Asya Motor AS 150T 19A Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
AE86LEVIN adlı üyeden alıntı
bugün itibariyle ehliyete yazıldım...
ege turu demişsinde onu biraz düşünmek lazım......
bu arada bugün kadiköyde bir motosiklet bayinde şu çelik motora baktım bizimkine benzeyen,motorun selesi bizimkine göre çok daha iyi oturuyor kaportaya,aralarda boşluk kalmıyor.rengide kırmızı siyah ve ergonomisi çok daha iyi...yine aynı çelik motorda şu selenin önünde yani ayak koyduğumuz yerin orada o gri şeritlerde var(önceki sayfadaki siyah motorda olanlardan)...aynalarıda kaportadan çıkıyor....çelik motorun servislerine sormak lazım sele,o gri parçalar ve aynaları kaç paradır diye?
neyse düşünürüz o zaman arkadaşların önünde tartışmayalım ehliyetide aldık ege turu kesin gibi bişi
ewt çelik motor servisine gidip o parçaları mutlaka almam lazım en azından sele ve ayna lazım.. bi arkadaş fiyatlarını biliyorsa söylesin ya cok pahalıysa boşa uraşmıyım..
Reklamlar
-
-
nitrious81
birgünde istanbula bekleriz
resimler çok güzel eline sağlık içim açıldı..
bolu dağı hiç böle boş olmazdı yahu bom boş yol otoban açıldı diyemi şimdi bu..
bende bugün hasta hasta motora bindim havanın güzelliğinden istifade ediyim dedim..canavar gibi gidiyo..
-
Eveeet
CaBRioLeT adlı üyeden alıntı
arkadaslar t1 var bende modifiye etmek istiyorum kaportasini tabiki bununla ilgili bir girisimde bulunan varmi hic?
Arkadaş güzel bi konuya değinmiş.Şimdi yarın öbürgün plastik aksamlarınız çoturdarsa neyapıcaz arkadaşlar? AE86LEVIN,sana soruyorum,servise gitmiyecekmiyiz kardeşim Mecbur gidip alıcaz (pek) yetkili servisimizden.Kaldıki hatırlarsanız aylar önce yazmıştım.Yan plastik parçalarımdan biri durupduruken vida yerlerinden kırılmıştı.Yani darbeyle filan alakası yok.Vida üstünde olmasına rağmen,vidanın dışından daire şeklinde kırılıp makinadan ayrılmış parça! (Neyse anlatamadım galiba) Ben onu başka yerlerden delip,vidalamıştım ama yarın yine plastik aksam kalitesinden ötürü bize kelek yapacaktır.O zaman kununi filan parçalarına bakmalı.Fakat aklıma şöylede bi fikir geldi; Zamanında bostancı oto sanayiinde fiberci ustalarla konuşmuştum.Dergide gördüğün modifiye parçalarını adam kendi ufacık atolyesinde üretiyor.Sen tarif ediyorsun,adam terzi gibi yapıyor.Fiyatını hatırlamasamda o dönemde hazır parça kullanmaktan çok daha uygundu.Pekala bizim motorun üzerinede farklı değişiklişkler yapabililer gibime geliyor. T1 i olan arkadaşa tavsiyem sanayide bi sorsun,hazır parçanın aynısını yapabildikleri gibi,istediğin tasarımıda yaptırabilirsin sanıyorum.
Arkadaşlar bide sevabına rastlayan olursa Çelik yada Kanuni servislerine parça teminini soruversin,yada kalitesine bakıversin.Rastlarsam ben zaten hemen ekleyeceğim ama,daha hiç gözüme çarpmadı!
Bolu gezisi fotoğrafları için de ellerine sağlık dostum.
-
-
Arkadaslar serviste kabul ediyor o parcaların kendılıgınden kırıldıgını bana dıyorkı servıstekı Ustam "Kac tane 19a geldısye yuzde 90 nında hep aynı yerler kırık o kadar adı yapmıs kı adam vıda tutan parcaları sarsıntıdan bıle kırılabılıyor" dedı tabı yapacak bısı yok bu Cındekı uretıcının hatası
Valla jant degısebılrısın nıye uymasın ama gerek yok ya bu motorlara o kadar mastrafa gırmeye anca ogle bı masrafa gıreceksın kı o yukardakı sıyah cızgılı 19a gıbı bısı cıkacak ortaya dıceksın kı "Heh be kardesım o kadar para doktum deydı ama " dıceksın.
Valla granjların kalıbını dokturdukten sonra yapılmıcak sey degıl sonra fıberglastan yada farklı malzemelerden yapılabılır forumda bole bı konu var cok derın bılgılerde var nasıl yapılacagı hakkında bıraz karısık ama okumanızda fayda var Teknık Bılgıler kısmındaydı sanırım.
Ya arkadaslar celıkte veya kanuni kaltelı falan degıl aynı parcalar olduguna emınım he tabı gene bı gormek lazım belkı modelleme aynıdırıda uretımı farklı olmustur orası ayrı tabı.
Ben Celıkten cıddı cıddı o arka bagajlarla o egzozu almak ıstıyorum ama gıdıp sormak lazım hıc sanmıyorum kı dısarıya versınler hele hele Asya motora takacagınızı hıc solemeyın ınadına vermesler.
Baska bı yere gonderecegımızı yada kendımızın takacagımızı soyleyıp almak lazım ama bılmıyorum ıste verırlermı
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
VERİRLER NİYE VERMESİNLER ÇELİK SERVİSİ BİLEN VARSA SORSUN BİZİM SERVİS DIŞARIYA PARÇA VERİYO KANUNİ VERİYO ÇELİK KİMKİ VERMESİN..
nitrious81 EMİNMİSİN O EKSOZU ALMAYA HİÇ YAKINDAN GÖRDÜNMÜ BEN GÖRDÜM VALLA HİÇ TAVSİYE ETMEM EKSOZA BENZEMİYO Bİ KERE..YAMUK BUMUK..
VALLA BANA SORARSANIZ ŞUAN O SELE FALAN ESKİYENE KADAR MASRAF YAPMAYA GEREK YOK TABİ MADDİYATI İYİ OLAN ARKADAŞLAR HARİÇ..AMA KNUNİNİN AYNALARIDA FENA DEĞİL GİBİ GÖRÜNÜYO BİLİYORSUNUZ BİZİM AYNALAR ÇOK PROBLEM..BEN İLERDE REFLEKTİF FOLYOYLA BELKİ Bİ ŞEKİL YAPARIM ESKİ MESLEK NEDE OLSA..
-
Dostum biliyorum gordumde cok Tipsiz bisi ama gucu fark edilir bicimde artırıyo benım amacım o yoksa gıder ıstanbuldan 200 ylt yı verırım kı adresıde buldum yapan yerı soyle kromajlı veya sıyah karbon kaplama gorunumlu bı egzoz alırım ama bakayım ya eger pahalı ıse almam ama o arka bagajlara cıdden bıttım belkı resımden ogle gozukuyodur ama yakından da bı gormek ıstıyorum nasıl durudugunu neyse hayırlsı olsun ben bı sorucam bakalım fırsat bulursam sızede donerım bılgı verırım
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
Ben yakından gördüm yaa! Bence ucuz tasarım,sevmedim ben.Ne ekzoz,ne de çanta
-
-
mesutusem..Büyüksün baba :D acele bekliyoruz ayrıntılı fotoları
-
-
-
T19 A Modifiye
Sevgili abal, sorularına cevap vermeye çalışayım,
1-Aynü aküyü kullanıyorum, çünkü motoru bayağı bir çalıştırdıktan sonra iyice şarj oldu ve artık tek marşla çalışıyor. Ayrıca patlayan farları taktığım ve küçük park lambasını kuvvetlendirdiğim için gündüz büyük farları yakmama gerek kalmıyor. Yani akü sorun olmaktan çıktı. Demiştim daha önce önceki 125'lik motoruma da 55lik far takmıştım sorun olmamıştı üstelik aküsü daha küçüktü.
2-gösterge aydınlatması için, göstergenin altında üç ampulu iyisiyle değiştirip boş olana da bir ampul takman yeterli. Boş ampulu diğerlerinin birinden parelel çekebilirsin. (aydınlatma ampullerinin kabloları YEŞİL-KAHVERENGİ)
3-Patlayanları farın içine takmanı tavsiye ederim, daha iyi şık saçar. Zor değil, elini uzatırsan, far ampulunun takıldığı yerin aşağısında farın içine doğru boşluk görürsün, oraya öylece koyman yeterli (benim patlayanın dışı plastik ile kaplıydı)
Kolay gelsin...
Bu arada, bu sabah Ahmetle beraber trafiğe gidip devir işlemlerini hallettik ikimizde. Akşama gidip ruhsatları alacağız inşallah.
Ruhsat devir işlemleri:
Sigorta: 22ytl
Tescil belgesi: 26ytl
2 Adet form: 1ytl
Form ve ruhsat yazdırma: 5ytl
Kendi adına ruhsat ve sigortanın olması, ayrıca sırada beklerken gödüğüm noter satış süresini 1ay'dan fazla geçiren "japon askerlerine" verilen 81ytl cezadan yırtmanın değeri PAHA BİÇİLMEZ
-
Teşekkürler Mesutusem Bakalim Ileride Uygularim Belki Bugünlerde Hastalikla Pençeleşiyorum üstüne Bide çalişiyorum..eve Gidince Bitik Halde Oluyorum..
-
Geçmiş olsun, umarım önemli bir sorunun yoktur. Acil şifalar
-
sağol mesutusem bakalım iğneleri yemeye başladık hapla geçmedi..bide ilaç içinde yüzüyoruz ama fayda etmiyor..neyse..ben bugün gelirkentanıdık bi yere uğradım oto alarmı taktırıcam motora..110 a falan geliyo servise sormuştum o hıyar herif takmış ama kumandadan çalıştırma olmuyo diyordu halbuki mesutusem yapmış neden olmuyomuş dimi orda yaptıracağıma kazık fiyata.. dışarda oto alarmı taktırırım..gerçi kapı ağzında olduğu için apartmanın içinde çalıncada bi kötü olur ki.. sensörü çok hassas olmassa taktırıcam yoksa cidden sorun olur..
-
Alarm takmak
Sevgili Abal, kardeşime şunu söyleyeyim, o apartman içinde ciyak ciyak ötme sorunundan benim kadar muzdarip kimse yoktu eskiden, komşuların üzüne bakamıyodum. Kedi dokunuyodu gecenin bi vakti ciyak ciyak. T19'a ise cyclone marka taktım (kendim monte ettim biliyorsun) alarm 55ytl ve cidden o sorun kayboldu iki ayarı var hassas ve sert olarak şu an hassasta ve ona rağmen motor yerinden oynamadıkça ötmüyo. Bu birazda beyini sağlam monte etmeye bağlı. Ben resimlerde gösterdiğim gibi akü ile farlar arasında kalan kısma koyup iyice bantladım. 110 milyon çok uçuk bence, burda olsan o fiyata 2 alarm takardım ben bence kendin tak hiç zor değil, veya daha uygun fiyata takan yer bul, alarmı sen al(cyclone) montajını 20-30 liraya yaptırırsın araştır.
Saygılar
-
110 ytl oto alarmı olduğu için..ya bi yandan doğru söylüyosun ama biyandanda yaz geliyo hırsızla dolu ortalık..iki tane halat bağlı ama o neki hırsız için..ya ben alarmı alsam dediğin marka bulursam tabi kablaloların resmini falan çeksem burda bana tarif edebilirmisin başka alarm takmıyolar olmadı başka yerede sorarım bi araştırıyım ben yine..
-
abal kardeş, demekki senin marş - akü sorununla benim marş - aküs sorunum farklıymış, anladığım kadarıyla, neyse herşeyin çaresi vardır.
Ben motoru alır almaz iyi bir alarm taktırdım, yaklaşık 10 aydır kullanıyorum ve çok memnunum 70 ytl almıştım. Öyle zırt pırt ötmüyor, hafif dokununca ötmüyor, ama markasını hatırlamıyorum
Haliyle marşıda kumandadan çalıştırıyorum, çok iyi oluyor, mesela evden çıkmadan 2-3 dakka önce düğmeye basıyorum ve motora gidinceye kadar motoru ısıtmış oluyorum. Bu açıdan çok yararlı 50 metre alanda sinyal kuvvetli.
Motorun benzin sarfiyatını merak edenler için söyleyeyim 3,5 - 5 litre arasında değişiyor 100 km de kullanıma göre, 2,800 km deyim, motor sanırım açılmıştır artık
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler