vallah hayat sana güzel beşiktaşta motorları topluyolar gördünmü ben gitiim 5 6 tane motor baglamışlar
vallah hayat sana güzel beşiktaşta motorları topluyolar gördünmü ben gitiim 5 6 tane motor baglamışlar
valla bu gün gelen o elemanın ordamı çekiyolardı
welcome to my world https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
ewet polis bana ceza kesip bırak cakmış bende yok dedim motoru baladılar
senin motorudamı bağladırlar
benimkini deil ya çoçuk vardıya bitane orda onun benim herşe tam ancan kaş yaşındasın iyi günler eyfendi der :D
he iyi o zaman ya beni görse kesin patlarım ozamn turbo açık çift egzost :D
Merhaba arkadaşlar benim bir adet Zongshen zs-125 krosum var. Arkadaşımın yakın zamanda motorumla kaza yapması sonucu motorumun grenajları kırıldı. Ben de bu motorun muadili olan motorları satan firmalardan parça almak için bir çok kez bayi/servislerine başvurdum. Yuki,Ramzey,Lifan gibi markaların internette belirttikleri yedek parça kataloglarından listeler yapıp bayilerine sormama, hatta içinde 20 kalem parça adı bulunan listeleri bizzat distribütörlere fakslamama rağmen;
"Abi valla o parçaların hiç biri bizde yok sezonun sonundayız o yüzden yok parça" (Daha sezon yeni başlamıyor mu? diye sorduğumda da "Abi parça gelme sezonunun sonu o yüzden yok" dedi )
"Abi bizde parça katalogu yok Konya'da Özerdemler Motor var internetten araştırın onda parça da vardır parça listesi de"
gibi dialoglarla karşılaştım. Hatta Ramzey'in hem bayisi, hem servisi, hem de yedek parça yetkili bayisi olan bi yerden de
"Bizde sadece elimizde olan motorların parçası var sipariş de veremeyiz" gibi saçma sapan bir cevap aldim. Sonuç olarak şu an distribütörlerden umudu kesmiş durumdayım. (Firma ismi kullanmakta da hiç bir sakınca görmüyorum bir tek Ramzey'in müşteri hizmetleri benimle insan gibi konuştu onda da bana parça verecek bayi bulamadım)
Evet arkadaşlar okudugunuz gibi sinirlenmiş durumdayım ve motoru bu halde gördükçe içim acıyor malesef..
Sizlere sormak istediğim; acaba bu yukarda saydığım markalar haricinde bana bu motora uygun parça verebilecek bir firma var mıdır bildiğiniz? Veya elinde bu motora uygun grenajı olan var mı?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:14 ----------
Ek olarak: Asya AS200 GY nin grenajları bu motora uyar mı?
www.dersverilir.net/cagriakkoc----> Ankara'da ÖSS ve SBS hazırlık öğrencilerine özel Matematik ve Geometri dersleri verilir.
msn:cagriakkoc@orphaned-land.net
merkezyedekparça.com bu siteye bir bak.Artık eskilerden kimse yazmıyor.Nerdesiniz.NACİ bey sattınmı motoru.
www.dersverilir.net/cagriakkoc----> Ankara'da ÖSS ve SBS hazırlık öğrencilerine özel Matematik ve Geometri dersleri verilir.
Merkez Yedek Parça'dan parçalarımın büyük bi bölümünü temin edebildim. leventmotor ilgin için çok teşekkür ederim.
slm arkadaşlar bu gunden itibaren bende 200 cc lik skygo motorumla aranızdayım motor daha sıfır nasipse yarın plakalarını cıkarıp takacagım sonra bol bol gezeceyim
çinlinin arazisi turkiye yollarına dayanır felsefesiyle aldım.
bakalım memnun kalacak mıyım.
garanti mevcut hocam fiyatı 2100 peşin 2200 taksitli şimdilik 13 km oldu ilk izlenim oldukca iyi.
tek eksik bir zincir gergisi istiyor.( bu benim kanaatin )
merhaba 2006 yılından beridir ramzey 200gy sahibiyim. büyük sorun yaşamasamda abuk sabuk, ufak sorunlar bazen çıldırtıyor motoru aldıktan birkaç hafta sonra amortisörde sorun olduğunu farkettim. görevini yerine getiremiyordu ve sağolsun servisler kullanıcı hatası diyordu bende umursamadan 3 sene kadar kullandım. üzerindeki yay işlevini yabedene kadar kasislerden geçerken yada üzerine otururken kıtırt gıcırt diye sesler çıkarıyordu. ben bunu aortisöre bağlıyordum. geçen yaz sonu amortisörü değiştirdim fakat ses devam etti. sorun sanırım şu braket dedikleri parçadan.
doğrumudur sorun ondamıdır? ondansa ne isimle (sanayi ismiyle) temin edilir?
bahsettiyin barcayı bilemedim. bir fotosu varsa koyar mısın yardımcı olmaya çalışayım.
Zongshen ZS125 GY -A motorsıketı sahibiyim. Bu motordan Çok memnunum. Bu gune kadar 2 kere yolda kaldım. yaklasık 1 sendır kullanıyorum . yolda kaldıgımın sebebı de . 2 sinde de benzının bıtmesidir aksilik gosterge lambası nın arızalanması nerdenıyle benzın varmı yokmu sureklı bakmak gerekıyor. bende gezmeyı seven bırıym gezerken benzının bıttıgını durunca fark edıyorm . ama kendımce çözm urettm cantamda 1 lt benzın tasıyorm (: neyse soyle anlatıyım . bu düzcede fırması var . aynı zamanda çin motoru deıldır. ve cok guzel bı yol tutusu var . asvalt tarla bayır anlamaz. basamakları cıkıyorum parktakı ınıyorum . canavar gıbı. bı sorunu yktur. ılk baslayanlar ıcınde guzel motordur. parça sorununa gelnce. zongshen parça sorunu yaratıcak bı model deıl . butun parçaları bulunuyor. bursada 2 tane servısı var . smdı den alıcak olanlar varsa zongshen hc durmasınlr derım. saygılarımla...
[IMG][IMG=http://img200.imageshack.us/img200/1941/26042010353.th.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
muhafaza değil zincir gergisi hocam. zinciri sürekli gerili tutar. yaylı bir koldan ibaret olup bazı modellerde ucunda minik bir dişli teker vardır. şimdi buradan anlatmaya çalışayım.
kadronun dizaynından dolayı arka tekeri tutan maşanın kadro üstünde hareket ettiği yer ile motorun tahrik dişlisinin merkezleri bir birinden uzak.
bu merkezler ne kadar yakın olur ve arka maşa yukarı aşağıya oynadığında dişlinin merkezi ile maşanın merkezi yerlerini korursa o kadar iyi olur ve gergi istemez.
ama motorun dişlisi ile maşanın kadroya tutunduğu yerin merkezleri yerlerini koruyamıyor yük ve yol durumundan dolayı arka tekerlek maşasının kadroya tutunduğu yerin merkezleri ile motorun dişlisi arasındaki mesafe değişirse zincirin gerginliği de değişir buda zincir başta olmak üzere ön ve arka dişlilerin zamanından önce yıpranmasına sebep olur.
hatta bu sitede resimli bir anlatımla zincir gerisinin yapımı anlatılmıştı bir kaç sene önce.
bizim motorlarda ihtiyaç en azından benım motorumda. çünkü zincir ayarı yapıyorsun ama motora binince cok gergin duruyor. motor üstündeyken yapıyorsun. ama bu seferde yol şartlarında bir geriliyor bir gevşiyor.
hocam ben çetmen magazaları var bilirmisiniz mobilya falan satar halı falan. motosiklette satarlar oradan aldım ilgili insanlar ama motosiklet konusunda çok bilgili deyiller motor fiyatı araştırıyordum. 4000 lira 4500 lira ortalama cinli kroslar 2010 model. orayada gittim hatta o anda vitrinlerinde yoktu. fiyat sordum bilgisayardan baktılar 2100 lira fiyat verdiler.
bir yanlışlık olmasın fiyatınız dogrumu dedim onlarda bu motorların 2007 model oldugunu ve fiyatının ondan bu düzeyde oldugunu söylediler.
bende ikinci el alacagıma sıfır alayım dedim aldım. yanlız fotolarını koydugunuz siyah kırmızı renk depolarında yok muş bir başka magzanın vitrininden getirelım mi dediler bende hayır başka renk olsada olur ama kasasında gelsin dedim bana sarısı nasip oldu oda cok güzel oldu.[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:47 ----------
resim eklemeyi beceremedim onun için bir link yazıyorum
http://www.motovirus.com/forum/satma...-xl-200-a.html
buradaki motorum arka dişlisinde maşanın üstünde zinciri daim hizada tutan bir aparat var zincir gergiside aynı işlevi gören yaylı bir aparattır.
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)