Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
27 Ocak 2017, 22:06
Merhaba. Arkadaşlar motorumu ikinci el aldım. 10 bin kmde. 2015 model.
Arka fren aşırı hissiz. İlk basışta hiç yokmuş gibi hissettiriyor. Balata öneriniz var mıdır? Sizin motorlar da aynı şekilde mi? Arka için uygun fiyata çelik fren hortumu var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:52 ----------
Bir de 2 yıldır bunun fren hidroliği değişmemiştir bence. Fren hidroliğini de değiştircem. Tavsiye ettiğiniz bir hidrolik sıvısı var mı?
Reklamlar
-
29 Ocak 2017, 15:12
Dün motoru bayiden teslim aldim. Yakit gostergesi yanip sonuyordu. Hava da kar yagisli ve yerler islakti. Evim yakin oldugu icin dogruca eve gittim. Yakiti bir dahaki sefere alirim diye dusundum. Neyse parkettim.1.9 km olmus. 2 km bile degil.
Bugun benzin alayim, biraz da gezeyim dedim. Bastim marsa,az calisti yan ayak ustunde, sonra motor durdu. Sonra iki kez calistirmayi denedim. Calismadi.
Sonra gittim benzin aldim, depoya doldurmaya calistim. Bir miktar tahliye hortumundan bosaldi. Belki disina da tasirmisimdir. Motor alev alacak diye de korktum. Tekrar marsa basamadim. Deponun ustunden, 1,5 litre su doktum yanlarina felan, benzin dokulduyse gitsin diye. Ama korkudan basmadim marsa, yarin deniycem
Fabrikadan motorlar bu kadar mi az benzinle gelir? Acaba yan ayaklik uzerinde degil de dik konumda calisir miydi?
-
29 Ocak 2017, 17:16
Bayiler hep en yakın benzinciye gidecek kadar benzin koyuyor depoya.
-
29 Ocak 2017, 20:01
hayırlı olsun french press tekeriniz düz bassın. içinizdeki canavara kapılmayın aman
-
29 Ocak 2017, 20:13
hknsaritas adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun french press tekeriniz düz bassın. içinizdeki canavara kapılmayın aman
Tesekkur ederim. Cok sagolun ☺ Genellikle temkinli, korkarak surerim. Yas da yolu yariladi sayilir. Umarim icimden canavar cikmaz bu saatten sonra.
-
29 Ocak 2017, 20:36
Ben de yaş oralardayken aldım mt07 mi. Korkudan aklımı aldı Allahın manyağıilk 6 ay Kazasız belasız iki yılı tamamladım, şimdi aramızdan sus sızmıyor.
-
29 Ocak 2017, 23:53
Selam herkese bende bundan 2 ay önce aramıza katıldım.gercekden harika bir motor fakat ilk uzun yolda baya bir rüzgar yedim😁😁.Size sorum uzun cam (rüzgarlık) araştırdım ama hiç biri motora yakışmıyor.eger sizin hosunuza giden bir örnek varsa fotoğraf paylaşirsaniz çok sevinirim
-
30 Ocak 2017, 00:04
habora adlı üyeden alıntı
Selam herkese bende bundan 2 ay önce aramıza katıldım.gercekden harika bir motor fakat ilk uzun yolda baya bir rüzgar yedim.Size sorum uzun cam (rüzgarlık) araştırdım ama hiç biri motora yakışmıyor.eger sizin hosunuza giden bir örnek varsa fotoğraf paylaşirsaniz çok sevinirim
Bu motorun olayı bu. Ara sıra gazlayıp hızlı gidilir ama uzun yolda sürekli gittiğinde çoğunlukla fazla hızlı olmayan bir hızda manzaranın keyfini çıkara çıkara, rüzgarın tadını ala ala gitmek için yapılmış bir motor.
-
30 Ocak 2017, 05:45
Kesinlikle katılıyorum.zaten olmazsa olmaz değil sadece aletle yakışacak bir siperlik bulursam düşünürüm.yoksa ne motora nede karakterine laf söylemem
-
30 Ocak 2017, 22:09
Merhaba. Arkadaşlar motorumu ikinci el aldım. 10 bin kmde. 2015 model.
Arka fren aşırı hissiz. İlk basışta hiç yokmuş gibi hissettiriyor. Balata öneriniz var mıdır? Sizin motorlar da aynı şekilde mi? Arka için uygun fiyata çelik fren hortumu var mı?
Bir de 2 yıldır bunun fren hidroliği değişmemiştir bence. Fren hidroliğini de değiştircem. Tavsiye ettiğiniz bir hidrolik sıvısı var mı?
-
01 Şubat 2017, 13:55
bu motorun sarı rengi çok güzel ama türkiyede hiç görmedim sarı rengi yamahanın web sitesindede yok
-
02 Şubat 2017, 10:27
mrt20 adlı üyeden alıntı
Radyatör koruma çok gerekli bişey değil bence.
Oraya taş atma ihtimali çok düşük. Aksine alacağın sık petekli koruma soğumayı geciktirecektir.
Yazın fan açıp duracak alet.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:00 ----------
Bu arada bişeyde ben sormak istiyorum.
Motoru ilk çalıştırıp bindiğimde tümseklerden geçerken amortisörden cıyk cıyk sesler geliyor.
Sanki içinde fare var. Belli bi süre sonra bu ses kesiliyor neden olabilir fikri olan varmı?
Ben de radyatör koruma kullanmıyordum, soğutmayı geciktireceğini ve gereksiz olduğunu düşünüyordum. Ancak yüksek hızlarda seyrederken ortalamanın üzerindeki böcekler de radyatör peteklerinin eğilmesine sebeb oluyor, bir kaç küçük hasar gözledikten sonra alıp taktım radyatör korumayı mecburen
-
02 Şubat 2017, 14:37
Başar Dimez adlı üyeden alıntı
Ben de radyatör koruma kullanmıyordum, soğutmayı geciktireceğini ve gereksiz olduğunu düşünüyordum. Ancak yüksek hızlarda seyrederken ortalamanın üzerindeki böcekler de radyatör peteklerinin eğilmesine sebeb oluyor, bir kaç küçük hasar gözledikten sonra alıp taktım radyatör korumayı mecburen
Yazın alet çok fan açıyo şehiriçinde zaten. Bide korumayla daha geç soğuyacağını düşünüyorum.
Faydası varmıdır tabiki vardır onda şüphem yok.
-
03 Şubat 2017, 22:09
Motorun 2017 fiyatı 28900 TL olmuş.Bugun Yamaha bayisine gittim listede gördüm.Fakat sitede 2016 -26400
2017-26950 diyor burada hata varmış.
2016-26950 olmuş
2017-28900
Sanırım 2017 yi 30000 TL üstü bitirir
-
04 Şubat 2017, 00:08
mrt20 adlı üyeden alıntı
Yazın alet çok fan açıyo şehiriçinde zaten. Bide korumayla daha geç soğuyacağını düşünüyorum.
Faydası varmıdır tabiki vardır onda şüphem yok.
İllaki negatif bir etkisi olacaktır soğutma üzerinde, korumayı taktıktan sonra sıcak havalarda kullanmadım ne kadar etkileyecek bilemiyorum.
-
04 Şubat 2017, 09:15
Başar Dimez adlı üyeden alıntı
İllaki negatif bir etkisi olacaktır soğutma üzerinde, korumayı taktıktan sonra sıcak havalarda kullanmadım ne kadar etkileyecek bilemiyorum.
Motoru aldığımda ilk iş radyatör koruma takmak oldu. Hararet yapma ya da geç soğuma gibi bir problem yaşamadım hiç. MTT07 zaten hararet yapan, hemen fan açan bir motor değil. Bizim yollarda önden giden aracın attığı taşın arabanın camını çatlattığını bilirim o yüzden harareti her şekilde radyatörün delinmesine tercih ederim.
-
07 Şubat 2017, 17:11
selam bayanlar, baylar.. mt 07 için alçatlma aparatı var mıdır? yapan yaptıran deneyen varsa yardımcı olabilir misiniz..
çok teşekkur ediyorum şimdiden..
-
07 Şubat 2017, 17:20
Hocam MT07 oldukça alçak seleli bir motorsiklet zaten,çok kalın da değil.
Sakıncası yoksa boy ölçün nedir?
Ben trekking botları ile 1,70'im problemsiz kullanabiliyorum.
Hoş ,bu boyla 90cm seleli DRZ'yi rahatça kullanabiliyordum.
Popo kaydırarak oturmayı öğrenirsen, hiç bir motosiklet yüksek değildir.
Selamlar
Heinz
-
07 Şubat 2017, 17:58
HeinzBrausewetter adlı üyeden alıntı
Hocam MT07 oldukça alçak seleli bir motorsiklet zaten,çok kalın da değil.
Sakıncası yoksa boy ölçün nedir?
Ben trekking botları ile 1,70'im problemsiz kullanabiliyorum.
Hoş ,bu boyla 90cm seleli DRZ'yi rahatça kullanabiliyordum.
Popo kaydırarak oturmayı öğrenirsen, hiç bir motosiklet yüksek değildir.
Selamlar
Heinz
merhaba boyum 1,60 gayet kısa boyluyum
ayaklarım değiyor ama ben motora hakimiyet kurmadan binmeyi kesinlikle istemiyorum,
yuksek sele ile 1 yıda bir çok dusme yasadım, açıkcası hakimiyet ayakların yere tam basması benim için onemli,
alçaltma kiti olmayabilir diye dusunuyorum, amortisorden vs açaltan ve bu tarz bir işlem yapan var mıdır diye merak ettim :(
Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..
-
08 Şubat 2017, 10:28
Hocam yurtdışından tedarik edip burada bir serviste montajlatabilirsin.
https://www.aliexpress.com/item/MT-0...FRRmGwoda64Bpg
Ama popoyu kaydırarak oturma işini çözmen çok daha kolay.
Aşağıdaki resimde sağdaki adam tam olarak bahsettiğim şekilde oturuyor.
http://www.yoshimoto.de/fileadmin/Yo...mas_aladag.jpg
Selamlar
Heinz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler