Arkadaşlar selam,
ikinci sevkiyat motorların ne zaman dağıtılacağı hakkında herhangi bir bilgisi olan var mı?
1 mayıstan beri bekliyorum artık umutsuzluğa kapılmak üzereyim
Arkadaşlar selam,
ikinci sevkiyat motorların ne zaman dağıtılacağı hakkında herhangi bir bilgisi olan var mı?
1 mayıstan beri bekliyorum artık umutsuzluğa kapılmak üzereyim
Selamlar. Ben de taze bir MT07 kullanıcısıyım,yaklaşık 500 km yol yaptım ve çok memnunum.. Castrol bike cleaner diye bir ürün var. Ürünün açıklamasında motorun tüm aksamlarında güvenle kullanılabileceği yazıyor. Oto yıkamacılardaki spreylerin bir nevi 1 litrelik versiyonu gibi.. Motora sıkıyorsun,köpürüyor ve yaklaşık 2 dk sonra duruluyorsun..
Şimdi yaşadığım soruna geleyim. Radyatör ve motor arasında soğutma sıvısının devridaim sisteminin parçası olan alüminyum iki boru var. Siyaha boyanmış ve motorun sağ tarafında görünür şekilde konumlandırılmış.. Bu iki borunun boyası motoru iki kere yıkamama rağmen zarar gördü. İlk seferde su lekesi sanmıştım ama ikinci de acı gerçeği farkettim ve siyahın altından alüminyumun grileri yer yer kamuflaj deseni gibi çıktı.Sadece bu borularda sorun yaşadım bu arada bunu da belirteyim.
Sizlere sorum şu..Benden başka bu ürünü kullanan var mı?Bahsettiğim borularda kullanılan boya mı dandiktir? Başka bu sorunu yaşayan var mı? Son olarak motorunuzu nasıl yıkıyorsunuz. En güvenli yöntem nedir?
Ben bir daha asla bu ürünle motorumu yıkamam,kimseye de önermem..Son olarak diyeceğim budur..
vallahi ben ismail arkadaşımın önerisi ve göstermiş olduğu şekilde yıkıyorum. bildiğimiz bulaşık yıkamada kullanılan üründen sıcak suya biraz atıyoruz. elimize iki adet bez alıyoruz. bunlardan birisi yıkamak diğeri durulamak için. motorun her bir santimini elleye yoklaya karış karış yıkıyoruz. ben herhangi bir yerde senin anlattığın sorunla karşılaşmadım . sanırım senin kullandığın malzemenin kimyasalı ile alakalı bir durum olabilir.
Öncelikle merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Manisa'nın Turgutlu ilçesinde oturuyom son bir aydır Mt-07 race blue ve kırmızıyı oldukça fazla görüyorum önceden de forumu takip ediyordum almaya karar kıldım ancak bir kaç sorum olucaktı alan arkadaşlara ;
1-) Ege bölgesin de alan arkadaşlar (manisa çevresi) nereden almışlar ? Bir kaç bayi ile görüştüm biz 125 cc ye kadar getiriyoruz dediler.
2-) Ödemeler nasıl gerçekleşmiş kredi çekenlere daha çok bu sorum elimde 5000 tl civarı nakit var.
3-) Önceki sayfalarda sıraya isim yazılıyor yazıyordu bu doğru mu ?
4-) Bu biraz alakasız ama bu güne dek hep dandik kasklarla(60 tl lik) gezdim kask önerileriniz nelerdir gözüme LS2 FF 358 kaskı kestirdim sizce yeterli midir ?
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim tekeriniz düz bazsın iyi günler
Arkadaşlar arka çanta taşıma demiri yaptıracağım,bunun için yıldız bisiklet adında bir firma ile konuştum abdullah abi dediği şudur; eğer 20 - 30 arası olur ise rakam hemen yaparız.Yaptırmak isteyen arkadaşlar varmı ?
arkadaşlar şuan neler oluyor pek bir bilgim yok. ama sürekli birileri 1er 2şer mt-07 alıyor. 2. parti midir arada motor mu gönderiyorlar nedir bilemedim... ama ben bakım için bayiye gittiğimde bir adet race blue vardı. sıfır bekliyor. halbuki ordaki bütün motorlar satılmıştı.
2. parti kendi arasında bölündü de tek tek mi geliyor yoksa hala mı ortada yok ben bile anlayamadım... ama beklemekten sıkılmayın çünkü hediyeniz çok güzel olacak. aklınızda hep bu olsun
Arkadaş nedir bu MT 07 ben hiç bir şey anlamadım,
her motorun karsısına o fıyata MT07 alınır o paraya yazmıslar
tipi çok hosuma gitmedi ama emsallerine göre fiyatı uygun herhalde
Ilk sevkıyat.nısan ortası ıkıncı partı nısansonu mayıs bası geldı kı.ben 29 nısanda teslım.aldım 5 mayısta faturam geldı 3 partı ıcın.ızmır bayısı mayıs sonu demıstı ben 2. Partıden satılmayan 1 adet buldum manavgattan aldım bılgılerı.bır.guncelleyın teslımatla alakalı madur olan arkadas cok sızınde basınız agrımaz umarım
Arkadaşlar bir sorum olacak dün motorun sol tarafında bulunan 2 adet hortumdan, arka taraftakinden, yani yakıt deposu havalandırma hortumundan bir iki damla kirli su gibi bir sıvının geldiğini gördüm. Depo tam dolu değildi, 5 litre civarında yakıt vardı. neden olduğu konusunda bilgisi olan var mı?
Dostum motosikletin kitapçığını bi oku istersen. Orada o hortumların ne işe yaradığı, nasıl temizleneceği filan hep yazıyor.
Endişe edecek bir şey yok. Merak etme. Kitapçıkta yazan şekilde tahliye hortumunu temizleyip yoluna devam edebilirsin ;)
Motosiklet yıkama ile ilgili bir kaç mesaj gördüm. Onunla ilgili açıklama yapayım:
Ben eski motosikletim Cbr 250'yi önceleri tazyikli su ile yıkarken, işi öğrenince (yıkamacılarda kullanılan kimyasallar ve Altın Elbiseli Adam'ın önerileri sayesinde) motosikleti kova ile yıkamaya başladım.
Deterjan olarak da bulaşık sabunu tercih ediyorum. Sonuçta tabakta bardakta kullanılan bir deterjan olduğu için kimyasal olarak çok ağır değildir diye mantık yürüttüm açıkçası. Su dolu kovaya biraz bulaşık deterjanı ekleyip, mikro fiber denen bezlerden kullanarak motosikleti yıkıyorum. Kurumuş kirlerin motosikleti çizmemesi için bol köpüklü ve ıslak ıslak motosikletin her tarafını temizliyorum. Sonra aynı kovayı boşaltıp bu sefer sadece su dolduruyorum. Bir kez de ıslak ıslak duru su ile aynı yerleri temizliyorum. Sonra da kuru bir mikro fiber bez ile motosikletin her yerini kuruluyorum.
Motosikletin her yerine ulaştığım için hem her tarafı ayrıntılı olarak öğreniyorum, hem de bir sonraki yıkamada motosikletin her tarafını ayrıntılı olarak kontrol etmiş oluyorum.
Son olarak, dün MT-07'nin kitapçığını tekrar okudum. Özellikle rodaj konusu içindi.
Ben orada "rodaj esnasında ilk 1000 Km'ye kadar kesinlikle 5000 devir üzerine çıkmayın, ilk 1600 KM'ye kadar kesinlikle 6000 devir üzerine çıkmayın" diye bir ibare görmedim. Ama motosikleti kesinlikle tazyikli su ile yıkamayın, ağır deterjanlar kullanmayın diye bir ibare var.
Motosikleti yıkama konusu kitapçıkta ayrıntılı olarak yazıyor ve benim yaptığım işlemlerle neredeyse bire bir uyuyor. Ancak benim eksiğim, yıkama sonrası motosikleti kuruladıktan sonra metal kısımlara pas önleyici cila vs. herhangi bir şey sıkmıyor oluşum. Sanırım WD40 benzeri bir ürün o konudaki açığımı da kapatmama yardımcı olacaktır.
Tüm MT-07 kullanıcılarına önerim, kitapçığı bir daha okumaları olur.
Yeni değil bu yalnızlık . . .
http://aksaraysaglik.com/aksaraysaglik/admin/moduller/upload/resimler/640x480/10403452_10152414242627118_303900176967684594_n%5B 2%5D.jpg
Arkadaşlar ben de artık MT 07 kullanıcısı olarak aranıza katılmış durumdayım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:35 ----------
Radyatör korumayı ben de kişisel çabalarımla yaptırdım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:37 ----------
Ben de motosikletle ilgili ilk izlenimlerimi kısaca anlatmak istiyorum. Motosikleti Adana'dan alır almaz Adana'dan Aksaray'a kadar 280 km lik yolu geldim dönüşde hava şartları yağmurlu ve rüzgarlı olmasına rağmen rahat bir yolculuğum oldu hatta bir defasında panik fren kullanma durumum oldu ABS siz olmasına rağmen güvenli bir şekilde durdum. Stop etme olayı bende de 3 defa oldu. Zincirden şıkırtı sesi gelmesi bende henüz yok.
Merhaba MT 07 Kullanıcıları,
Bugün 09.00 Saatinde Kağıthane de Gördüğüm 34 KU 27xx Plakalı Muhtemelen Race Blue Renginde ki Kullanıcı Burada mı Acep ?
Dostum motosikleti ilk teslim aldığım gün kitapçığı baştan sona okudum. Bugünde foruma yazmadan önce yakıt deposu havalandırma hortumunu anlatan sayfayı tekrar açtım okudum. Kitapçıkta neden oradan sıvı gelebileceğine dair bir açıklama yok. Sadece tıkalı olmadığından emin olunuz diyor. Soruma dikkat edersen çok merak ediyorum motosikletime bir şey mi oldu diye de sormuyorum. Kaldı ki benim kitapçığı okumaya şu an için imkanım olmayabilir ve forumdaki okuyan birinden yardım istiyor da olabilirim. bak işte okumuyorsun, dersine çalışmıyorsun ondan sonra gelip burada soru soruyorsun tarzında cevap vermek yerine, nedeni hakkında bilgisi olan biri var ve bilgilendirip yardımcı olursa sevinirim.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)