Tip olarak çok hoş. kullanmadığım için performansı bilemicem. Ayrıca yukarda 110 gördüğüne şaşıran dostum.. 125 cc ramzey 10hp motorla ben 110a çok rahatlıkla çıkabiliyorum. 150 cc neden yapmasınki?
Tip olarak çok hoş. kullanmadığım için performansı bilemicem. Ayrıca yukarda 110 gördüğüne şaşıran dostum.. 125 cc ramzey 10hp motorla ben 110a çok rahatlıkla çıkabiliyorum. 150 cc neden yapmasınki?
aleykümselam
t19a yani bizim motorda nbahsediyorsun heralde.. tecrübe istersen sayfaları komple bi gözden geçirmen lazım... frenleriyle kilometresini normal bi anormallik yok.. motoruda durumuna göre daha iyi bi marka alamıyorsan (honda,yamaha,pıagıo,suzuki v.s.) çin malı arasında ideal bi motor diyebiliriz...
KIRMIZI BOĞA..
arkadaşlar geçen akşam daha doğrusu geceye doğru eve dönerken gaz telim tık diye kopuverdi. Allahdan yakında bi otopark vardı oraya çektim. evden abimi çağırdım arabayla geldi aldı.. ertesi günde ustayla beraber gittik almaya.. usta dükkanı değişti kendine özel açtı.. daha yeni olduğu için arabası yoktu bitane activaya bindik gidiyoruz yolda tık benzini bitti
Allahdan dükkana yakındık yine yokuş aşşağı saldık geri dükkana gittik. ordan bi ybr 125 aldık külüstür bişeydi. gittik usta baktı tel dreksiyona giden kısımdan kopmuş bağlamayla olmaz dedi.. selenin altından teli çıkardı bunu böyle elimizle çekrek gaz vericez dedi.. dedim ben yapamam onu.. sen vitesli kullanabiliyormusun dedi.. kullanmadım ama vites olayını anlatırsan neden olmasın dedim.. bindim ybr ye bire attım birde git dedi.. bende başıma bişey gelmesin diye birde gittim.. ilklerden biraz acemilik oldu hoplatma falan ama sonra alıştım.. iyi bağırttım motoru ustada az kaldı arabanın üzerine çıkıyormuş benim motorla..neyseki dükkana vardık.. sorunları hallettik.. gaz gidonu kaymak gibi oldu tabiri caizse...bu arada ilk vitesli motorumuda kullanmış oldum..
KIRMIZI BOĞA..
İyi geceler millet
Ahmet vitesli motor kullandın ha
İyi bakalım yaw en sonunda o gaztelın koptu he eh artık zamanı gelmıstı bıze Abantda yaptıklarındanb sonra gec bıle kaldı hehehe
Yaw bende motorumu ozledım valla 2 haftadır ayrıyık
Gercı eger kısmet ve nsaıpse duzce ye dondugumde telle anlastıgım kısı ıle 1400 ytl ye verıyorum motoru bakalım kısmet.
Ahmet yaw bu hafta carsamba gunu gerı donuyorumda bayramdan sonra geldıkten sonra bı goruselım bee
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
merhabalar kısa süre önce aldığım ve severek kullandığım asya T150 19A motorumu satıyorum 1000 ytl 4000 km de sorunsuz...
malikocas@gmail.com
Abı bır sure motorsuz kalıcam ama yapmak zorundayım yoksa hıc bı zaman yukseltemıcem bıraz motorusuz kalıp para bırıktırıcem.Gene buralarda olurum la bırakılırmı forum Hadı hayırlı olsun en sonunda bırakabıldın yane ısı Neyse gorusuruz artık bayram sonrtası ben carsamba aksamı gıdıyorum duzceye pazara donerım ondan sonra burdayım.
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
Herkeze ıyı bayramlar dılıyorum arkadaslar.........
bende geçmiş bayramınızı kutlarım...
KIRMIZI BOĞA..
Yaw arkadaslar bızım topıc öldümü ?
valla yeni alan arkadaşların hiç sorun falan çıkmıyor heralde öle görünüyor
bu arada bilgin sen nerelerdesin.. bi görüşelim istersen buralardaysan..
KIRMIZI BOĞA..
Abı ben istanbuldayım bılıyorsun gıtmedıgım hafta sonları gelende musaıt oluyorum bu hafta sonu buyuk ıhtımal gıdıcem ama gıtmezsem onumuzdekı hafta sonu musaıt oluyorum.Goruseblırız tabı ya gercı ben bılmıyorum ıstanbulu ama orta bı yerde bulusmaya calsısırım sızınle.Haberlesızırz Ahmet ısmaıl abıyıde haber ederız.Bakalım hem belkı hafta sonuhavada guzel olur.
tamam inşallah aksilik çıkmassa görüşürüz bilgin.. ben buralardayım..
KIRMIZI BOĞA..
arkadaşlar hatırlarsanız bundan epey bi zaman önce bi arkadaşımız gelip bizleri modifie konusunda aydınlatmıştı.. ve abimde motoru 180 cc ye çıkartmak istiyor.. yeni motor alamıyacağımız için bu motoru biraz daha iyi hale getirmek istiyoruz bu yukardaki arkadaşta sağolsun ulaşabileceğimiz bir bilgi bırakmamış.. bi mesaj atıcam bakalım belki nete girerse aydınlatır yine bizi.. bi araştırma yapıcam.. sizlerinde fikirleri varsa duymak isterim..
KIRMIZI BOĞA..
19a kullanıcıları noldunuz yahu bir sürü yeni alan falan vardı.. hiç sorun yaşamıyorlar galiba...
KIRMIZI BOĞA..
Valla ogle gozukuyor Ahmet ya sorun yasamıyorlar yada nete gıremıcek kadar mesguller vay be bı zamanlar neydı topıc ha uzuldum valla sımdı terk edılmıs kasaba gıbı.
olsun ya biz ne güne varız yine yazarız bişeler
mesela geçtiğimiz hafta bi sorun yaşadım. ama hallettim aynı gün içerisinde..
bu orta ayağı (Sehpa) indire kaldıra ucundaki papuç zamanla deforme olmuştu.. bizde falza dikkate almadık.. tabi zamanla bu papuç iyice ezildi büzüldü vede bir gün baktım yerinde yok aynı zamanda onu tutan somunların vida yerinin biride kırılmış.. öyle bir kaç gün idare ettik.. (papuç tamamen gittiği için ayak motora vuruyordu ve gaz verirken muhteşem bi titreme meydana geliyordu.. sonra buna idareten bir şey uydurduk ama yine olmamıştı sonra daha iyisini yaparız diyerekten salladık.. tabi bu papuç deforme olduğu zamandan beri o ayak ine kalka ine kalka esas durması gereken yerde değilde, araya giriyormuş ve yağ tankına denk geliyormuş..(yağ boşaltma vidasının hemen üst kısmına denk geliyor) ve bu burayı aşındırmış. bir gün bir baktım motor yağ damlatıyor.. şans işte ogünde ufak bi işim vardı ve akşama kadar boştum.. kendi kendime dedim ben bu motoru sıkıştırmadımda nede yağ attı bu motor.. ustanın yolunu tuttum vede baktım yağ damlaması kesilmiyor.. ustada yoktu zaten acil bir iş dolayısıyla memlekete gitmişti. neyse ordaki eleman baktı sildi tekrar baktıki aşınan yerden ufak bir sızıntı var.. eyvah dedik yağ karteri gitmiş.. ne olcak ustayı beklesek bu bir günde hertarafı yağ yapar üstelik yağda kalmaz motorda.. napalım edelim bugün halledelim bunu..elemanın tavsiyesiyle bi oksijen kaynağının bulunduğu demirciye gittik. yağı boşalttık.. orda hafiften yatırdık motoru ve bi parmağın ucu kadar bişey kaynatarak olayı hallettik.. biraz fazla aldı ücret olarak ama.. sonuçta işimiz halloldu.. ustanın gelmesini bekleseydim belkide (kötü niyetli biri değil ama tedbir amaçlı) motoru söküp öyle yaptıracaktı. vede bu bize nerden baksan 100 ytl falan patlardı.. Allahdan bu şekil hallettik.. ve o idareten uydurduğumuz papuç baktık yine o araya kaçıyor.. esas durması gereken yer kasnağın alt kısmındaki beyaz bi parça var onun üstünde denk gelmesi lazım.. kendi imkanlarımızla oraya bi papuç uydurduk kenara doğru uzattık ve hallettik.. işte böyle..sonuçta motorla ilgilenmek gerekiyor.. ihmalkarlığa gelmiyor. elimizdeki motor olmasaydı bizim için motosiklet hayal olurdu.. bizde elimizdekinin kıymetini bilip iyi bakmak lazım
KIRMIZI BOĞA..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)