yakıtından ve manevrasından çok memnunum.
-7 ay oldu 7 bin kilometreye geldim hiçbir problem yaşamadım daha.
Tüm bunları, şu anki değeri 18 bin lira civarında olan bir motosikletle yapmak, beni ciddi şekilde memnun ediyor açıkçası.
30 bin verip bir 4 silindirliye binebilirim ya da maddi koşulları zorlarsam, 40 binlere yakın bir paraya F800 alabilirim.
Ama benim kullandığım koşullarda ne bu aletlerin hakkını vermiş olurum, ne de bu aletler o paraları verecek kadar kıymetli değiller gözümde.