ben geçen sene başladım motor işine. 250 lik CBR um vardı halada duruyor. Ondan sonra bu çok deli geldi ya. Bunun 1000 liği nasıl bir şey. Hiç binen var mı ?
ben geçen sene başladım motor işine. 250 lik CBR um vardı halada duruyor. Ondan sonra bu çok deli geldi ya. Bunun 1000 liği nasıl bir şey. Hiç binen var mı ?
Cbr250 ile kıyaslayamazsın,anlatılacak gibi değil,sürmen lazım
Şehir içi ortalama yakıt tüketimi nedir
Sakin kullanımda benimki 4.8 LT.
Tabi agresif sürüştü bu çok daha yüksek olur.
En son yaptığımız gezide,sakin kullanım yaylalara falan gittik,arkamda artçımda vardı 4.2 LT. Yaktı. Aynı gezide bi arkadaşda daha cbr650f vardı ve o tek kişi olmasına rağmen 4.8 LT. Yaktı onunki
Neden fark o kadar yüksek olmuş olabilir ki ?
Az yakması için nasıl kullanmak gerek. Hangi devir de vites değiştiriyorsunuz.
Şoförlük ( devirli ve devirsiz kullanma ),lastik hava basıncı vs. Biçok faktör var. Zaten bu değerler çok iyi,daha nekadar az yaksın,4 silindir 650cc makine den bahsediyoruz. Sakin sürüşlerde 4000 civar devirlerde vites değişebilirsiniz,o aralıkda az yakar. Yüksek vites düşük devir kullanın
Şehir dışı 90 km hızda ortalama 3.5 lt yakıyor deniyor. Benim ki biraz fazla gibi geldi. Gerçi daha ilk elli km. Yarısı şehir içi. 4.6 gösteriyor. Şehir için olsa bu rakam gayet iyi.
Vites olayı cbr250 de iyiydi. Çekmediği zaman anlıyordum. Vites atıyordum. Bu makina değişik. 3 Vitesse 30 km ile giderken hiç düşük vitesteymiş gibi gelmiyor basınca giyor.
Biraz alışmak gerekecek motora anlaşılan.
130 km yol yaptım. Ortalama olarak 5.3 çıktı. Benzin aldım yaklaşık 38 TL tuttu. Benim hesabıma göre 4.3 yakmış.
Ortalama değeri mutlak doğrumu sizde yoksa sapma olabiliyor mu ?
Yol bilgisayarında yazan değerler %95 doğru
2017 model için ışığı kuvvetli bi led far önerebilir misiniz?
orijinal farı çok zayıf geliyor bana.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
merhaba arkadaşlar bu konunun eski mesajlarında gördüm bu koruma demirini markasını bilen var mı acaba? Cb650f aldım koruma demiri takmayı düşünüyorum bu çok hoşuma gitti
Motor yapınızı kaç km de değiştiriyorsunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
Bende cbr650r var siyah olan. Seramik koruma yaptırmak istiyorum. Daha önce yaptıran var mı ? Yada başka bir önerisi olan
Motor yağından bahsediyorsanız : 3000 kilometre veya 6 ay,hangisi daha erken gelirse. Benim motorun 6 ayda 2250 km olmuştu,yağ ve filitre değişimi yaptım,3000 km yi beklemedim
3000 mi, ne yapıyorsun hocam.
bu motor bazı ülkelerde 6 bin mil yani ortalama 9500 km de bir bakıma giriyor.
bizim ülkemizde satılan modellerin 6 bin km de bir yağı değişse yeterli.
zaman için ise mümkünse 6 ayda bir, değilse maksimum 1 sene içinde yağ değiştirilmeli diye düşünüyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)