Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    MT 07
    Bu arada kalabalik olursak yer sorunu yasarmiyiz ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beni de yazin Nasil toplaniyoruz? MTlerin en cok parkedip dizildigi yere dogru mu meyillenicez?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------

Alıntı utk_trn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben arka sehpayı 100 liraya aldım
    Hocam 100 liraya nerden aldiysam adresini telefonunu ben de istiyorum Bir sehpaya 200-300 liralar vermek cok anlamsiz geliyor bana.

RmMuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Eyvallah arkadaslar.
    Gelemeyenlerin cani sag olsun.

Kalabalik olsak bile bir sorun olacagini sanmiyorum.
    Sari Kosk oldukca buyuk bir yer.

Sari Koskun onunde giris bolumunde bir meydan var orasi oto park zaten.
    Motorlari oraya yanyana olacak sekilde cekeriz.

Foto felan hallederiz diye dusunuyorum.
    Yarin gorecez artik

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------

@Sj's abicim biz emirgandan ciktik.
    Giristeki sütiş e gectik.
    Bilgine.

Redneck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Buluşma kaçtaydı,benim gelebilme ihtimalim doğdu da yeniden ayrıca mekan tam neresi,sarı köşk mü sütiş mi

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    @Redneck, abi bi dahaki seferee insaallah

Haftaya bi baska planlayabiliriz.

Hikayeyi ve resimleri aksam paylasicam. Katikimci arkadaslara cok tesekkurler.

Redneck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostum siz şafaktamı buluştunuz saat daha 5 yav,ben zaten kalmıyorum 3-4 gibi

Motosikleti
    YAMAHA MT-07 DEEP ARMOR ABS
    Alıntı RmMuR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Redneck, abi bi dahaki seferee insaallah

Haftaya bi baska planlayabiliriz.

Hikayeyi ve resimleri aksam paylasicam. Katikimci arkadaslara cok tesekkurler.
    hadı ramazaaaaaan nerde buluşma fotoları merakla baklıyoruz

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    @Redneck, dostum valla şafakta buluşmadık tabiki de )
    Sadece sana mobilden cevap yazmıştım, arkadaşlarımızla ayrılmıştık. Buluşamadığımız için çok üzgünüm. Bu konuda başka fikirlerim var onu en sonda belitricem. Daha online ve hızlı, anlık buluşmalar ve hızlı aksiyonlar için....

Öncelikle bu günkü buluşma olayını kısaca anlatayım. Bu örevi arkadaşlar sağ olsunlar verdiler

Sabah saat 09:45 civarında Emirgan parkına giriş yaptım ve yukarı tırmandığımda gelenleri durdurup giriş ücreti alan görevlilerin olduğu yere vardım. Görevli arkadaş işaret ederek beni durdurdu.

Sonra fark ettim ki ilk gelen Atakan Arkadaşımızla beraberinde Honda İntegrası ile gelen Murat arkadaşımız da aynı görevli tarafından durdurulmuşlar.

Bordo tişörtlü olan Atakan arkadaşımız, mavi tişörtlü olan arakadaşımız da Murat arkadaşımız.

Atakan arakadaşımızın MT07 si:

Murat arkadaşımızın Honda 750 integrası:

Yani ben Atakan, Murat ve ben buluşmuk olduk.

Sol baştaki ben, ortadaki Murat, sağ taraftaki Atakan.

Bu da benim MT07:

Neden buradayız peki? Bu görevli bizi neden durdurdu?

Herşey bu işaretin yüzünden

Buraya defalarca gelmişliğim vardır(hep arabayla) ama bu işaretin orada olduğunu hiç görmedim. Belki yerde olduğundandır

Bu yüzden gelen arkadaşları burada toplayıp başka bir mekana geçme kararı aldık.
    Biz tanışma ve aramızda koyu bir sohbet muhabbet derken diğer arkadaşları beklemeye koyulduk.

Sonra Engin (rummenigge) geldi. Görevli onuda yönlendirdi ve bizim motorların yanına çekti.

Burada başka gelen arkadaş olurmu diye 10:30 a kadar bekledik. Sj's geleceğini yazmıştı.

Emirgan parkında motorların Köşk lere çıkışına izin verilmiyormuş. İstediğin tipte 4 tekerli araçla yukardaki Köşklere çıkabiliyorsunuz ama motorla çıkamıyorsunuz. Mecburen burayaı terkedecektik.

Yani buradan Atakan, Murat, Engin ve ben 10:30 gibi ayrıldık. Çok yakındaki Sütiş e gittik.

Arkadaş o ne kalabalık. Bütün insanlar giriş bölgesinde kuyruk olmuşlar. Sanırsın kadıköy otobüs durakları.

Önde ben vardım. Bu sırada Valenin birinin yanına yaklaştım, yanıma da Murat sokulmuştu. Murat a "yahu biz Kale ye mi gitsek" diye seslendim. Vale demezmi "aynen abi, ben Kalenin eski çalışanıyım. Burada bi numara yok. Kale ye gidin. Orası buradan çok daha iyi" ))

Biz ver elini Rumelihisarında ki Kale kafeye.

Motorları sahildeki kaldırıma cıkartıp bir kenara yanaştırdık.

Motorları yanaştırdıktan ve bir kaç poz resim aldıktan sonra geçtik, Kale kafede bir güzel kahvaltı yaptık.
    Burasıda kalabalıktı ama yinede yer vardı. buraya da baya gelmişliğim vardır. Beğenirim burayı da.
    Baya sohbet muhabbet oldu. Ne iş yaptıklarımız, motor sevdamızın tarihçesi bazı anektodlar, aldığımız eğitimler, felan filan.
    Laf lafı açtı derken öğlen oldu.

Buradan çıkmaya karar verdik. Buradan Kemerburgazdaki GİS akademiye gidip yerinde inceleme yapalım diyerekten bir kaç poz resim alıp ayrılmaya karar verdik. Zaten aldığımız son resimler oldu bu resimler.

Engin arkadaşımız burada bizden ayrıldı.

Atakan, Murat ve ben önce Kemerburgazdaki GİS'e sonra da Ulusta ki Vespa Academiye gittik. Ortamlara baktık. Alabileceğimiz eğitimler hakkında bilgi aldık. Sonra dağıldık.

Katılan Engin, Atakan ve Murat arkadaşıma burdan teşekkülerimi ve saygılarımı yeniden iletiyorum.

Bu arada bir WhatsUP gurubu oluşturduk.
    Bana özelden isim soyisim ve telefon numarasını mesaj atan bütün arkadaşlarımı bu WhatsUp grubuna ekleyeceğim.

Bunun şöyle bir faydası olacaktır.
    Aklına esen ve gazlamaya, turlamaya çıkan veya birlikte bir aktivite yapma teklifi olan bir arkadaşımız gruba mesaj atarsa uygun olan diğer arkadaşlar hızlıca katılabilir.
    Yani forumdan ve diğer iletişim kanallarından daha hızlı daha etkili daha anlık bir iletişim olduğu için bu tür organizasyaonlarda hızlı olacaktır.

Dediğim gibi mesaj atanları ekleyeceğim.

Bütün arkadaşlara saygılar selamlar.

Sinan bey umarım merakınız gitmiştir
    barodi, atakandemir ve Mr.Kowalski bunu beğendiler.

Uyuyakaldigim icin aranizda olamadigima cok uzuldum. Ben de kendimi motoru dosemeye verdim ve bugun biraz garajda "modifiye qeyfii" yaptim.

Yaptigim uygulamalar:

• Hein Gericke Streetline depo ustu canta
    • SW Motech elcik koruma
    • SW Motech ayna yukseltici (bu olay kesinlikle sartti cunku orijinal ayna kollari gosteriyor uzagi ayarlayinca da korkunc kor noktalar olusuyor. Bu yukselticiler hayatimi kurtardi)
    • Beyaz park ledi ve beyaz h2/h4 kombine ampul
    • Telefon tutucu
    • Debriyaj/Fren ayarlanabilir siyah manetler

Led sinyalleri bugun Kardesler motosikletten aldim. On ve arkayi yarin takacagim. Sirada haftaya tura cikacagim icin yan cantalar, alt koruma ve yan koruma topuzlari var

Yan cantalar icin de iki alternatif arasinda kaldim:

http://www.motorturk.com.tr/Givi_Eas...Yan_Canta.html
    ve
    Yamahanin orijinal soft cantalari http://www.yamaha-motor.eu/tr/produc...0-00&year=2014

Givi yan cantalar 25 litre ve daha da genisletilebilir oldugu soyleniyor, kask alir mi bilmiyorum ancak tasima demiriyle birlikte 1250 kusur liralara geliyor. Bununla birlikte bugun Kardesler Motosikletten sordugum kadariyla tasima demiriyle birlikte orijinal 21 litre Yamaha yan cantalar asagi yukari 1000 liraya tekabul ediyor.

Kararsiz kaldim. Taktirip denemis olan var mi?

Bu arada dun 205 km gordum otobanda 9200 devirde, daha da gidecek gibiydi tirstim biraktim. Buna ragmen gece bos otobanda kendileri meydan okuyunca tokatlamadigim luks arac kalmadi. Son surat denemesi yapan baska arkadasimiz varsa iletebilir mi? Youtubeda yol denemesinde 212 ve dynoda 230 oldugunu izledim ama gercek hayat ornegi baska varsa iletirse sevinirim.

Bu gece de akrapovicli bir arkadasi gordum cihangirde. Sesi tamamen degistiriyor param olursa mutlaka alacagim.

1 haftada 1500 kmlik deneyimim sonucunda su sonuca ulastim: 6nci vites touring hissi veriyor. Delirmeden, kararli hizlanma ve uzun yol amacli. Ama eger yuksek performansli sollama gerekiyorsa kesinlikle 5nci viteste 8-11 bin devir arasi hic bir sey tanimiyor. Muthis zevk veriyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:29 ----------

Deponun metal degil plastik olmasina cok uzuldum. Miknatisli depo ustu cantalarin hic bir fonskiyonu yok :(
    RmMuR, cocukozgur ve Nathan bunu beğendiler.

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Ben Ankara'dan Kocaeli'ye giderken otobanda 220 gördüm. Düz yolda o hızla stabil gidiyor ancak sürücü için tam bir eziyet oluyor. Yani motosiklet gidiyor da sürücü gidemiyor

MT-07 205 Km/H hıza 5. vitesin sonunda çıkıyor zaten. Özellikle 210'dan sonra yavaş yavaş hızlanıyor.

Tabi bu değerler gösterge değeleri. GPS ile kontrol etmek lazım. AEA'nın tanıttığı Sony aksiyon kamerasındaki GPS'in hızı videoya kaydetme özelliği kullanılarak gerçek değerlere ulaşılabilir diye düşünüyorum.

Motosikleti
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uyuyakaldigim icin aranizda olamadigima cok uzuldum. Ben de kendimi motoru dosemeye verdim ve bugun biraz garajda "modifiye qeyfii" yaptim.

http://i.hizliresim.com/gjPNGQ.jpg

http://i.hizliresim.com/0b0PoW.jpg

Yaptigim uygulamalar:

• SW Motech elcik koruma
    • SW Motech ayna yukseltici (bu olay kesinlikle sartti cunku orijinal ayna kollari gosteriyor uzagi ayarlayinca da korkunc kor noktalar olusuyor. Bu yukselticiler hayatimi kurtardi)
    • Telefon tutucu

Led sinyalleri bugun Kardesler motosikletten aldim. On ve arkayi yarin takacagim. Sirada haftaya tura cikacagim icin yan cantalar, alt koruma ve yan koruma topuzlari var

Yan cantalar icin de iki alternatif arasinda kaldim:

http://www.motorturk.com.tr/Givi_Eas...Yan_Canta.html
    ve
    Yamahanin orijinal soft cantalari http://www.yamaha-motor.eu/tr/produc...0-00&year=2014

Givi yan cantalar 25 litre ve daha da genisletilebilir oldugu soyleniyor, kask alir mi bilmiyorum ancak tasima demiriyle birlikte 1250 kusur liralara geliyor. Bununla birlikte bugun Kardesler Motosikletten sordugum kadariyla tasima demiriyle birlikte orijinal 21 litre Yamaha yan cantalar asagi yukari 1000 liraya tekabul ediyor.

Kararsiz kaldim. Taktirip denemis olan var mi?

Bu arada dun 205 km gordum otobanda 9200 devirde, daha da gidecek gibiydi tirstim biraktim. Buna ragmen gece bos otobanda kendileri meydan okuyunca tokatlamadigim luks arac kalmadi. Son surat denemesi yapan baska arkadasimiz varsa iletebilir mi? Youtubeda yol denemesinde 212 ve dynoda 230 oldugunu izledim ama gercek hayat ornegi baska varsa iletirse sevinirim.

Bu gece de akrapovicli bir arkadasi gordum cihangirde. Sesi tamamen degistiriyor param olursa mutlaka alacagim.

1 haftada 1500 kmlik deneyimim sonucunda su sonuca ulastim: 6nci vites touring hissi veriyor. Delirmeden, kararli hizlanma ve uzun yol amacli. Ama eger yuksek performansli sollama gerekiyorsa kesinlikle 5nci viteste 8-11 bin devir arasi hic bir sey tanimiyor. Muthis zevk veriyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:29 ----------

Deponun metal degil plastik olmasina cok uzuldum. Miknatisli depo ustu cantalarin hic bir fonskiyonu yok :(
    onur motoru turıng moduna getırrmısısn bu arada gezı yapıcam dedın nerelere gıdeceksın gezmeye on cam taktırmayı dusunmuyormusun ben düşünüyorum ama bır turlu karar veremedim ermax dıye marka bunlar cok hoşuma gıttı bakmanı tavsıye ederım son olarak bende en son 218 km hızı gordum ve dahada gıderı verdı ama on cam olmadığı ıcın ne kadarda uzerıne yatsan rüzgârı delemiyorsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------

Alıntı xismailaydin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Ankara'dan Kocaeli'ye giderken otobanda 220 gördüm. Düz yolda o hızla stabil gidiyor ancak sürücü için tam bir eziyet oluyor. Yani motosiklet gidiyor da sürücü gidemiyor

MT-07 205 Km/H hıza 5. vitesin sonunda çıkıyor zaten. Özellikle 210'dan sonra yavaş yavaş hızlanıyor.

Tabi bu değerler gösterge değeleri. GPS ile kontrol etmek lazım. AEA'nın tanıttığı Sony aksiyon kamerasındaki GPS'in hızı videoya kaydetme özelliği kullanılarak gerçek değerlere ulaşılabilir diye düşünüyorum.
    ısmaıl bızde motora kendımızı spanzetle bağlarız uçmayalı dıye bu arada ruzgar arkandaysa sıkıntı olmuyor o hızlarda gıderken cunku bır kac defa denemesını yaptım hele kı rüzgâra karşı 180 km hızla gıtmek bıle tam bır ezıyet

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------

ramazan valla ıstanbulun altını ustunu getırmısınız ıntegrada güzel duruyor resımlerde bu arada sarı köşke bende çıkmışlığım var o tabelayı ben hıc gormedım tobe tobe söyleyecek laf bulamıyorum

Alıntı nisa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onur motoru turıng moduna getırrmısısn bu arada gezı yapıcam dedın nerelere gıdeceksın gezmeye on cam taktırmayı dusunmuyormusun ben düşünüyorum ama bır turlu karar veremedim ermax dıye marka bunlar cok hoşuma gıttı bakmanı tavsıye ederım son olarak bende en son 218 km hızı gordum ve dahada gıderı verdı ama on cam olmadığı ıcın ne kadarda uzerıne yatsan rüzgârı delemiyorsun
    Bunu almadan bir gun once xmax 400u satmistim. O da touring camli yan ruzgar korumali falandi. Bugun gene gidis gelis 260 km yol yaptim
    ve tamamen sahsi fikrim, xmax 400 ile daha cok mola veriyordum. Evet ruzgar korumasi yok ama 120-140 arasi ben 80-100 km araliksiz perisan olmadan gidebiliyorum. Depo ustu cantanin gogse vuran ruzgari bir nebze kesmesi durumu da var. On cam gene sahsi fikrim guzelim motoru sempanzeye ceviriyor

Ben de 212 gordum bu kez. Ismail'in dedigi gibi motor daha gidecek de "once bi sen in" diyecek ondan evvel

Motosikleti
    MT 07
    Arkadaşlarla gerçekten güzel ve keyifli bir gün gecirdik. Kurmus olduğumuz grup ile aktivitelerimizin devamını sağlamayı umut ediyorum ve gelen arkadaşlara bu güzel gün için teşekkür ediyorum.
    RmMuR bunu beğendi.

Motosikleti
    Bunu almadan bir gun once xmax 400u satmistim. O da touring camli yan ruzgar korumali falandi. Bugun gene gidis gelis 260 km yol yaptim
    ve tamamen sahsi fikrim, xmax 400 ile daha cok mola veriyordum. Evet ruzgar korumasi yok ama 120-140 arasi ben 80-100 km araliksiz perisan olmadan gidebiliyorum. Depo ustu cantanin gogse vuran ruzgari bir nebze kesmesi durumu da var. On cam gene sahsi fikrim guzelim motoru sempanzeye ceviriyor

Ben de 212 gordum bu kez. Ismail'in dedigi gibi motor daha gidecek de "once bi sen in" diyecek ondan evvel
    demek xmax 400 vardı bende de xmax250 vardı yenı tıp gostegelı olanından 2014 moeldı güzel makına ama o onundekı cam fuzulı duruyordu resmen ruzgar uretıyordu 110 120 gıderken dayak yemış gıbı oluyordum bu nasıl bı cam şeklıdır anlamadım ve selesı cok rahatsızdı 80 90 km yoldan sonra tampon ağrı yapmaya başlıyorrdu ve artçı da cok rahatsız oluyordu

tuzsuzdeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    • SW Motech elcik koruma
    • Telefon tutucu

Telefon tutucuyu nereye monte ettiniz acaba ?
    Bende aldım bir tane ama uygun bir yer bulamadım.
    Montaj sonrası bir fotoğraf paylaşabilir misiniz ?

Alıntı tuzsuzdeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Telefon tutucuyu nereye monte ettiniz acaba ?
    Bende aldım bir tane ama uygun bir yer bulamadım.
    Montaj sonrası bir fotoğraf paylaşabilir misiniz ?
    Linkteki fotografta biraz daha belirgin, sol aynanin hemen yanina baya sikinti cekerek taktim ben de Gidonda baska bos yer de kalmadi cakmak soketi de takicam ama nereye takicam hic bilmiyorum.

http://instagram.com/p/r05bJOOVeJ/

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:04 ----------

Alıntı nisa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    demek xmax 400 vardı bende de xmax250 vardı yenı tıp gostegelı olanından 2014 moeldı güzel makına ama o onundekı cam fuzulı duruyordu resmen ruzgar uretıyordu 110 120 gıderken dayak yemış gıbı oluyordum bu nasıl bı cam şeklıdır anlamadım ve selesı cok rahatsızdı 80 90 km yoldan sonra tampon ağrı yapmaya başlıyorrdu ve artçı da cok rahatsız oluyordu
    Ben de Gilera Nexus 500den gecmistim Xmax 400e. Cok fena nefret ettim niye bu kadar irite oldum o motordan bilmiyorum. Mayista alip 10 gun once sattim su an MT-07ye bayiliyorum.

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı utk_trn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben arka sehpayı 100 liraya aldım

Yarın sabah deepfar ufuk ile birlikte ayvalıga cadır atmaya gidiyoruz yakınlarda kimse varsa görüşüp tanısıp laflayabiliriz ses veriiinn

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------

http://i.hizliresim.com/GbDGa6.jpg
    hocam sen nereden aldın link vs verebilirmisin ?

hfz61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    arkadaşlar yurtdışından uygun fiyata manet vs getirsek talep eden olur mu?

mesela dainese tulum burda 2900 küsür iken 1600 liraya getirtebilirim

ilgilenenler olursa detaylı konuşabiliriz.

Alıntı hfz61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ben ozellikle Akrapovic egzos (burada 3000 kusur, yurtdisindan getirince 1800 kusur lira) ve original yamaha aksesuarlara talibim hocam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------

Alıntı hfz61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ben 110 liraya Kardesler Motosiklet'ten aldim ctesi gunu. http://kardeslermotosiklet.com/

Arayip aksesuar bolumune ulasirsaniz oradaki bayan size yardimci olacaktir diye tahmin ediyorum.

Motosikleti
    arkadaşlar şu mt7 ıcın on cam taktırmak ıstıyorum taktıran varmı yada tavsıye edebıleceğınız yer varmı yurt duışından nasıl getırteblırız ozellıkle ANGARALI ısmaıl kerdeşime sesleniyorum bu işi sen cozebılırsın belkı ısmaıl
    xismailaydin bunu beğendi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler