Merhaba dostum,
Ben MT-07 alacağım dediğimde XJ6 dahil bir çok motosiklet önerildi. Diğer motosikletlerden ziyade XJ6'yı çok inceledim. Ayrıca ben MT-07 siparişi verdikten sonra XJ6'sı olan bir arkadaş ile de tanıştım.
Öncelikle internetten edindiğim bilgilerde XJ6'nın amortisörlerinin yumuşak olduğu, bu nedenle daha çok "tatlı" sürüş sevenlerin daha çok seveceğini öğrendim. Agresif sürüşlerde viraj kontrolü pek iyi değilmiş. Ancak titreşim olmadığı için uzun yolda çok rahat olduğu konusunda herkes hemfikir.
XJ6 sahibi arkadaşın söylediklerine gelirsek; XJ6 en az yakan 4 silindir motosikletlerden biri. Ancak 7500-8000 devir altında çok güçlü ve atak değil. Yakıt tasarrufu için alt devirlerde kullanıldığında gücü pek hissedemiyorsunuz. 8000 devir ve sonrası makine kendi çapında çıldırıyor ve gücü tamamen hissediyorsunuz ancak bu sefer de yakıt 6 LT / 100 KM'nin altına düşmüyor.
Son olarak tasarım. Ben XJ6'yı çok beyefendi gördüm. Çok sakin ve olağan bir tasarımı var. Gidon şekli de benim hoşuma gitmedi. Son olarak gidon açısı MT-07'den daha dik.
Benim MT-07'yi tercih etmemdeki sebep, tamamen agresif sürüş arayışı ve motosikleti %70 oranında yaşadığım şehir içinde kullanmam. Uzun yola her zaman çıkan biri değilim ve bu yüzden sırf "daha rahat, titreşimsiz uzun yol sürüşü" için viraj kabiliyeti daha düşük bir motosikleti tercih etmek istemedim.
"MT-07 daha Türkiye'de yokken nereden biliyordun bu özellikleri?" diye soracak olursanız, yurt dışı incelemeleri ve kullanıcı yorumları bu kararı vermemde büyük rol oynadı. Buna rağmen MT-07'yi test etmeden almayacaktım. Ancak o sıralar forumdaki @deryali rumuzlu arkadaş MT-07'yi benden önce test etti. Kendisi daha önceleri Cbr 250 kullanıcısı olduğu için ikisi arasındaki farklar açısından bir kaç sorum vardı. O sorularımın yanıtları da beni tatmin edince test bile etmeden sipariş ettim.
Açık konuşmak gerekirse şu an da çok çok mutluyum. XJ6N alsam bu kadar mutlu olamayabilirdim. Her şeyiyle mükemmel bir motosiklet MT-07. Benim karanlık yanım. (Dark Side)