Arkadaşlar mt-07 gidon yükselten var mı..varsa yöntemi paylaşırsa sevinirim
Arkadaşlar mt-07 gidon yükselten var mı..varsa yöntemi paylaşırsa sevinirim
Yazın kendisini iyice göstermesi ile beraber buralar iyice sessizleşti Daha önce bu topic'te motorun farklı aksamından gelen seslerle ilgili yazıları okudum. 4 silindirden 2 silindire geçmemin de etkisiyle biraz fazla dinliyor olabilirim motorumu ama benim motordan yana şikayetim yok, benim tek aklıma takılan ses zincirden gelen ses. İlk yüz km.de artarak yükselen ses, 300 km.de zincirin yağlanması ile önemli ölçüde azaldı. Şimdi 600'e geldim sayılır. Yağlanma zamanı geldi. Merak ettiğim siz 1000 bakımına götürüp ayarlarınızı yaptırdıktan sonra bu ses azaldı mı yoksa halen devam ediyor mu? Ya da ses zincirden geliyor diyerek kendimi mi kandırıyorum? Daha önce 2011 model 600'lük makinemin zincirini bile 500 km.de bir yağlıyordum ki o bile bu kadar ses yapmıyordu.
benim tek aklıma takılan ses zincirden gelen ses.
Al kullan hocam , uğraşma zincir yağlamaktı bilmemneydi.
Gördüğüm en efektif çalışan şeylerden biri.
http://www.tutorochainoiler.com/
Selamlar
Heinz
Önerin için teşekkür ederim. Daha önce de bu tip yağlama sistemlerini inceledim. Benim sıkıntım zinciri yağlamak değil kısa zamanda ses yapmaya başlaması. Bu kronik mi yoksa zincir ayar mı istiyor? Ben daha ilk bakıma girmedim. İlk ve ikinci bakımı yaptıranlar varsa onların da fikirlerini öğrenmek istiyorum.
Motor çok sessiz olduğu için zincir sesini fazla duyuyor da olabilirsiniz, ben de sürekli duyuyorum zincirin sesini.
Hiç zincir bitiren oldu mu? 900 kmde aşırı bollaştığı için gerdirdim, 1000 bakımında tekrar gerdiler, şuan 1800'deyim yine kılavuza yaklaştı. Agresif kullanıyorum, motor frenini sık kullanıyorum ama yağsız da bırakmıyorum. Fabrika çıkışı zincirler çok mu dandik?
Teslim aldığımda zincir üstündeki yağın akışkanlığının olduğunu farkettim. 300'de EP-10 ile yağladım. Önceki motorumda da aynı yağı kullandım ve memnun kaldım. Yazmış olduğunuz gibi belki bollaşma olabilir. (Gerçi ustam zincirin normal durumda olduğunu söylüyor) Belki zincir üstündeki kendi yağı EP-10'nun tutunmasını önlemiştir. İlk zincir temizliği sonrası yağlanınca değişir belki.
Selamlar, mt-07'ciler kervanına katıldım. Öncelikle elinde Türkçe kılavuz olan arkadaşlar buradan paylaşabilirlerse sevinirim. Motor gerçekten agresif her viteste motor azıcık gazı açınca ileri atılıyor. Şehir içinde 3.vitesin üzerine çıkamadım düşük süratlerde de motor ısısı yükseliyor, 100 dereceyi geçince de fan devreye giriyor zaten. Motorun ısınmaması için ne yapmalıyım. Rodaj için ne tavsiye edersiniz ?
Elimde daha önce yine bu sayfalardan indirdiğim PDF dosyası var ama buraya eklemem mümkün olmaz herhade. Zaten biraz bilgisayar fakiriyimdir.. Senin de elinde satın alırken verilen İngilizce ve Türkçe klavuzlardan olmalıydı. Servis manueli indirmeye çalıştım ama halen ücretli ve pahalı.
Değerli arkadaşlar.
Lütfen beni yanlış anlamayın ama,bence bu meseleye fazlaca kafa yorduğunuz için duyuyorsunuz zincir sesini.
Ha yamaha Oem zinciri çok dandik kullanmış olabilirmi? elbette...
Ama araştırırsak böyle olmadığınız görürüz.
Bknz. benim motorsikletimdeki zincir şu;
Yamaha kodu 94582-40108-00 bu olan,ama aslında "DID 525VAZ-108LE".
Tamam bu model DID'nin en kaliteli modeli değil lakin orta karar iş yapar türde bir modeli.
Ama çükübik marka ne idüğü belirsiz bir mal da değil.
Ha ben pimpirikli adamım diyorsanızda yapacak bişi yok. Ya terapi göreceksiniz.
yada dağ taş zincir dolu ,vereceksiniz parayı şıkır şıkır kaliteli zincir 3.parti kaliteli bir zincir alacaksınız.
Selamlar
Heinz
http://www.ebay.com/itm/Yamaha-MT-07-Restrictor-Kit-25kW-33bhp-DSA-RSA-Approved-/321483435528?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4ad9e7 ee08
http://www.ebay.com/itm/Yamaha-MT-07-Restrictor-Kit-35kW-46-9bhp-DSA-RSA-Approved-/321483435547?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4ad9e7 ee1b
Arkadaşlar ebay'da güç kısıtlama için şu ürünleri buldum sizce nasıl olur ? Bir de bu parçalar hangi parçaya takılarak güç kısıtlanıyor ?
Gösterge ekranında kontağı çıkardığımda kırmızı bir ışık yanıp sönüyor ? Bu immobilizer mi ? Yoksa ne ?
İmmobilizer var mı yok mu ?
MT-07 Türkçe Kullanıcı El Kitabı isteyenlere...
http://we.tl/cqx1e8BUfR
Teşekkürler. Kırmızı lamba immobilizer lambasıymış kullanma kılavuzundan öğrendim, "copycat"in dediği gibi 24 saat sonra sönermiş ancak immobilizer devrede kalırmış. Benim merak ettiğim şey, immobilizer motoru vurdurarak çalıştırmayı önleyebilir mi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------
Motoru durdurmak için kontağı mı çevirmeliyim ? Yoksa marş düğmesini yukarı kaldırarak mı durdurmalıyım ?
Bizim killswitch müessesi biraz farklı olmasına rağmen.Motoru durdurmak için kontağı mı çevirmeliyim ? Yoksa marş düğmesini yukarı kaldırarak mı durdurmalıyım
Evvela killswitch'den motoru öldürüyor,sonrasında da kontağı kapatıyorum.
Eski alışlanlıklardan olsa gerek.
Selamlar
Heinz
Motor düşük süratlerde ve dur kalklı trafikte hızla 100 derecenin üzerine çıkıyor, bu normal mi ?
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)