geçmiş olsun.
geçmiş olsun.
Ismail kardesim,
buyuk gecmis olsun.
İsmail buyuk gecmis olsun.
Cok uzuldum...
Geçmiş olsun...
Arkadaş, geçmiş olsun.
Tekrar geçmiş olsun ismail. Ben seni yerde yatarken gördüğümde ve kazanın durumunu farkettiğimde öldün sanmıştım. Öyle yatıyordun yerde yani. Nekadar hafif atlattığını ve kazanın nekadar ciddi olduğunu anlatmak için yazdım bunları. Ki sen de farkındasın.
Tekrar tekrar geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Ancak farkında olmadığın bir durum var bence, onu belirtmek istedim. Olayı tam olarak objektif anlatmıyorsun. Özellikle solumdaki araba frene bile basmadı demen içimi burktu. O adamın senin için kaza sonrası nekadar uğraştığını biz duyduk, sen de biliyorsun...
Objektifsizlik ise şurada;
Sence o adam neden frene bile bas(a)madı? Yada sen öndeki aracın yavaşladığını bile neden farkedemedin? Yada kaza anında sence o trafik akışında olman gereken hızın nekadar üstündeydin? Kaçla gidiyordun demiyorum, olması gerekenden nekadar hızlıydın diye soruyorum. Ben de trafikten daha hızlı giderim ama mantık ve kabileyetlerimiz çerçevesinde bir üst limit vardır hep.
Hepsinden öte bu yazılanlar, böylesine bir kazada okadar hatalı olup ve bukadar ucuz kurtulmuş birinin yazacağı şeyler olmamalı diye düşünüyorum.
Sana değer verdiğim için bunları yazdım. Canın sıkıldıysa kusura bakma. Ama sıkılan canın olsun, bir dahaki seferlerde daha sağlıklı düşünmemizi sağlacaksa eğer...
Tekrardan acil şifalar
Çarşambaları gel, bekliyoruz, aynı yerdeyiz
@xismailaydin geçmiş olsun kardeşim.
universal olanlar tam oturmuyor, koltuğun altındaki iki plastik parçayı takmazsan oturuyor. yan plastik grenajlar biraz kastırıyor.
sanırım 50-60 lira gibi ücreti var, onun yerinde ebay den 60€ ya mt 07 uyumlu ve plaka lambalısından alabilirsin.
ben universal olandan taktım, fakat beğenmedim. o yüzden ebayden tekrar almayı düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------
geçmiş olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------
bu arada linkteki ilana ait fotoğraf benim motoruma aittir. şile yolunda çekmiştim. yalan ilandır. dolandırıcılar forumlara girip fotoğraf çalıp ilan koyuyorlar, dikkat edelim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4805846/detay/
kaza her an herkesin başına gelebiliyor. yaşananlardan ders çıkarmak ve başkaları hakkında yorum yaparken de duyarlı ve mütevazi olmak gerek. allah şifa versin.
@Syanur, frene bile basmadı derken "kasıtlı olarak yaptı" anlamında bir beyanda bulunmak gibi bir niyetim yoktu. Yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim. Kazaya karışan iki aracın sahibi de çok özverili davrandılar. Kendileriyle tanışmadım ancak arkadaşlar her konuda uzlaşmacı yaklaştıklarını iletti.
Kazada zaten tüm suç bende. Soldaki aracın durumunu gördüğümde, aracın sağında olmama rağmen gaz açarak o araçtan uzaklaşmak yerine yavaşlayarak aracın uzaklaşmasını beklesem kaza olmayacaktı zaten.
Ankara'da ilginç bir şekilde sol şeridin bir sağındaki şerit daha hızlı akıyor bir çok yolda. Burada da aynı alışkanlığın yanılgısıyla gaz açtım ve önümdeki trafik de yavaşladığı için kaza geçirdim.
Benim "solumdaki araba frene bile basmadı" derken anlatmak istediğim aracı suçlamak değil, sürüklenmeyip yolun ortasında kalsam başıma gelecek şeyin daha büyük olacağını belirtmekti. Büyük bir kazadan görece az hasarla kurtuldum ama tüm ekipmanların olduğu bir sürücü bile kaza sonrası bir de başka bir araç altında kalıp hayatını kaybedebilir. Benim dikkat çekmek istediğim nokta daha çok buydu.
---
Kazanın bir sebebi de senin bahsettiğin mantık ve kabiliyet meselesi. 3 aydır motosiklet sürmeyip, motosiklet sürmeye başladığım an mantık ve yeteneklerimin aynı seviyede kaldığını sandığım için kaza gerçekleşti biraz da.
Aynı gün içindeki sürüşte bile hız ve tepkileri kademeli artırmaya çok dikkat etmeme rağmen, o gün motosiklete duyduğum özlemle de olması gerekenden daha agresif bir sürüş gerçekleştirdim. Agresif sürüşten kastım "hızlı sürmek" değil de "ani hızlanıp yavaşlayan bir sürüş" tarzı.
Yani olayın oluş şeklinden ziyade olayın asıl nedeni, benim asıl hatam, kendimi eski motosiklet sürüş kondüsyonunda sanmam.
---
Son olarak, Türkiye'deki bir çok genç gibi ben de motosiklet sürüşüne başlarken Motosiklet > Kask > Mont > Eldiven... sıralamasıyla ekipman temin ettim. Bu yanlışı da yaptığım kazayla yaşayarak öğrendim.
Bundan sonraki süreçte önce tüm koruma ekipmanlarını temin ettikten sonra motosiklet faslına geçeceğim.
---
Önceki yazımda doğrudan veya dolaylı olarak kimseyi suçlamak veya yanlı bakmak gibi bir niyetim yoktu. Şimdi de yok. Önceki mesajda zaten daha çok ekipmanlarla ilgili düşüncelerimi yazmışım.
Yeni değil bu yalnızlık . . .
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)