Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    HONDA CBR 650F
    Alıntı Rhasta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vallahi mondial sd 650 dururken ne mt07 si hemde aynı fiyat
    Motosiklet mi yapıyormuş onlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var
    Kimsenin art niyetli veya aşağılamak amaçlı mesaj yazdığını düşünmüyorum. Üsluplar farklı olabilir. Bu farklı olan üsluplar beğenilmeyebilir.
    Kimse kusursuz değildir. Önemli olan anlayışlı olmak.
    Anlayışlı olursak geçinebiliriz.
    Kusur bulmaya kalkarsak geçinemeyiz.
    madsky bunu beğendi.

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Alıntı cocukozgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum motosikleti ilk teslim aldığım gün kitapçığı baştan sona okudum. Bugünde foruma yazmadan önce yakıt deposu havalandırma hortumunu anlatan sayfayı tekrar açtım okudum. Kitapçıkta neden oradan sıvı gelebileceğine dair bir açıklama yok. Sadece tıkalı olmadığından emin olunuz diyor. Soruma dikkat edersen çok merak ediyorum motosikletime bir şey mi oldu diye de sormuyorum. Kaldı ki benim kitapçığı okumaya şu an için imkanım olmayabilir ve forumdaki okuyan birinden yardım istiyor da olabilirim. bak işte okumuyorsun, dersine çalışmıyorsun ondan sonra gelip burada soru soruyorsun tarzında cevap vermek yerine, nedeni hakkında bilgisi olan biri var ve bilgilendirip yardımcı olursa sevinirim.
    "bak işte okumuyorsun, dersine çalışmıyorsun..." tarzında bir yaklaşımım bu güne kadar olmadı, sana yazdığım cevapta da öyle bir niyet yok.

Ayrıca adı üstünde; tahliye hortumu. Buharlaşan yakıt, sıçramadan kaynaklı depo çizgisini aşan yakıt oradan dışarı çıkar.

Ben hala orada ters anlaşılacak bir açıklama olduğunu göremedim. Takdir senin, nasıl istersen öyle anla. Yapabileceğim bişe yok.

---

Alıntı copycat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam kitabın kaçıncı sayfasına kadar sorumluyuz. (ona göre çalışacağım da.) şaka tabii hafife aldığımı düşünmeyin lütfen.
    Orada "tavsiye" diye belirttim. Bu kadar yanlış anlaşılacağını bilsem yazmazdım açıkçası...

Motosikleti
    Yamaha MT 07 Mat Gri
    'Buharlaşan yakıt, sıçramadan kaynaklı depo çizgisini aşan yakıt oradan dışarı çıkar.'

Aradığım cevap basitçe buydu. Sağol.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ben okudum rodaj konusunu, 1000 km'ye kdar 5 bin devir, 1600 km'ye kadar da 6 bin devirin üzerinde uzun süre kalmayın şeklinde yazıyor.

asomuncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-25
    arkadaşlar gerilmeyin..
    ismail isteseniz gelip motoru baştan aşağı kontrol edip ne gerekiyorsa yapıp bir teşekkürle gülümseyen bir arkadaşımdır.
    yorumunda da öyle yanlış anlaşılacak bir şey yok.
    burada kim kafadan yorum yapmaya kalksa anında kitapçıkta öyle demiyor ama ! diyen arkadaşlarımızda var . yani aslında nereden nasıl yardımcı olunmaya çalışılsa da yazıların soyut bir dili olmadığı için yanlış anlaşılma olabilir.
    o yüzden zaten bu başlıktaki herkes birbirine yardımcı olmaya çalışırken yorumları mesajları hep olumlu şekilde okumaya çalışmak bence en iyisi.

evet aynen kitapçıkta rodaj için o cümle kullanılıyor ama asla geçmeyin sakın ha falan demiyor. bizde ismail ile aynen o şekilde zaman zaman gaz açıp devir yükselttiğimiz zamanlar oldu.. toplasanız 1 dakika bile 5000-6000 devir üzeri sürmedik rodajda ...

MT-07 kullanıcıları olarak amacımız zaten hep yardımlaşmak
    herkese iyi forumlar.
    peace74, xismailaydin ve madsky bunu beğendiler.

ulubatlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt 07 Race Blue
    sakin olalım arkadaşlar fevri ve ani çıkışlar ile birbirimizi kırmaya gerek yok zaten yeterince hepimiz motor üzerindeiken gergin oluyoruz neyazik ki sonuçta bu motor çok yeni ve ilk kullananlar biziz ksrşılaltığımız sorunları ve bunların çözümün burada yazışarak bulalabiliriz biraz daha sakin herkes motor ile alakalı tecrübesini fikrini karşılaşılan sorunların çözümünü burada üslübunca tartışıp burada bulacak.Hepimize kazasız belasız sürüşler.
    asomuncu, xismailaydin ve madsky bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha MT 07 Mat Gri
    benim kimseye kızdığım yok. neden öyle dedi, neden öyle cevap verdi gibi bir düşüncem de yok. sadece merak ettiğim bir şeyi sordum. aradığım cevap 'kitapçıkta yazyo' değildi, onu belirttim. daha sonra sorumun cevabını ismail verdi zaten.
    yine de yanlış anlaşıldıysam kusura bakma ismail.

Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Alıntı ulubatlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sakin olalım arkadaşlar fevri ve ani çıkışlar ile birbirimizi kırmaya gerek yok zaten yeterince hepimiz motor üzerindeiken gergin oluyoruz neyazik ki sonuçta bu motor çok yeni ve ilk kullananlar biziz ksrşılaltığımız sorunları ve bunların çözümün burada yazışarak bulalabiliriz biraz daha sakin herkes motor ile alakalı tecrübesini fikrini karşılaşılan sorunların çözümünü burada üslübunca tartışıp burada bulacak.Hepimize kazasız belasız sürüşler.
    Dostum ben gerilmedim, bi sorun yok. Ancak lütfen motosiklet üzerindeyken gergin olmayın.

Bu forumdaki köşe yazıları bölümünde okuyacağınız tüm teorik bilgilerde motosiklet üzerindeyken "stresli, düşünceli, öfkeli" vs. negatif duygulardan mümkün olduğunca uzak olunması gerektiği yazıyor.

Çünkü psikolojik gerginlik kaslara da yansıyor ve bu da sürüşü olumsuz etkiliyor.

Bu yüzden kafanız rahat değilken, sıkıntılıyken, öfkeliyken motosiklete binmemeyi tercih edin.

Unutmayın ki motosiklet sürerken vücut olabildiğine rahat ve gevşek olmalıdır.

Tamam, sıkıntılıyken kafa dağıtmak için motosiklete binilir. Ancak motosiklete binince sıkıntının geçiyor olması, rahatlıyor olmanız tercih edilir. Yoksa sıkıntı artıyorsa iyi bir sürüş deneyimi beklemek gerçekten zor olur.

AEA - Barkın abi diyor ya "her akşam eve gittiğinizde 'ooof, oradan nasıl geçtim, o kazayı nasıl atlattım' diye düşünüyorsanız sürüşünüzü gözden geçirin" diye. Bu tür kötü sürüş deneyimlerinin bir nedeni de kötü psikoloji bence.

Aman dikkat.
    Yeni değil bu yalnızlık . . .

Alıntı numan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    plaka yanlış hocam, işim vardı o taraftan geçiyordum
    İett Garajı İstikametinde 5-6 saniye kadar görebildim sizi, harfleri KU larak gördüm fakat rakamlarda yanılıyor olabilirim.
    Allah Kaza Bela Vermesin.

numan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    st rs
    açık mavi kaskım var. harfler doğru rakamlar yanlış eds nerelerde var tam bilmediğim için ve motora da alışmak açısından temkinli gidiyorum, Allah kimseye kaza bela vermesin

Alıntı prensone adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İett Garajı İstikametinde 5-6 saniye kadar görebildim sizi, harfleri KU larak gördüm fakat rakamlarda yanılıyor olabilirim.
    Allah Kaza Bela Vermesin.

Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Beyler MT-07 2. viteste 100'ü geçiyor, haberiniz ola

umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07
    bugün kullandım mt-07'yi. çok çok çok beğendim. ciddi anlamda gücü ve vites aralıklarıyla olsun, freni ve amortisörleriyle olsun ortalama ve öğrenmekte olan bir motorcunun her ihtiyacına cevap verecek bir motor.
    sadece fren esnasında gidondaki damper mı her ne ise onun sebep olduğu esneme biraz garip geldi. zaten titremiyor motor neden öyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar anlam veremedim doğrusu.

bu arada ayrıca mt-07 için başlangıç motoru olabilir diyen zihniyete kafam ... 90 derecelik bir açıyla abuk şekilde baksın madem
    xismailaydin bunu beğendi.

Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Alıntı xismailaydin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler MT-07 2. viteste 100'ü geçiyor, haberiniz ola
    7 sene evvel CBF 500'üm vardı...2.viteste 120 km/h'da devir kesiciye giriyordu...
    The Power of The Dreams.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    İsmail arkadaşımız sağolsun, dün motorunu test etmemize müsade etti.

MT-07 sahiplerine sesleniyorum, motorunuzun kıymetini bilin! Hornet600 yada ER6 ya direk tercih edeceğim bir motor(hornet den daha eğlenceli çünkü). NC'yi konuşmuyorum bile.

Bunu avrupada başlangıç ve orta sınıf motoru diye satıyorlar ya... ah gözü körolasıca capitalist sistem.

utk_trn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    2. Vıteste 104 u gordm 3 leyince zıpladm :D

Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Alıntı umurcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün kullandım mt-07'yi. çok çok çok beğendim. ciddi anlamda gücü ve vites aralıklarıyla olsun, freni ve amortisörleriyle olsun ortalama ve öğrenmekte olan bir motorcunun her ihtiyacına cevap verecek bir motor.
    sadece fren esnasında gidondaki damper mı her ne ise onun sebep olduğu esneme biraz garip geldi. zaten titremiyor motor neden öyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar anlam veremedim doğrusu.

bu arada ayrıca mt-07 için başlangıç motoru olabilir diyen zihniyete kafam ... 90 derecelik bir açıyla abuk şekilde baksın madem
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İsmail arkadaşımız sağolsun, dün motorunu test etmemize müsade etti.

MT-07 sahiplerine sesleniyorum, motorunuzun kıymetini bilin! Hornet600 yada ER6 ya direk tercih edeceğim bir motor(hornet den daha eğlenceli çünkü). NC'yi konuşmuyorum bile.

Bunu avrupada başlangıç ve orta sınıf motoru diye satıyorlar ya... ah gözü körolasıca capitalist sistem.
    Yukarıdaki iki arkadaş da motosikleti test etti. Bu adamlar bir sürü şey anlattılar ama bana "şuradan zırrr diye ses geliyor, buradan tırr diye ses geliyor" tarzı hiçbir şey söylemediler.

Yani MT-07'de öyle abartılacak, rahatsız olunacak, kafaya takılacak ekstra bir ses yok.

Gördüğüm kadarıyla MT-07 sahiplerinin bir çoğunun ilk büyük CC motosikleti, bu yüzden her şakırtıyı şukurtuyu sorun olarak algılayabiliyoruz.

@syanur da @umurcan da 125 cc'den 1200 cc'ye bir sürü farklı motosikleti deneme şansı yakalamış arkadaşlar. Onlar "ya şöyle bir ses var sanki" demiyorsa bence motosikletteki o bize farklı gelen sesler birer sorun habercisi değildir.

Zincirinizi yağsız bırakmayın, gerginliğini uygun ayarlayın o kadar. Ondan sonra kafanız rahat bir şekilde kullanabilirsiniz motosikletinizi.

Kafanıza taktığınız her küçük şey, sürüş deneyiminizi kötü etkiler. Hatta kaza yapmanıza bile neden olabilir.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı asomuncu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar gerilmeyin..
    ismail isteseniz gelip motoru baştan aşağı kontrol edip ne gerekiyorsa yapıp bir teşekkürle gülümseyen bir arkadaşımdır.
    yorumunda da öyle yanlış anlaşılacak bir şey yok.
    burada kim kafadan yorum yapmaya kalksa anında kitapçıkta öyle demiyor ama ! diyen arkadaşlarımızda var . yani aslında nereden nasıl yardımcı olunmaya çalışılsa da yazıların soyut bir dili olmadığı için yanlış anlaşılma olabilir.
    o yüzden zaten bu başlıktaki herkes birbirine yardımcı olmaya çalışırken yorumları mesajları hep olumlu şekilde okumaya çalışmak bence en iyisi.

evet aynen kitapçıkta rodaj için o cümle kullanılıyor ama asla geçmeyin sakın ha falan demiyor. bizde ismail ile aynen o şekilde zaman zaman gaz açıp devir yükselttiğimiz zamanlar oldu.. toplasanız 1 dakika bile 5000-6000 devir üzeri sürmedik rodajda ...

MT-07 kullanıcıları olarak amacımız zaten hep yardımlaşmak
    herkese iyi forumlar.
    Zaten "uzun süre kalmayın" sözünün tam karşılığı da böyle kullanmak oluyor.

Motoru her kullandığımda daha çok keyif alıyorum. Bence hem motorun mekanik çalışma sesi hem de egsoz sesi çok güzel. Daha 6 bin deviri geçmedim ama oraya kadar bile mükemmel hızlanıyor. Tek sıkıntım hala artçı ile ilgili. Artçılı sürüşten hiç memnun değilim, artçı her frende üzerime çıkıyor.

Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten "uzun süre kalmayın" sözünün tam karşılığı da böyle kullanmak oluyor.

Motoru her kullandığımda daha çok keyif alıyorum. Bence hem motorun mekanik çalışma sesi hem de egsoz sesi çok güzel. Daha 6 bin deviri geçmedim ama oraya kadar bile mükemmel hızlanıyor. Tek sıkıntım hala artçı ile ilgili. Artçılı sürüşten hiç memnun değilim, artçı her frende üzerime çıkıyor.
    Abi artçın doğru oturamıyor öyleyse.

Senin bacaklarınla depoyu kavradığın gibi artçının da sürücüyü kavraması gerekiyor.

Ben Cbr 250 ile de artçılı kullandım, onda bile artçım üzerime çok yüklenmiyordu. MT-07 çok daha rahat bir oturuş sağladığı için bunda hiç sorun yaşamadık.

Benim endişem artçı selesinin rahatlığı konusundaydı. Artçı arkadaş rahatsız olmadığını söyledi. Sonra ben de benim motosiklete artçı oldum, ben de hiç rahatsız olmadım.

b.dog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT-07
    AEA Barkın dünkü programında MT-07'nin karenajlısının yapıldığını 6 ay sonra piyasada olabileceğini söyledi. Çıplak MT-07 çok güzel ama karenajlısının beni daha çok heyecanlandırdığını söylemeliyim. cc yükseltmek için erken olduğuna karar verdiğim için almamıştım mt-07 yi. e ödül gibi oldu bu haber...
    dyavol-77 bunu beğendi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler