Merhaba herkese,
Çok nadir de olsa vites geçişleri ile ilgili dediklerinizi bende yaşıyorum. Ancak sürekli olan bir durum değil.
Bugün biraz arka freni, normal kullandığım sıklıktan daha fazla kullandım ve ara ara vites pedalının ayağımı yukarıya ittiğine şahit oldum. Yerden sonuçta baya bir yukarıda ama yere bir şeye sürtüp, yukarı kaldırma hissiyatı yarattı bende. Yerde birşey olmadığını bildiğim halde istemsiz kontrol etmek zorunda kaldım
Bu normal midir ? Bilerek motorun yaptığı bir şey midir ?
Motoru ilk aldığım zincir yağ rengi siyahtı. Bugün aldığım bayiye zinciri yağlattım ve zincir krom tarzı gri bir renk aldı. Eski motorumda aldığımda da zincir rengi griydi ve renk siyaha doğru çalmaya başladığında motülün bir ürünü ile zinciri temizleyip yağlıyordum ve tekrar gri renk alıyordu. Bayideki diğer CBR650F motorlara baktım ve onlarında zincir simsiyah. Honda, motoru farklı bir zincir yağı ile mi satıyor ? Motora katlanır bir sehpa alacağım ve kendim zinciri yağlamaya başlayacağım. Kullanan diğer arkadaşlara danışmak istedim.
Birde merak ettiğim 2017 modellerde top speed nedir ? Benim deneme yapacak bir şansım olmadı. Düz boş bir yolda 210 yaptım, sonrasını denemedim. 2017 ile önceki modeller arasında az bir beygir farkı var diye biliyorum. İnternette eski modeller ile 240-250 hatta 260 yapan videolar gördüm. 260 olanın videoda orjinal olmadığı yazıyordu, ayarları ile oynanmış.
Eskişehir - İzmir git gel yaptım. Giderken 100-120 arası kullandım ve ekranda ortalama 5.2 L gördüm. Gelirken, 130 civarı ile geldim ve fırsat buldukça 150-160, bir kaç düzlükte de 180-190 yaptım. Ortalama yakıt 5.6 L gösterdi.
Orjinal egzozun sesi benim hoşuma gidiyor. Tiz mi desem tok mu desem bilemedim ama şuan gayet keyif alıyorum. Tünel boyu başından sonuna tüneldeki herkesin duyacağı bir ses çıkarmıyor ama 1. viteste ilk hızlanırken çıkardığı ses (vuuuuuuuv diye yazacağım artık dayanamadım ahahah) kulağa çok güzel geliyor. Bir çok kişiden orjinal egzoz ile devam et, sesi çok güzel tavsiyelerini aldım.
Whatsapp grubu varsa ya da kurarsanız katılmak isterim.