SV650 çok güzel bir motor ama basit bir şim kontrolü bile eziyet oluyor bu tip V motorlarda. Ahlaksız bir ustaya denk gelirseniz çok acı verici şeyler yapabilir. Bu V motor işi bizim ülke de tıraş.
SV650 çok güzel bir motor ama basit bir şim kontrolü bile eziyet oluyor bu tip V motorlarda. Ahlaksız bir ustaya denk gelirseniz çok acı verici şeyler yapabilir. Bu V motor işi bizim ülke de tıraş.
Walla 160 olsa bende sevinirdim ama koymaz, koymamalı, koydurtmam
Mt07 kullanıcıları gazlıyor bence, selamlar 👋
En son baktığımda arka lastikte 160-180 farkı o kadar da çok değildi (pahalı marka modeller için söylüyorum), sanki bir 650-690 vergi farkı kadar falan. (Tam fiyatları hatırlamıyorum ama bana "Bu muymuş milletin ağladığı fark?" dedirttiğini hatırlıyorum...) Birini 2-3 senede bir veriyorsunuz, birini her sene...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------
Baktım şimdi 100TL falan oynuyor oynamıyor; takılmayın fiyat farkına...
Dönüşlerde nasıl bir etkisi olur bilemem, 180 yatma konusunda daha isteksiz olacaktır gibi ama Tracer 700 kullanırken öyle bir his yaşamadım açıkçası...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------
Uyyy vergi farkı 500TL imiş, asıl mevzu vergisi lastiği değil
Dün Oktay Motor'da 650 MT'ye baktım (sürmedim üzerine binip ergonomisine baktım...) konforu boyutları harika geldi. Orta sehpa ve arka çanta demiri olsa düşünebileceğim bir motor.
Yalnız, kg başına beygirde CB500F'ten sadece %16 daha iyi, bir performans yükseltmesinden ziyade tarz konfor yükseltmesi olur. CB500F'le (bence) uzun yol çok mümkün değil. (Konfor ve yorma açısından.) Bununla uzun yol çok güzel olur, acayip rahattı, cuk oturdu benim kalıba.
Arka çanta demiri şehir içi kullanım için şart; standart yan çantaları sıkıntı verir. Tabi ki boyutlar ve dingil mesafesi açısından da CB500F kadar kullanışlı olmaz şehir içinde.
Yine de yazdım motoru aklıma. Belki seneye (o eksik donanım da tamamlanırsa) yazın gezebilmek için alırım. Beğendim, güzel yapmışlar.
2. eli yok o fena...
Yazdıklarının yanında amortisörlerinin ayarlanması, usd çatallar, radyal kaliperler vs var ama ben tarz açısından sevemiyorum. Uzun yolda da naked ile sürüyorum. Tamam yoruluyorum ama bana motor sürdüğüm hissiyatını veremeyecekmiş gibi geliyor diğer türler. İlla o rüzgardan tokat yemek elzem gibi düşünüyorum.
Evet evet donanım güzel motorda. Bunun ön camı ufak, karın göğüs keser ama kafayı korumaz, gene gittiğini anlarsın. Ama bir MT-07 gibi yırtıcı hiç değil, denemeye bile gerek yok; teknik özellikleri konuşuyor zaten.
Walla benim hayallerim bile ulaşılabilir ve rahatlar. MT-07 son motorum olabilir. Çokta şeetmemek lazım. Sıcak yaz günlerinde gazlanır, soğuk kış günlerinde yatılır
Bajaj Pulsar 200 ns demirini masrafsız şekilde MT-07 motoruma uyarladım. Nasıl yaptığımı detaylı şekilde anlattım. Umarım işinize yarar. Sevgiler
http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...ri-yapimi.html
Arkadaşlar merhaba,
Kappa Khp2115 elcik koruma modelini kullanan var mı aramızda? Kışın rüzgarı kesme maksadıyla almak istiyorum. Ne dersiniz? İşe yarar mı?
Arkadaşlar İzmir'de amortisör ayarlamak icin elinde ay anahtarı olan var mı?
Merhaba arkadaşlar 2018 model mt07 var 5bin bakımı için gittik bize dediler 5 bin bakımı yapmıyoruz 10 bin km de bir yapacağız yeni modeller böyle galiba ve 10 bin bakımını yaptıran varsa 2018 model Ortalama fiyat ne kadar çıkar acaba ? Şimdiden teşekkür ediyorum
Mt-07-09-10 için kitapçıktaki bakım Aralık’ları 20000km. 10000km’de bir Yamaha Türkiye yağ değişimini uygun görüyor. 2 bakıma 1 yağ filtresi olacak şekilde.
Selamlar. Ben yeni yaptırdım 5000 bakımını. 250 tl tuttu. Zaten bir şey yapmıyorlar ekstra bu bakımda. Sadece yağ ve filtre değişti. 5000 de bir getirmem gerekir mi malum ekonomik kriz etkiliyor hepimizi dedim. 10000 km yi geçmeyecek şekilde getirebilirsiniz dediler.Motor garanti kapsamında kalıyormuş bu şekilde. İyi oldu bu sevindim
devirli kullanıyorsanız ara bakım yapıp 5 binde bir sadece yağ değiştirmenizi öneririm. Önceki mt07 mi 40 bin km de sattım şimdiki 18 bin km de bakımları hep kendim yaptım bu şekilde ilerledim.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)