Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Asya Motor AS 150T 19A Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    deardamien - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 mc
    Alıntı ChAgLaR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun kardeş..kazasız belasız inşallah.. Hiç pişman olmıycaksın 19a yı seçtiğine

Motorun resmini gönderebilir misin? Çanya falan nası durmuş çok merak ediyorum.. Bende çok karasız kaldım çanta taktırmakta..

ya bi dooru düzgün bi resmini cektiremedikki. cektiirsem halledecem. saol bu arada

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    kawasaki ER6N
    bütün t19 cu arkadaşlara selamlar...yazın motorla gezmekten nete pek takılamadık,bizde herşey yolunda,benim t19 3000 kmye ulaştı.. hiçbir sorunum olmadı...

kmde 100bin yakıyorum.düzde 95 eğimde 125 km hıza ulaşabiliyorum...öyleki arkadaşımın 200 cc lik skyteam marka krosu beni düzde geçiyor fakat rampa aşağı arkamda kalıyor...abimin ve asyat19a nın motorları performans olarak benim yanıma gelemiyorlar hala....galiba piyasanın en hızlı t19 u benimki

Diyarbakırlıyım ama şimdi İzmirde okuyorum
    Motosikleti
    TVS Apache
    abi merhaba..net bi soru ben bu motoru aliimmi almiimmi
    [B]O[/B]LMAZSA [B]O[/B]LMAZIN [B]O[/B]LMASIN:wiinkk:

ChAgLaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sabırküpü adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi merhaba..net bi soru ben bu motoru aliimmi almiimmi
    Net bi Cevap : Al
    [I]Hiçbirşey imkansız değildir...[/I]

titanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 150 T 19 A
    selam arkadaşlar

Uzun zamandır yazmıyorum çünkü ne yazacağımı bilmiyorum. Benim motor hiç sorun çıkarmıyorki. :D

Herşeyinden memnunum. 1500 km ye geldim. Motoru uzun zamandır sadece şehir içinde kullanıyorum. Sürekli dur kalk yapmak zorunda kalıyorum bu da beni sinir ediyor. Motorum sıkıldı yaw. :D sadece şehir içinde 4,5 lt yakıyor. Şehir dışında en son hesabım 3,5 lt ydi iki kişiyle. (100 km de)

Geçen pazar Cumhuriyet bayramı alayına kadıldım bağdat caddesinde 19 a sı olan bi arkadaşla kısa bi muhabbet ettik motorlarımızın üzerine. Kişiyi tanımıyordum ama kime sorsam hiç bi sorun olmadığını söyledi şimdiye kadar. ha ufak tefek sorunlar var tabi benzin göstergesinin yanlış göstermesi egzos contası km saati teli falan.. arkadaşta 3000 km deymiş. dedim ya ufak tefekşeyler yoksa gidişinde yada yürüyen aksamda hiçbi sorun yok.. Ben memnunum şuan 800 km deyim ama inanırmısnız hep hayalim olan cruiserlardan almak istiorum ama bu motorda her yere girio kopamıorum da.. Bakalım hele önümüzdeki yaz geçsin de

Motosikleti
    150 mc
    tüm t19 kullanan arkadaslar hepinize selamlar... sorunsuz bir motor tercih ettiğimize inanıyourum. motor 970 kmye geldi yarın 1000 bakımına sokacağım. bu arada yag deişce adamlar 15 milyon para demişler bn 17 milyona antalya realden bi castrol 10w40 scooter için bi yağ modeli wardı ondan aldım. 1 litre yağ ama biraz pahalı baya bi özellikkli heralde kullnadıkça anlıycaaaz artıkın... bişeler yazmışlar arkasına bu yağ böle böle diye diğre yağlara göre iki kat pahalıydı. ama değer dedim we aldım. dier bi deişikliğim ise bnzin seçiminde oldu. artık bp ultimate kullanıyorum. babamda arabasında bu bnzini kullanıyo. etraftan duydugum duyumlara ve tecrübelerime göre piyasadi en iyi bnziin... motorun son rdaz günlerine yaklaştı bayaaa bi bastım 350 400 den sonra. walla biraz eğimli yolda 115 yaptım ama arkadas 125 yaptım diyo blki daha uygun bi yolda bnimkide basabilir çnkü alet 115den sonrada daha gidiodu ama yol bitti maalesef. biraz uzun bi yola ihtiyaç war anlıyccanız o hızlara cıkabilmek için. bu arada herkese tavsiye ediyorum bp ultimateyi.. bu arada arkadaş lar aslında motorlarımızın bir kronik rahatsızlığı war. malum antalya baayaa yagmurlu su birikintilerinden dolayı hava filtresine su sızıyor acayip gıcık oluyosun motor tekilyo haliyle. üstelik yagmur altındada kullanmanıza gerek yok cok hassas yani. bnim gittiğim servise bu sorunla gelen en az 15 20 kişi daha gelmiş. ön tekerden sıcratıyo dediler ama sonucta olmaması lazım yeri geliyo ıslak havadada binmek zorunda kalıyosunuz. ama bn kendi imkanlarım dahilinde bu sorunu cozce bi şekilde. aslında ıslanan hava filtresini cıkarıysun bi güzel sobanın yanına koyunca kuruyo. filtre haznesinin orayıda sünger yardımıyla sulardan arındırmış oluyosunuz. haberiniz olsun derim.....

beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Yağ olayında doğru tercih yapmışın ben istanbuldan 15 ytl ye aldım aynı yağı 2000 de koydum motorun titreşimi çok ciddi oranda azaldı yarın sende hissedersin ( benim motor t1 ama ) Galiba t1 lere daha sorunsuz bir makine t1 le arasında çok gidip geldim gidip t1 i almıştım.

BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom

selam arkadaslar

Bu motoru kullanan en eskilerdenim.(gerçi ilk kez yazıyorum ama)
    Motor fuarında görüp şekline hasta oldum.hemen aldım.Fakat aldığıma alacağıma pişman oldum dersem yeridir.(tabi dersenizki: oolum bütün yaz tepesinden inmedin,caddede sahilde fıldır fıldır gezdin,asya olmasa Honda Beat ilemi gezcektin..Evet aslında doğru)
    yani allah için çok güzel günler geçirdim,ilk motorum olduğundan ayrı bi yeri vardır zaten.Ama kardesim 1000bakımına gittiğimde 5.kez servise gitmiş oldum.Servisten hiç memnun değilim.(3adet motorları olan arkadaslada tanışmıştık serviste,belki hatırlar) Ne sorunlar çıkardı bugüne kadar dersen kendi kendine yolda durmalarmı dersin(sebebi benzin pompası sıkışmış)40km yi geçmemelermi dersin(sanırım karbüratörle filan alakalıymış,adamlar bişeyde anlatmıyoki anam,soruyosun,bizim işimiz o,siz yapamazsınız diyo)
    Neyse dur çok karışık anlattım galiba..
    2000km den sonra çok önemli bi sorunum kalmadı(çünkü artık servis kullanmıyorum ) 3000bakımını da yapmadım,adamlar dokununca motora bişeyler oluyo diye,4600de filan olsa gerek şuanda,maaşallah bişeyi yok.
    garanti dersen hiç önemli değil,bugüne kadar kaç kere gitsem servise hiç bişey girmiyo garantiye zaten.
    Lastikler kötü,niye biliyomusunuz,lastiğiniz patladığında servise götürdünüz diyelim,adam diyorki yenisini takıcaz.yaa dayı her patladıında yeni lastikmi alıcam?Söktürdüm lastiği,buarada lazım olur diye baktım nasıl sökülüyor.Götürdüm lastikçiye.3ytl ye yaptı sağolsun.taktırdım servise 15 ytl para aldı insafsızlar.2gün sonra yine aynı yerden hava kaçırdı.busefer ben söktüm,götürdüm,adam en sağlamından bidaha yaptı,ertesi gün bidaha söndü,bidaha yaptırdım,4.de sanayiye götürüp sıcak yama yaptırdım.Busefer oldu.
    Da buseferde lastik yanak verdi.virajlarda filan dengemi bozuyor.Seneye yeni bi motor alana kadar yeni bi lastik uydurmalıyım buna.
    Motorun arkadan gelen zırıltı egzosdaki parcalardan geliyo,servise rica edin 2kelepce takınca zırıltıda geçiyor.
    Geçenlerde e-5de kaptırmış giderken tangır tungur ayak marşım düştü,bulamadımda.Onu sabitlemek lzım aklınızda olsun.
    Sol el freninin müşürümü gitti nooldu anlamadım,sıktıında arka stoplar da yanmıyo,marş ta almıyo.
    Aynalar nası bi teknolojiyle yapılmış anlamadım,en hayati organlardan biri olmasına rağmen daha pek bi faydasını göremedim.Arkasındaki vidadan sıkılması lazım hesapta,olmuyor.Rüzgardan kapanıyor,sürekli düzeltmek gerekiyor.
    Motorun sol taraftaki ayak gitgide eğiliyor,o yüzden artık sehpa kullanıyorum.
    Yağmurda sakın kullanmayın,su kaçıyor hava filtresine ve nasıl engellenir bi fikrim yok.ama yolda hoplaya hoplaya gitmeye,gitmemeye başlıyor.
    Söyleyeceklerim şimdilik bukadar.
    Motor alacak arkadaşlar,parasına göre en yakışıklısı bu motor ama keşke daha kaliteli olsaydı.

Motosikleti
    TVS Apache

Sayın değerli arkadaşlarım!

hemen yukarıda motorla ilgili sorunlarından bahseden arkadaşım için güzel tatmin edici cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum..Tam almaya karar vermişken böyle bi şikayet silsilesi,motorumuza olan inancımı sarstı.. Hadi kalın sağlıcakla

Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom

:)

kardeşim moralini bozma.
    ne kadar ekmek o kadar köfte demişler.2.000ytl ye sıkı bi cep telefonu alıyorsun,ya da super bi mp3 player alıyosun,ama tutup canavar gibi bi motor beklersen o yanlış olur,ya güvenlikten servisten feragat edip bizim gibi şekline vurulup asya ailesine katılcan,ya da diicenki Kardeşim ufak olsun,güçsüz olsun,honda olsun(mesela).
    şimdiki hedefim kışın para biriktirip 600lük civarı 2000 model bi motor bakmak,ya da 2004-2005 cbf250 olabilir.ama artık ana yolda tedirgin gitmek istemiyorum,uzamak istiyorum
    Her konuda dilim döndüğü kadar sorulanları yanıtlamaya çalışıcam.
    NOT: Arkadaşlar lütfen yayalara saygılı olalım,kaldırımdan giden pizzacılar,ters yönde süren pideciler...hepimizin adını kirletiyor.Unutmayalım,asya da kullansak yapacaklarımız tüm motorculara mal edilecek,yarın altımızda servet değerinde motorumuz varken saygı görmeyi istiyorsak şimdiden yatırım yapalım.
    saygılar...

Motosikleti
    150 mc
    motora aldığım yağı koydurdum. sesi azaltı taha temiz calısıyo ve nispeten gidişide daha iyi oldu. ultimate bp kullanmaya devam ediyorum. 1000 kmye kadar iki kez gittim servise bri 300 bakımı dieride 1000 bakımıydı. allaha sukur bi problem skıntı yasamadım. temiz kullanıyorum serviste ustalarla iyi gecinmek lazım. basında duruyorum soru soruyorum cogu zaman adamlarda zaten basında durunca daha bi ciddiye alıyolar. mesela cırak yagı koldu ama abktım250 ml daha yag var kutuda. en son usta tamam diyince abi bu motor 900 ml yag almıyomuydu dedim oda baktı ewet cıtak motoru sehpadayken arka teker havada değilken koymus dedi. sorsu ewet dedi cocuk.adam haliyle biraz daha ekledi baktı sonra tamam dedi. yan ayaklığı biraz hassas acma demiri ince kaynaklanmış mesela serviste bi t1 vardı usta ayaklıını aciim derken kırıldı hemen kaynakladı orda iki dakka.
    sonuc olarak: ARKADAŞLAR UNUTMAYALIM BUNLAR HASSAS MAKİNALAR İYİ VE DİKKATLİ KULLANMAK GEREKİYOR. ama bnce fiyat\performansı iyi.

grenajlardaki kullanılan plastikler hassas ama söyle bi honda beate bakınca onlarınkide cokta kaliteli değil. zaten arada 1 milyardan fazla fark war onların servi bakımları daha maliyetli yedek parçaları daha pahalı. yani herşey kendi şeçiminize kalmış...

Bu arada filtreye su kacma problemi tekerin sıcrattığı sudan kaynaklanıyor. ön tekerin arkasındaki grenajın arasında hava girme yerleri war. orayı assağıdan yukarı bi plastik gibi bişeyle kaptınca sorun cozuluyor. yagmurdada kullanan arkadasların dikkatine.....:!!!

Bu arada filtreye su kacma problemi tekerin sıcrattığı sudan kaynaklanıyor. ön tekerin arkasındaki grenajın arasında hava girme yerleri war. orayı assağıdan yukarı bi plastik gibi bişeyle yarısına kadar kaptınca sorun cozuluyor. yagmurdada kullanan arkadasların dikkatine.....:!!!

Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    arkadaşlar perşembe filan hava çok kötü diye kaldırdım motoru garaja,sıkı sıkı örttüm üstünü de,vedalaştım kış geldi diye,pazar gününden beri kafamı vuruyorum duvarlara,hele yanımdan motorcular geçince
    Kış için kaldırdığınızda aküyü sökün bitmesin diyorlar ama sanırım bizim akü göstergeler civarında filan.söküp göreniniz varmı?
    Hyosung hakkında ne düşünüyorsunuz.çin malından sonra japondan başka bişey almamaya tövbe ettimse de koreliler de şık yapmış.Forumlarda da okudum epey,memnun olan da çok,problemi olan da mevcut.
    Paşa paşa gidip bi japon mu almalı acep?
    Bu asyayı naapmalı acep?
    Satsam para etmez,babama veriyim kullansın seneye....

titanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 150 T 19 A
    Alıntı BESTAPO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motoru kullanan en eskilerdenim.(gerçi ilk kez yazıyorum ama)
    Motor fuarında görüp şekline hasta oldum.hemen aldım.Fakat aldığıma alacağıma pişman oldum dersem yeridir.(tabi dersenizki: oolum bütün yaz tepesinden inmedin,caddede sahilde fıldır fıldır gezdin,asya olmasa Honda Beat ilemi gezcektin..Evet aslında doğru)
    yani allah için çok güzel günler geçirdim,ilk motorum olduğundan ayrı bi yeri vardır zaten.Ama kardesim 1000bakımına gittiğimde 5.kez servise gitmiş oldum.Servisten hiç memnun değilim.(3adet motorları olan arkadaslada tanışmıştık serviste,belki hatırlar) Ne sorunlar çıkardı bugüne kadar dersen kendi kendine yolda durmalarmı dersin(sebebi benzin pompası sıkışmış)40km yi geçmemelermi dersin(sanırım karbüratörle filan alakalıymış,adamlar bişeyde anlatmıyoki anam,soruyosun,bizim işimiz o,siz yapamazsınız diyo)
    Neyse dur çok karışık anlattım galiba..
    2000km den sonra çok önemli bi sorunum kalmadı(çünkü artık servis kullanmıyorum ) 3000bakımını da yapmadım,adamlar dokununca motora bişeyler oluyo diye,4600de filan olsa gerek şuanda,maaşallah bişeyi yok.
    garanti dersen hiç önemli değil,bugüne kadar kaç kere gitsem servise hiç bişey girmiyo garantiye zaten.
    Lastikler kötü,niye biliyomusunuz,lastiğiniz patladığında servise götürdünüz diyelim,adam diyorki yenisini takıcaz.yaa dayı her patladıında yeni lastikmi alıcam?Söktürdüm lastiği,buarada lazım olur diye baktım nasıl sökülüyor.Götürdüm lastikçiye.3ytl ye yaptı sağolsun.taktırdım servise 15 ytl para aldı insafsızlar.2gün sonra yine aynı yerden hava kaçırdı.busefer ben söktüm,götürdüm,adam en sağlamından bidaha yaptı,ertesi gün bidaha söndü,bidaha yaptırdım,4.de sanayiye götürüp sıcak yama yaptırdım.Busefer oldu.
    Da buseferde lastik yanak verdi.virajlarda filan dengemi bozuyor.Seneye yeni bi motor alana kadar yeni bi lastik uydurmalıyım buna.
    Motorun arkadan gelen zırıltı egzosdaki parcalardan geliyo,servise rica edin 2kelepce takınca zırıltıda geçiyor.
    Geçenlerde e-5de kaptırmış giderken tangır tungur ayak marşım düştü,bulamadımda.Onu sabitlemek lzım aklınızda olsun.
    Sol el freninin müşürümü gitti nooldu anlamadım,sıktıında arka stoplar da yanmıyo,marş ta almıyo.
    Aynalar nası bi teknolojiyle yapılmış anlamadım,en hayati organlardan biri olmasına rağmen daha pek bi faydasını göremedim.Arkasındaki vidadan sıkılması lazım hesapta,olmuyor.Rüzgardan kapanıyor,sürekli düzeltmek gerekiyor.
    Motorun sol taraftaki ayak gitgide eğiliyor,o yüzden artık sehpa kullanıyorum.
    Yağmurda sakın kullanmayın,su kaçıyor hava filtresine ve nasıl engellenir bi fikrim yok.ama yolda hoplaya hoplaya gitmeye,gitmemeye başlıyor.
    Söyleyeceklerim şimdilik bukadar.
    Motor alacak arkadaşlar,parasına göre en yakışıklısı bu motor ama keşke daha kaliteli olsaydı.
    Bestapo kardeş, anlattığın sorunlar çok ama çok basit giderilecek sorunlar. Yani böyle sorunlara ben güler geçerim. Bir iki vida sıkmayla, bir kaynakla, biraz daha dikkatli kullanımla giderilecek sorunlar.

Bu konularda pinti olamamak lazım, servis masraf çıkartıyorsa bence masraftan kaçmayın. 15 ytl nedirki , siz honda beatın parçalarıyla kıyaslamadınız galiba.

Ben motorumu yağmurdada kullanıyorum, hiçbir sorun çıkmıyor. Çünkü su birikintilerinden çok yavaş geçiyorum, ıslak yollarda yavaş kullanıyorum, virajları çok yavaş dönüyorum ve hiçbir sorun çıkmıyor.

Bu motorlar ralli için değil, günlük işlerinizi veya kısa mesafeli gezilerinizi gerçekleitirmek için, ralli yapmaya gerek yok. Duruma göre 110 km hızada çıkarsınız, ama yeri gelincede 20 km hızla gitmeyide bilini. Çok bozuk yollarda, ani kalkışlarda, ani duruşlarda, ıslak zeminde, sulu zeminde, dikkatli ve mantıklı kullanın,gaz koluna veya fren koluna abanmayın, özellikle arka fren yeterli değil normal sıkınca, ama hemen durmak için asılmayın fren koluna, ön frenle birlikte basıldığında arka fren iyi dengeliyor, arka fren disk olsaydı kayma eğilimi daha yüksek olurdu.

Yani bu tür şeyler çok önemli, motorunuzu hor kullanmayınki bizim gibi sorunsuz bir şekilde binebilesiniz. Ufak tefek parça değişiklikleri için kafanızı yormayın, hemen parasını ödeyin ve değiştirin, çünkü gerçektende honda yamaha kanuni suzuki gibi parçaların yanında bedava kalıyor.

Sevgiler

Motosikleti
    kawasaki ER6N
    BESTAPO 3 motoru olan arkadaşlardan biri benim,eğer bahsettiğin karşılaşma hasanpaşa serviste olduysa

bu arada senin motor yeniyken bir takım sorunların olmuştu,motorun yürümüyordu felan...sonuçta halletmişsin ve ufak tefek arızalarla baya km yapmışsın ben en şanslılardan biriyim motoru aldım alalı tık demedi,mesela abimin ve as150t19a nın motorların egzosları zırıldıyor perçin atıyorlar kelepçe takıyyorlar bende bu sorun bile yok,ne ampul kesti nede tekledi 2 afta yatıyor basıyorum tek marşta alıyor..ikisinin motorundanda daha hızlı gidiyor

bu arada akü kafa grenajında ben söktüm oralara girdim,zor bir iş değil ama kolayda değilelin anahtar tutacak biraz...camı yerinden alırken vida ayakları düşüyor ve alamıyacağın bir yere gidebiliyor...dikkatli olmak lazım...

bir arkadaş 125 zor yapar demiş... evet çok zor yapıyor çok dik bir rampamız var otoyol inişi orada yatarak yaptım bu hızı motor inliyordu adeta ,normal sürüşe geçince 105 e düşüyor orada bile

alacak arkadaşlar varsa yüksek beklenti ile almasınlar bu aleti,alıncada efendi sürsünler,devamlı tam gaz gitmesinler,bozuk zeminlerde hor kullanmasınlar,bir takım şeylere dikkat ederlerse beklentinizi karşılar,sonuçta fiyat ortada...bişey daha peşin paranız varsa bence ikinci el bir italyan alın mesela skipper olabilir keyifli alettir benim yatarak 125 yaptığım rampada arkadaşım yatmadan beni geçebiliyordu

bu arada bende 300 ve 1000 bakımını serviste yaptırdım ve artık gitmeyi düşünmüyorum...adamlar sorumsuz içerede sorununu yazdırıyorsun kağıda servise geçince sadece okuyorlar bundan sora bakımlar bendeişim olmaz. en azından kalite yağ koyarım motoruma...bu arada bestapo 4600 iyi yapmışsın bir sezonda,sezonda zaten 3,4 ay...ben 3000 arkadaşım 3600 abim 2000 lerde ...

Motosikleti
    TVS Apache
    iyi akşamlar AE86LEVIN kardeşim..Müsaitsen ben bi soru soracaktım..Ben öğrenciyim izmir de..babamı ikna edemedim bana motosiklet almaya..Bu yüzden kendi imkanlarımla almayı düşünüyom..aylık 200 milyon taksit verebilecek durumdayım ama taksitle alabilmek için bi kredi kartına veya banka kredisine ihtiyacım var.Bu konuda yardımcı olabilir misin bana bu konuda? veya site sahipleri veya üyelerinden bana yardımcı olabilcek bi yardımsever arkdaş varmı? Hatta bu soru bu rica herkese gelsin..saygılarr...

Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom

sevgili AE86LEVIN

yav haftasonu yine kızıltoprak motorculardaydım.adamlar 150cclik bi motordan sonra 250cc ile vakit kaybetme filan diyolar,aklımda hyosung gt250r vardı,adamlar o paraya ikinci el GS500 yada ER500 alabilirsin diyorlar.Fikri olan varmı arkadaşlar? Asyadan bi sonraki motorumuz ne olacak?

Motosikleti
    TVS Apache
    Fotolar çok şık olmuş abi yaw...forum kendine gelmiş biraz..daha yakışıklısı yok dediğimiz güzelliğiyle ovündüğümüz motorumuzun doğru dürüst fotosunu koyanımız yok.Benim motorum yok ama olsaydı emin ol benden iyi tanırdınız onuTeşekkürler zahmetin için..

Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom

rica ederim kardeş nedemek...

Bizim motorların fotoğrafı bana da az geldi hakkaten.

aslında bugün öğrendim nası foto yükleneceğini.bilseydim epey bişeyler koyardım daha önce.

Selamlar;

BESTAPO Asyadan sonra ben bi maxi scooter; mesela piaggio X9 250 cc yada 500 yada onun muadili bişey, suzuki burgman 400 falan olalabilir tabi bunlar 2. el olucak sanırım ama cruiser hastalığım da var sıfır regal raptor yada japon bi 2. el olabilir bilmiorum noolucak askere gitmezsem yaza belli olur..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler