Çok teşekkür ederim bu detaylı ve samimi cevabınız için.
Tarz olarak çok seçici değilim açıkçası.
Ben xj6 ve mt-07'yi çok beğeniyorum. Hatta beğendiğim motosikletler arasına SuperSport olarak bir de Kawasaki Ninja 300 Standart Edition katıldı.
Ama kişisel olarak ihtiyaçlarıma göre şöyle bir analiz yaptığımda;
- Çoğunlukla şehir içinde kullanacağım. Yüksek tork nedeniyle hızlı kalkış, daha kolay manevralar ve yakıt tüketimi nedeniyle MT-07 benim için ideal gözüküyor.
- MT-07 artçı konforunun kötü olduğu yönünde eleştiriler okudum. Yine çoğunlukla artçı olmadan dolaşacağım için bu dezavantaj da benim çok etkilemiyor. Ayda 2,3 kez 50 KM mesafe için artçıyla yolculuk yaparım. Bu mesafe de artçı konforu da çok sorun olmaz sanırım?
- Ama kafama en fazla takılan şey Rüzgar. "Abi Naked seviyorsan rüzgarına katlanacaksın yaa" diyebilirsiniz. Ama daha önce Naked kullanmadığım için normal bir motosiklete göre ne kadar fazla rüzgar yiyeceğimi bilemiyorum. Yani 300 KM uzaklıkta ki şehir dışı seyahati yaparken "Offf neden motosikletle çıktım ki bu yola, rüzgar ağzımı burnumu kırıyor" diye pişmanlık yaşar mıyım? Dediğim gibi naked deneyimim olmadığı için rüzgarın etkisi konusunda çok ciddi soru işaretlerim var. :(
- Önceki mesajlarda boy ve kilom nedeniyle MT-09 mu almalıyım diye sormuştum. İkisi arasında fiziksel olarak fark olmadığı yönünde cevap almıştım. Yamaha'nın sitesinde iki modeli incelediğimde sele yüksekliği vb. bilgilerde küçükte olsa farklar bulunuyor. Fiziksel olarak 09 ile 07 arasında gözle farkedilir bir fark bulunmuyor mu? İki modelin yan yana fotoğrafını görme şansım olsaydı keşke.
İki modeli de kullanmış birini bulmak çok güzel.
xj6 diversion f ile MT-07 arasında gidip geliyorum sürekli. MT-07'yi mağazada canlı gördüm, üzerine oturdum oldukça konforluydu. İncelediğim fotoğraf ve videolardan sonra canlısı çok daha fazla hoşuma gitti.
Ama xj6 görme ve deneme şansım olmadı. MT-07'ye göre artçı konforu, daha az rüzgar alması ve 4 silindirle öne çıkıyor sanırım. MT-07'de orta sehpa olmadığını bilmiyordum. Ben yan sehpalara nedense hiç güvenmiyorum. Şu ana kadar kullandığım motosikletler de bu yüzden hep orta sehpaya alırım. MT-07'nin orta sehpası olmadığına göre yan sehpası çok daha güvenli olarak mı tasarlanmış acaba? Çocuğun biri pırkalarken devirebilir mi?
İki modeli de kullanmış biri olarak siz 2 model arasında rüzgar durumunu nasıl yorumlarsınız acaba? Bunun dışında kısa yol, uzun yol konusunda iki modelle ilgili deneyimlerinizi çok merak ediyorum. Şu an xj6'ya dönmek ister misiniz mesela?