Aslında artçı olayı benim için daha önemli.Eşimle birlikte bindiğimizde cbr250’den çok şikayet ediyor.Şimdi bu kadar para verip bu motoru aldığımda da kendisinden aynı şikayetleri duyarsam çok canım sıkılır...
O kadar sıkıntı yoktur ya. Artçının hissedeceği kadar titreşim varsa atsınlar çöpe
Tam bir yılımı CB650F ile geçirmekteyim.
Bundan önce 2016 model CBR500R 2 yıl kullandım. 650F ile 6000-7500tpm aralarında sabit devirde sürekli yol alacak varsa ince bir titreşim var. Ama burda öyle bir yazılıyorki sanki motor titreşimden dağılacakmış gibi titriyor, o devirlerde kullanılacak gibi değil gibi anlatılıyor. Tabiki her kullanıcının beklentisi deneyimi farklıdır saygı duyarım. BMW F800R kullanan varmı aranızda bilmiyorum ama 5500rpm ve üzeri resmen el bileğimi bırakın kollarım hissizleşti. Aynalar o devirlerde arkayı titreşimden buzlu gösteriyor seçemiyordum. Fırsat yakalarsanız muhakkak F800R denemenizi tavsiye ederim.
CBR500R kullandım iki sene, onunda tam hatırlamıyorum ama 7000 ve üzeri titreşimi vardı.
Kendi hislerimi anlatmam gerekirse, CB650F 6000rpm ve üzeri hızlanmaya başladığımda motorun ince titreşimiyle birlikte agresifleştiği, sesi gürleştiği ve güçlendiğini hissettiriyor, keyif veriyor.
CBR500R 7000rpm ve üzerinde keyif verecek bir etki bırakmadı bende. Ama genel anlamda keyifli motordu.
Motor tercihini uzun yolda kullanacaksanız ona göre, şehir içinde kullanacaksanız ona göre seçim yaparsanız motoru kullanırken çok keyif alırsınız. 👍
titriyor diyenler bi tenere falan kullandı mı acaba?
O konuyu bende çok merak ediyorum ne titreşimmiş arkadaş ya. Millet titriyor diye motosiklet seçiyor bu titreşim takıntısı da bizim insanımıza has bir durum mu acaba? 4 silindir bir motosikletin titreşiminden rahatsız olanlar, tek silindir 660cc zangır zangır titreyen bir motosiklete binince ne diyecekler çok merak ediyorum
Motorumu temizledim ilana koyacam inş. Almak istediğim motor 650f 2018 model. Kendi motorumda(cbr250) titreşim rahatsız ediyor yüksek süratte.
Deneyecek kimseye de denk gelmedim. Cbr250 ile kıyaslayabilecek var mı ?
Yada başka motor önerisi ?
bizde ondan bahsediyoruz.. 4 silindir bir makinaya o kadar para veriyorsun ama uzun yolda titreme rahatsız ediyor... 660cc zangır zangır titreyen makina tercih etmediğimize göre bu soruyu onu tercih edene sorman lazım.. karşılaştırma yaparkende mantıklı yapmak lazım... titreme takıntısı bizim insanımıza has bir durummu demişsin, aç diğer ülke yorumlarını oku bakalım bizim insanımıza has mıymış merakını giderebilrsin..
ilk başlarda benide çok rahatsız etmiyordu, kısa mesafede gidiyordum genelde.. ama uzun yolda baya baya dikkatimi çekmeye başlayınca kısa mesafede de farkeder ve hisseder oldum.. kimini rahatsız etmez kimini eder.. beni etti onuda yazıyorum buraya.. rahatsız olmayanı eleştirmedim.. o zaman rahatsız olan kişilerede saygı duymak lazım..
motor deneyimine gelecek olursak o uzun hikaye, başka konularda anlatırım 16-17 yıllık motor tecrübemi....
Peki 650r da titreşim ne durumda. İkinci el bi 650r mı baksak acaba
Racing modelleri seviyorum. Dört silindirli güzel bir model bakayım dedim az yakıtı ile 650f iyi bir seçenek. Başkada alternatif yok. Önerebileceğiniz başka model var mı
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------
Bi izliyim bakayım hangi devirdeymiş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:15 ----------
Aynı kefeye bile koymam derken. İyi anlamda mı kötü anlamda mı
Yaaa bırakın beyler titriyor desinler daha iyi,fiyatı bu söylentilerden dolayı ucuz,bu fiyatlara böyle güzel makineye biniyoruz işte daha ne istiyosunuz millet bu paralara çift silindir 250 lik motor satıyor ,biz gaz verdikmi milletin aklı gidiyor
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)