Yine bilginizmi var yoksa fikrinizmi? Sozume binayen bilgisizlikle bir yorum yapmissiniz, tam sentetik yaglar elbette iyidir,ancak 650f icin elzem degildir. Tam sentetik yagin omru daha kisa oldugu gibi, ucuculuk orani daha fazladir, soylediginizin tam aksine tam sentetik yag, yarim sentetik yagdan daha cabuk eksilir. Daha cabuk incelir ve daha akiskandir.
Hondanin kullandigi yarim sentetik yag ile sizin kullanacaginiz en iyisiy 300V factory arasinda zerre fark olmaz, agir yaris kosullari olmadigi surece, sadece daha fazla para odeyip daha kisa omurlu bir yag koymus olursunuz.
10-30w sae-903t standartı (ekonomik yağlar hariç.) Yağ kullanmanız lazım,bu arada yanlış bilgi sunuyosun tam sentetik yağ daha ileri bir teknolojidir ve daha uzun ömürlüdür,tanınan yağ markalarıda Castrol,motul,ipone bunlar yarı sentetik nerdeyse üretmiyor bile.
Dedigin markalarin yag modellerinin %70 i yarim sentetiktir, ben minaral yag iyidir demedim, performansli olmayan motosiklet kullanan cadde kullanicisi icin yarim sentetik yag ile tam sentetik yagin farki yoktur dedim, kaldiki bende 650f ime honda yag koydurdum, honda servisinde hondanin yarim sentetik olan yagini oneriyorlar. 1000 rr imda da bu yag var, ondan onceki 2015 r6 da da serviste yarim sentetik yamalube yag konmustu.
Sen sentetik yag ile tam sentetik yagin farkini bilmiyorsun anlasilan. Tam sentetik yag zorlu kosullarda performans motosikletlerinde kullanilir, eter ester bazli oldugu icin ucuculugu yarim sentetik yaglara gore daha fazladir,zor kosullara isi, basinc gibi daha cok dayanir ancak kullanim omru daha kisadir. Kisa surede degistirilir.
Bilgi vermeden once arastirin, 2 gunluk kullanicilar burada fetva vermesinler. Caddede kullanilan 650f icin , motulun sentetik 5100 yagi ile , tam sentetik 300v si arasinda zerre fark yoktur, farki 3 kati fiyati ve 5100 e gore daha kisa kullanim omru sunmasidir.
Paraniz varsa, kendi kendinizi tatmin etmek istiyorsaniz gidin kaziklanin, benim param kiymetlidir.
SA.
ARKADAŞLAR BENİM MOTORUN FARLARI AŞAĞIYA BAKTIĞI İÇİN GECE SÜRMEKTE ZORLANIYORUM , FAR AYARINI BULAMADIM ACABA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ
arkadaşlar moturu ayın 26 sı gibi alıyorum... google da baktım ama sağlıklı egzoz seçenekleri bulamadım... 2. el de olur egzoz bakıyorum yardımcı olursanız sevinirim...
CB650f için Akrapovicin 11 serisini aldım Motovento'dan. Ayrıca Katalitik konvertör de almanız gerekiyor üstünde gelmiyor bilginiz olsun.
Ürünün liste fiyatı 4200 TL idi. İskontoyla 3780 TL Garanti Bonus'a 9 Taksit aldım. Ayrıca Katalitik Konvertörü de 425 TL yerine 295 TL'ye aldım. Gelmesini bekliyorum. Resimde size yakıt konusunda bilgi verme amaçlı paylaşıyorum. Son depom Akrapoviçli durumu.. Serviste 70 TL takma bedeli istendi, sürekli gittiğimden dolayı 50 TL'ye anlaştık (Trabzon Çim-Art Honda)
tekrardan hayırlı olsun bu arada yakıt tüketimini etkilememesi ayrı bir güzellik,bu segmantaki en az yakan motor olduğunu resmen belgeyle kanıtlamışsınız .Benim motorum da ortalama 150 km/h de 21 kuruş yakıyor.
Açıkçası devirli kullanmadığım zaman çok az yakıyor. en çok zorladığım zaman 6,70 lt yakabildim 100 kilometrede.. bakalım katalitik konvertörü taktım mı daha çok düşer diye düşünüyorum.. uzun yolda 190 - 200 e kadar çıkıyor ama yine çok sıkıştırmıyorum.
Hayallerini yaşa. En azından becerebildiklerini..
Arkadaşlar 650 f e vites göstergesi takan yada taktıran varmı ? vites göstergesi takarsam garantisini bozuyormu acaba
gecen 24000 bakima gittim. bujileri degisti gobekler catladi. bujileri bulana kadar sokulmeyen yer kalmadi. sonra hepsini geri takmak ayri cilginlik. 60000 bakimda falan ne yapacagiz hic bilmiyorum.
egsozla ilgili dusunceler surekli degisiyor. en son vazgecmistim. simdi tekrar dusunmeye basladim. orijinal akrapovic dusunuyorum. su 4500tl civari olan.
Selam arkadaşlar,
3 günlük cbr650f kullanıcısıyım yaklaşık son 30 sayfanın tüm yorumlarını okudum ve üye olmaya karar verdim
Daha önceden Nc700s ve bmw f650gs sahibiydim.
Anladığım kadarı ile yorumların bir kaçında egolar bir kaçında tecrübeler ağır basmış.
Sanıyorum buradan kimse para kazanmıyor o yüzden çok keskin ve kırıcı şekilde yorum yapmanın manası olmadığını düşünüyorum.
Cbr650f e gelince parasını hak etmediği ile ilgili durum biraz farklı çünkü motorun asıl bedeli neredeyse satış fiyatının yarısı(19.776TL)üzerine vergiler geldiğinde 35 lik oluyor.
Benim bir kaç sorum olacak gören ve bilen arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.
soru 1.Otomatik(buton ile basıldığında) katlanır plakalık yaptıran yada nerede yapıldığını bilen varmı?
soru 2.Egzoz araborusu satan yada yaptıran kullanıcılar var mı?
soru 3.Sıfır alan arkadaşlar kaç km den sonra yakıt normale dönüyor?
Tşk
Saygılar..
Öncelikle hoş geldiniz eksoz işi ve modifikasyon konusun da Cbr650f Türkiye Facebook sayfasından bir çok bilgi alabilirsiniz oradan bilgi paylaşımında bulunan bir çok arkadaş olacaktır,burası sorduğunuz sorulara biraz pasif kalıyor.
Rodaj bittikten sonra yakıt tüketimi normale dönecektir.
İyi akşamlar arkadaşlar. Bu forumu takip eden herkesin cb 650f ve cbr 650f i beğendiğini düşünerek fikrinizi almak isterim. MT-09 un 33.400TL olduğu bir ortamda CB 650f'e 32.600TL vermeye değer mi sizce? Değerli yorumlarınız için teşekkürler
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)