Dostum, lütfen genelleme yapmayalım. MT-07'de subap vuruyor? Hem de CBF150 ile kıyaslayarak mı söylüyorsun bunu?
Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ancak teknik bilgi yoksa elma ile armutu karıştırmamak lazım.
MT-07 ve CBF150'nin subap yapıları birbirinden çok farklıdır. CBF150'yi çok sıkıştırırsan sürekli subap ayarın bozulur ancak CBR250, MT-07 tarzı "şimli subap" kullanan motosikletlerin subap ayarını motosikleti agresif kullandığın için bozamazsın. Zamanla, uzun KM'ler sonunda tekrar ayar yapılması gerekebilir ancak onun için de 40.000, 50.000 Km'lerden bahsediliyor. Küçük motosikletler gibi 500 Km'de bir değil.
---
Sen şimdi "subap vuruyor" dedin ya, tamam. MT-07 subap vuruyor diye adı çıkar artık.
---
"Motosikletten ses geliyor" diyen arkadaşlar için söylüyorum;
Çoğumuz motosikletleri sıfır KM aldık. Eğer ilk motosikletiniz değilse, biraz da motosikleti hissedebilen biriyseniz, motosikleti ilk çalıştırdığınız zamanlardaki sesleri hatırlayın, 1000 KM rodaj bakımından sonraki sesleri de hatırlayın...
1600 Km'lik rodaj bittikten sonra, motosikleti ne kadar agresif kullanırsanız kullanın, motosikletten farklı bir ses çıkmaması gerekir. Tabi KM arttıkça motor sesi daha tok/gür vs çıkabilir ancak genel olarak ses aynıdır.
Yani motosikleti aldığımızda olmayan bir ses, sonradan ortaya çıkarsa, o zaman bunu araştırmak gerekir. Ancak MT-07, aldığım günden beri aynı şekilde ses çıkarıyor. Sesler alışılmışın dışında olabilir ancak bu o motosikletin kendine özgü motor yapısından kaynaklanıyor: Çift silinidir cross plane blok.
Bir tane çok deneyimli adamdan "MT-07'den ses geliyor" diye yorum duymadım. Hep yeni başlayan arkadaşlar "ya bi ses var" diyor. Yurt dışında da bu böyle. Yani yurt dışındaki tecrübesiz sürücünün de "ses geliyor abi yea" demesi, motosiklette sorun olduğunu göstermez.
AEA'nın test ettiği MT-07, Yamaha'nın test motosikleti. Ses gelse inanın en çok ondan gelirdi. Olmaması gereken bişe olsa, AEA da derdi "bi ses geliyo ama çözemedik" diye. Ki bunu sadece AEA için söylemiyorum, çevremde de bir sürü tecrübeli kişi inceledi MT-07'yi, birinden bile ses ile ilgili "acaba" diye yorum duymadım.
---
Castrol Magnatech yağ konulan MT-07'ye acıdım açıkçası. Gidin Yamalube kullanın, araba yağı kullanmayın arkadaş şu motosikletlerde. Yazık...
---
Ülen şu motosikletleri nasıl kullandığınızı çok merak ediyorum haa... Neyse...