Yok, içteki boru daha çok ısınmış gibi. Isı nedeniyle renk değişimi olur zaten. Açıkçası ben sizin yerinizde olsam motor ısındıktan sonra borulardaki ısı derecelerini bir ölçtürürdüm. Anormal bir fark varsa da nedenini araştırırdım. Gördüğüm diğer mt07 lerde her iki boruda da eşit renk değişimi vardı.
Dostum, motosiklete her binişten önce motosiklet tükanlarının periyodik bakımda yapmadığı kadar kontrol yaparım.
Havalar kuruyken iki boru da aynı renkteydi. Ancak yağışlı havada kullandıktan sonra daha fazla suyun sıçradığı, ön tekerin direkt arkasında kalan içteki boruda bir renk değişikliği oldu. Tabi bu süreç bir anda değil, 3-4 sürüş sonrası tamamlandı.
Her biniş öncesi kontrol ettiğimden olayın bu şekilde gerçekleştiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
Ayrıca Ankara'da yaşıyorum. Bu ara hava durumu biraz sıkıntılı zaten. Yağmursuz havada bile çıksam, dönüşte bi yağmur yiyorum
Yeni değil bu yalnızlık . . .
Ok. Açıkcası ilginç bir durum. Dıştaki boru neredeyse hiç ısı değişimine uğramamış gibi. Bendeki her ikisi de ısı yüzünden benzer renk değişimine uuradılar ve renkleri sizdeki içteki boru gibi oldu ki hiç yağmur da yemedi motor. Her neyse, kazasız belasız kullanın.
Güzel bir video daha...
https://www.youtube.com/watch?v=VfMH4nprhNk
bugün 1120 km deyken nihayet 1000 bakımını yaptırdım 210 tl tuttu İz-Moto'dan. 3 lt yamalube 89tl, yağ filtresi 30tl, işçilik 60 tl. fiyatlara +KDV bi de.
debriyajı biraz sert kullanmamdan dolayı (driftler, akselerasyonlar fln) zincirin çok gevşemiş dedi usta. ama bi dahakine bu kadar gevşemez çünkü bu ilk rodaj dedi. yani bu pantalon giyildikçe açar muhabbeti inşallah gevşemez bi daha bu kadar.
yağın durumunu sordum. içinden çıkan yağın kıvamı güzel pek bozulma olmamış dedi.
senkron ayarı yaptılar bi de. 3-4 derece senkron kaçmış. pek anladığım bi muhabbet değil yorum yapamayacağım.
200-300km de bir zinciri yağla, 5000km de gel dediler bakıma.
bu arada ismail radyatör koruma çok şekil ancak o yağlayıcı sistem çok büyük ve biraz da çirkin duruyor. o hortumu ve hazneyi daha bi motora yakın konumlandıramadın mı? biraz fazla kuyruğa yakın bence, biraz kaba durmuş. bir de sorması hiç ayıp değil kaç liraya mal oldu?
arkadaslar aranızda aksiyon kamerası kullanan var mı? Alasım geldi sj1000 mi ne vardı 90 küsur dolar free shipping. para değil valla
bence kaba durmuş hocam, fazla yüksek olmuş hem de.
Ben kullanıyorum bazı aparatları fazla sıktığım için kırıldı... görüntü kalitesi yeterli seviyede... Bi gopro parasına 10 tane alabilirsin
Donanım Haber
The best action camera under $100
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)