Bayramdan 2 gün önce arabayı muayeneye götürdüm, 2 gün boyunca işkence çektim.
Yeni sistem, 27 dakikada bir araba muayenesine izin veriyor. Bekle babam bekle...
Öyle "şasi nosu, fren ışığı, sağa-sola sinyal ver, tamam geç, aha mühür aha imza..." olayı yok artık. iş gayet ciddi.
Motosiklette durum nedir bilmiyorum. Kısmetse Şubatta onu da göreceğiz.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Teşekkür ederim savaskayan ve gültekin verdiğniz cevaplar için.
ÖFKE GEÇİCİ BİR ÇILGINLIKTIR;HÜKMETMEYE BAK,YOKSA O SANA HÜKMEDER.
HORATIUS
Arkadaşlar merbaha erdem ben, bu sayfayı takip etmeye çalışıyorum ama pek bi başarısızım ramzey 200 cros var bende, ilk motorum ve çok memnunum. Başlıkta biraz gezindim de bikaç bilgi paylaşayım istedim affınıza sığınarak. çünkü sizler kadar hakkını veremiyorum galiba Ben makinayı Antalya' dan aldım, şu anda Bursa' dayım, burada öğrenciyim de. Binerek gelmedim, kamyonla yollamıştım. Açıkçası kendimi hiç hazır hissetmemiştim. Burada uzun yola çıkmaya başladım.
Motorumun performansı çok güzel ama sanırım bi bakıma ihtiyacı var, SANKİ ESKİSİ GİBİ ÇEKMİYOR, BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR? SİBOB AYARIN OLABİLİR Mİ? yani salladım tamamen, bilmiyorum da size danışayım
Şu anda 12000 km' deyim, motor hiç açılmadı. Sadece rutin kontroller yapıldı, yağ değişimi filtre buji falan işte. Artık ytl hesabı ile ne kadar yaktığını bilmiyorum ama 100km/ 3lt olduğunu gayet biliyorum ortalama 7000 rpm' de seyrediyorum
Yan grenajları, far grenajını, ön ve arka çamurlukları siyah reklamcı kaplamalarıyla kapladım. Güzel oldu..
Bu arada arazi kıyafetlerim yok ama Bursa' da arzide kullanmak isterim
Arkadaslar merhaba ben erkan asya 150 t1'den sonra kendime asya 200 gy cross motoru almaya karar verdim.Motor 2006 model olup 24.000 km'de motorun suana kadar bi problem cikarmadigini soyluyor arkadas sizce almalimiyim motor bana bi sorun cikarta bilirmi calisirliginda hic bir sorun gorunmuyor temiz ve bakimli motor gibi gorunuyorr
sizin dusuncelerinizii ogrenmek istiyorum arkadaslar
motor resimde goruldugu gibidir.
Picasso hoş geldin aramıza, benim motor 5000 civarı o yüzden sana yardımcı olamayacağım bu konuda ama yardımcı olacak çıkar kesin buradan. Bu arada motorunun resmini koyarsan görmek isterim reklamcı folyo işini merak ettim.
canicellat ben olsam 24.000 de o motoru almazdım. motor ömrü ne kadar ki bizim motorların 24.000 de alacaksın. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Tabi 300 -500 e veriyorsa al :d
hegemonya işte budur benim motor. başlangıçta biraz zorlandım bunu yapmak için ama daha sonra elim alıştı. iki kişi başlamakta fayda var baştan söyliyim. bir de saç kurutma makinası olmadan grenajdaki eğimler verilmiyor. çünkü kaplama maddesi termoplastik bi özellikte. sıcaklıkla gevşiyor ama yapışma kabiliyeti bozulmuyor.
vaauv, harika yapmışsın ellerine sağlık. gördüğüm en temiz çalışmalardan, belki biraz yazıyla, stickerla biraz daha güzel olabilir.
biraz detaya girsen hangi malzeme alınacak nasıl uygulanacak. kesin yapacağım ben de.
picasso hoş geldin aramıza,
sibop ayarlarını kontrol ettirebilirsin iyi bir ustaya. en azından kafan rahatlar. eskisi gibi çekmiyorsa debriyajın bitiyor olabilir, hiçbirşey yapmadan önce benim tavsiyem iyi bir buji tak. eğer düzelmezse karbüratörünü temizle ondan sonra diğer seçenekleri değerlendir
İlo 50cc-Jawa250-Jawalazer-Honda Strada200cc-Honda Titan-Mondial 110ft-Cbr600-Dr 800-Afrikatwin-Varedero-QM200GY-Honda İnnova-Cb125e-Mondial Prostreet
valla sticker olayı tamam, ayarladım neler olması gerektiğini flash bellekte bekliyor. bi reklamcının önünden geçtiğimde print aldırıcam da falan filan. hani biraz gaza gelsem sıcak evimden çıkıp giderim de şimdilik dursun artık diyorum. Ama kesinlikle sticker şart
tabi yardımcı olurum eğer bursadaysan, saç kurutma makinesi tutarım bak
sağol kardeşim biraz geç yazmaya başladım sayfaya ama güç olmasın artık. Zaten üzerinde iridyum buji var, o açıdan problem yok. ama bu bujiyi kaç km'de değiştirmem lazım bilmiyorum. 7000km oldu yaklaşık. debriyajda da olabilir bunu düşünmemiştim, teşekkür ederim.
peki bu işi Bursa' da yapan, tavsiye edilebilecek birileri var mı diye sorsam ?
kimler yardımcı olur ki
MOTOSİKLETİ KAPLAMAK İÇİN ALINACAK MALZEME OLARAK, tabelacılardan temin edilen, her türlü renkte, hatta fosforlusu dahi bulunabilen arkası yapışkanlı bi malzeme işte. nasıl ilkokulda defter kapladıktan sonra etiketliyorduk, etiketin arkasından kağıdını çıkarıp da, aynı mantık bu reklamcı tabelacı kağıtları da
daha önce söylemiştim. ama tekrarlayayım, ısıtıp da yapıştırmak gerekli. yani bu iş için saç kurutma makinası ideal. ısıtarak tüm kıvrımlar, eğimler verilebiliyor. bu işi için başlangıçta 2 kişiyle başlamak lazım, birisi ısıtacak, diğeri de yapıştırma işlemini yapacak. yapıştırma işlemini elle gerdirerek yapınca daha güzzel oluyor.
ilk yapmaya başlanınca moral bozulabilir ama hemen olayı kavrarsınız
sağolasın picasso gelecek hafta fırsat bulursam girişcem bakalım
bu arada buji değişmen gerekiyordur muhtemelen, en iyi anlama yolu bujiyi çıkarıp bakmak, ne kadar kirlenmiş. ben 3000 de bakmıştım pek bişey yoktu. yine bakayım aklıma gelmişken.
1-hava flitresi temizlenir
2-buji temizlenir (kurum varsa) mümkünse 7 ytl verilir değiştirilir
3-zincir temizlenir yağlanır
4-gaz elciği yağlanır
5-debriyaj mağnet mesafesi kontrol edilir
bunlar SENİN yapacağın ucuz iyileştirmeler
yok yine tatmin olmadım dersen bi ustaya sibop ayarını sorabilirsin. fiyatlar değişmekle birlikte 20-30 ytl.den fazla vermemekte yarar var. en kral usta bile olsa 15dk.da ayarlanabilen bi iş için kamyonla para istenmez, ayıp
Ramzeyden gerisi yalan....:)
buüun baktım bujiye de bayağı bi siyahlamış, renk değişimi olmuş arkadaşlar. içim rahat etmiyor artık, gidip de yeni bir buji alayım artık
Selam Motorsikletsever arkadaslar !!!
Almanyadan bolca selamlar...
15 senedir motorsiklet kullaniyorum.forum hosuma gitti.
Benim ve arkadasimin sizden bir ricamiz var ,ikimiz denizliliyiz .Asya Motorun gy 200a sini satin almak istiyoruz ,mümkünse yeni olmasi tercihimiz.Bu konuda yardimci olabilirseniz seviniriz...
Sadi .......Yamaha Vmax
Mehmet.....Honda VF 1100C
saygilarla
selam Arkadaslar!
evet satin almak istiyoruz!
asya Motor fabrikasi Nazillideymis bize 150-200 km ,internet sayfalarinda gy200 yalniz Wallpaper olarak var.Mail attim cevap vermediler ,belki bilgisi olan arkadaslar vardir diye foruma yazdim.Nisan ve agustosda izindeyiz (allah nasip ederse) bize yakin bir saticidan pesin almayi düsünüyoruz....
Forumda okuduguma göre fiyatina göre iyi motormus , görümüsüde uygun.
Yardimci olursaniz sevinirim ! !
saygilar
Vmaxxx
sanırım sadece burada binmek için arıyorsunuz, çünkü bunları alıp almanya'ya dönmek deli cesareti ister :d
aşağıda asa motorun denizli bayileri var. illa ki biri satıyordur. dönerken satmayı düşünüyorsanız bence 0 km almayın zira çok zarar edersiniz. ayrıca sizin motorlara benzemez sürekli ilgi bekler.
http://www.asyamotor.com.tr/componen...,75/Itemid,55/
Bayii listesi icin tesekkürler , yeni yilda tekerteker arar sorarim...
tabiki almanyaya götürecegim ,hemde kara yoluyla ,ne olacak olsaolsa 3200km
geze geze giderim....
Saka yaptim, evet izinde grup halinde her sene daglarda gezintiler yapariz memlekette(1993 den beri ) 125cc motorsikletim var , ama yetersizdi.Yakin zamana kadar benim icin uygun motor bulamamistim...
yani :ucuz , 1 ay binecek kadar saglam ve cok yönlü (arazi ve yol tutan)
birde biraz tipi olmasi..
selamlarla
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)