sanayi iyi bilmiyorum. ama genelde parça ihtiyaçlarını motorcu hayriden karşılıyorum. bulamadığımda da yönlendiriyorlar. sana da faydaları dokunur.
http://www.motorcuhayri.com/contact.html
ptt ve şifanın karşısına denk geliyor.
ve ayrıca bu resimdeki ptt nin yanındaki 1301sk dan girip bir miktar ilerledinmi kanuni bayi ver servisi vardı. ( uzun süre önce vardı ) bayiliği değişmiş olsa bile çeşit olarak çok güçlüğdü birde onlara sor derim.
Teşekkür ederim bılgılendırdıgınız için .
Dün karabaglarda bir motorcuda tesisatı buldum 45 TL olarak söyledi . Usta elektrik tesisatını yapmazsa sıfır olarak cg tesisatı alıcam Dediğiniz yerede gidip bakarım bilgi alırım çok teşekkürler
Motorumu uygun tesisati halen bulamadik elinde olan veya yardimci olabilecek varmi ?
Buralara da ölü toprağı serpilmiş,
hadi bakalım erdal hocadan başka pek yazan çizen yoktu zaten şimdi bir soru sorayım,
Arkadaşlar şimdi sizlerin kullandığı Cross modellerdeki arka jantının genişliği ne olarak geçiyor acaba?
Lastik değil jantın çapı
Yani şundaki gibi
Zira benim 200'lüğün jant çemberini değiştireceğim ama ne deyipde jant çemberini aratacağım?http://www.rialli.com/urunler/motosiklet-yedek-parca/346_teker-grubu/3061__rialli-celik-jant-18-x-300-160x18-ms993/
Misal ben benim motora
4.10-18 takmak istiyorum jant çemberini ne deyip aramalıyım?
Bende şuan zealsun 125 mevcut, ön 21, arka 18 çaplı. Genelde çoğu crossta aynıdır lastik ölçüleri. Lastikte yazmıyormu ?
ramzey Qy ile takipteyim arkadaşlar,motorun hataydan gelmesinibekliyorum.
xt 660 duruyor kardeş,enduroya devam.
ramzeyle cross planlarım var,mut'da bu arkadaşlara katılacağım hafta sonları.
http://www.youtube.com/watch?v=qOW09...&feature=share
makina geldi arkadaşlar ufak tefek parça ihtiyacım var
grenajları da değiştirmeyi düşünüyorum.
parça için tavsiye edebileceğiniz adres varmıdır.
Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
http://gezginpardus.blogcu.com/
ramzey Qm 200,silindir değiştirdik arkadaşlar.
rodajı nasıl yapmamızı tavsiye edersiniz.
Selam arkadaşlar ben yuki gy200 aldım motor 2 yıldır kullanılmıyo garajda yatıyodu . Şu anda okulum devam ettiği için motoru getirmedim . Kaskı eldiveni ve dizliği sağolsun amcam hediye ediyo zaten motoruda ondan aldım . Asıl konuya gelicek olursak iki yıldır yatan motorda gerekli olan bakımlar nelerdir .
Ben şimdilik 3 madde buldum elden geçirilicek
-yağ değişimi (allahın emri)
-lastiklerin durumuna göre lastik değişimi
-aküyü şarj ettiricem şarj tutmazsa yenisini alıcam
Eksiklerimi tamamlarsanız sevinirim
hayırlı olsun
zincir cok paslanmıssa listeye yeni zincir de ilave edersin
Hocam Hava filtre temizliğni unutmuşssun listede birde buji tabiki
Lastiklere değinmen güzel olmuş ucuz yollu da olsa taze lastik almanı tavsiye ederim,
Senin motorun ön jant 21 mi bilmiyorum ama mesela 65tl ye pirelli bulmuştum 18'lik benimki,
Hatta lastik değişimine girişeceksen Teker rulmanlarını Gidon boşluğunu falan kontrol et üşenmez isen Amortisör yağlarını(Fork Oil'i) değiştir,
Balatalarıda mümkün mertebe değiş zira 2 sene sonunda metale dönüşebiliyor mevcut balata fiyatları çok cüzi bir rakam,
Deponu 1 lt benzin ile çalkala muhakkak muhtemelen içi paslanmıştır,
ayrıyeten depodaki benzin musluğunu sök yuvasını musluğun kendisini dağıt vidalarından söküp ne kadar tortu olacağını kendi gözlerinle göreceksindir,
Hazır sökmüşken karburatöre el at alt kısmını sök ve içerisinde kalan pis benzini at (Eğerki karburatör diyaframlı değil ise üst tarafıda sök gazyağıyla güzelce temizle jetleri falan, hava ayarını ayarla ve karburatörü motor bloğuna bağlayan emme manifoldunu muhakkak kontrol et,
Biraz uzun bir liste oldu fakat bunları yağtığın takdirde başın ağrımayacaktır. ve sorunsuz bineceksindir,
zira benim 4 senedir yatan motorun bile bu saydıklarımı yaparak kullandım ama hepsini tek seferde yapmamışımdır tabiki şuan saat gibi tıkır tıkır çalışıyor sadece jant akordlarını yaptırmam gerekiyor ona da vakit yok gidip bırakamıyorum yapacak adama bu saydığım bakımları kendin yapmanı tavsiye ederim.
Unutmadan elektrik aksamındaki soketleri el yordamıyla kontrol et ve gerkliyse wd40 sıkarak temizle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:48 ----------
Üzerinde hala 5-6 senelik zincir var ve gerdirmeye yer müsait benim motorda bitsede gitsem 20 liraya zincir alsam diye bakmıyor değilim
ANGARAJ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)