Shamy adlı üyeden alıntı
Elbette çin malı kotor değil, elinde dökülecek hali yok yine yanlış anlamışsın konuyu, 650F yada 1000RR a düzgün bin 10 yıl binersin sorunsuz ama olay o değil. Kalite farkı kıyaslaması. Gerçekten metal, plastik,boya,ekipman,işçilik neresinden bakarsanız bakın Yamaha bu işte 4 japon arasından tartışmasız bir numara. Hatta birçok Avrupa motosiklettende kalite olarak üstün. Motor iç aksamında bile R6 nın açılmış hali ile CBR600RR ın açılmış halini gör, parçaları eline al metal aksam, ısıl işlem, bilmeyen bile anlar elinde gezdirince metalin kalitesini, kullandıkları civatalara kadar bile farklı inanın Honda kullanıcısıyım çok farkediyor.
Şöyle örnek vereyim: Wolswogen iyidir ortalama bir insan için sorun yatarmaz kaliteli bir markadır. ama bir Mercedes herşeyiyle farklıdır , en baz modeli bile taş çıkartır diğer markalara, ortalama ile iyi arasında çok fark var. ha ortalama olan ucuz olur anlarım ama sen git bariz kalite farkı olan aynı klasmanda olan motoru daha pahalıya sat bu olmaz. Bunu yemezler. Ben çok büyük motosiklet kullandım kaliteyi bilirim mesela zamanında KTM 690SMC aldım kaliteden gebermiş bir motosikletti heryeri specialdi. Honda yamaha suzuki kawasaki bütün markaların 600 yada 1000cc lerine aşağı yukarı sahip oldum. Honda bu işi yapamıyor. Ha diyeceksin 1000RR niye aldın, hem ZX10 beklemek istemedim hemde gerçekten diğer markalarla fiyat farkı vardı arasında ciddi fiyat farkları hemde. bu arada da Kawa çok geliştirdi kendini özelllikle son 2-3 yıldır acayip kaliteli motosikletler üretiyor, parçalar işçilikler, boya, aksam herşey kalite akıyor büyük modellerinde özellikle Bir Yamaha olmasada neredeyse yetişmiş vaziyette.
Konumuza dönelim CBR650F iyidir hoştur ama aynı klasmandaki XJ6 Diversion F ve Kawa ER 6F den bariz daha kalitesiz bizzat gidip heryerini inceledim mıncıklamadığım yer kalmadı 3 modelinde. Şimdi 4 silindir 650 cc 87 beygir bunları geçelim sonuçta aynı klasmanda yer alan karşılaştırmaların aynı klasmandaki motosikletler içinde yapıldığı grupta hepsinden pahalı satıp hepsinden daha düşük kalite olamazsın( kalitesiz demiyorum, diğerlerinden düşük kalite) iş dönüyor dolaşıyor fiyata geliyor Diversionun ABS li versiyonu 26 binse sen satarsın 23-max 24 bin ozaman ses etmem, tiptir, marka fanatizmidir, biraz daha ucuzdur vs alınabilir. ama sen 28.500 dedinmi adama gülerler yok öyle bir dünya.
Senin önüne 2.0 passat koysalar birde mercedes 1.6 C serisi koysalar , passatı üstüne birde daha pahalı yapsalar hangisini alırsın?
aynı mantık , passat biraz daha ucuz olacak motoru daha güçlü vs o yüzden alınabilir konuma gelir. Mantık budur