Gerçekten Allah (CC) Herkesin Gönlüne göre versin.... Birden en tepeye cıkılmaz... @buralpdi Dediği gibi tek tek cıkmalıyız basamakları...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
arkadaslar dün a2 ehliyeti için resmen kayıt olmus bulunmaktayım. ama biraz tuzlu olacak galiba toplam 400 ytl gibi birsey tutuyor. ayrıca dreksyon eğitimide vermiyorlarmıs nasıpse temmuz sonuna doğru elime geçecek..sınavda ne yapacağım bilmiyorum çünkü vitesli motor hiç kullanmadım hep scooter mobilet falan filan ....acaba motoru ehliyet sınavına yakınmı alsam yoksa ehliyeti alıpmı devam etsem ...tavsiyelerineze uyarak 2. el bir ramzey 200cc alcağım ve ehliyet almaya yakın zamanda almayı düşünüyorum...
sen ehliyet zamanına kadar al motoru. Sürersin motoru tenha yerlerde, alışırsın.
Sınava da ben kendi motorumla girmiştim. En azından huyunu suyunu bildigin bi motor. Ne yaptıgında ne tepki verecek az da olsa o süre içerisine kadar anlamıs olursun... Vitesli motor kullanmakda da pek fazla zorlanacak bir sey yok... Cok kolay alısılabilecek bir şey
Araba sürmekden hiç bir farkı yok... Hatta araba sürmek bana artık daha zor geliyor...
Ramzeyden gerisi yalan....:)
gceterez arkadaşım beni yanlış anlama bir sıkıntın olmasa sökmezdin herhalde fakat nasıl bir arıza olabilir veya kafa sallattıracak kadar hangi parçalar bozuk olabilir onu kafamda bulamadım veya sorun şurdadır diyemedim ve ilginç geldi
bujinin kodunu yarın yazarım
İlo 50cc-Jawa250-Jawalazer-Honda Strada200cc-Honda Titan-Mondial 110ft-Cbr600-Dr 800-Afrikatwin-Varedero-QM200GY-Honda İnnova-Cb125e-Mondial Prostreet
skyteam st200 alıyorum 1800ytl iyimi..
http://www.sahibinden.com/1700_km_de...XQQdisplayitem
fiyat olarak iyi ama parça konusunu araştırdınmı eğer elinden iş geliyorsa orjinal parça olmasada başka motor parçalarıyla motoru yürütebilirsin. orjinal parça olmayıp usta eline kalırsan motorundan nefret edersin. karar senin bu motorları kullanmadım ve arkadaşlarımdada kullanan yok
İlo 50cc-Jawa250-Jawalazer-Honda Strada200cc-Honda Titan-Mondial 110ft-Cbr600-Dr 800-Afrikatwin-Varedero-QM200GY-Honda İnnova-Cb125e-Mondial Prostreet
şuan kullandığım hussarın piston silindir krank filen hep kendim değiştirdim..
bu notor st200 ve gy200 parcaları uydurabilirim
ramzey qm 200 gy motoru diğer 200lük motorlardan farklı ön dişlinin frezesi bile diğerleriyle uymuyor
antalyadan motoru tavsiye etmiyenler olduğu için bu motoru almaktan vazgectim..
alakanıza teşekkür ederim..
Biraz bekle. Nakit paran varsa sadece su anda araştır.. Elbet bi gün cıkar karsına temiz bir motor... Sky team Değişik bir tasarımı var ama bilemiyorum. Kullanan arkadasım falan yok hiç... Zongshen zs 200 Balansorlu Ben kullanıyorum memnunum Yada ramzet qm 200 Bi cok arkadaşımız kullanıyo ve memnunlar =>
arkadaşlar buji'nin kodu bu..........champıon RA8HC.......... imalat yeri meksika
Bilgi için teşekkür ederim Buralpdi abi seninde gazı bırakınca stop ediyordu değilmi?
Pardon yukarda cevaplamışsın anladım abi. Denemekte fayda var. Eğer bir bujilik iş ise hemen denemeye değer.. Hava ayarlarının kısıkta daha ii olmasıda belki karbüratörden hava alma gibi bi sıkıntı varsa onla ilgili olabilir diye düşünüyorum.
Bu ufak sorunumuz haricinde motorumuz mükemmel. Hatta şu kros olayına biraz ara verip bir süre Naked kullanmak istiyorum ama bu çekiş gücüne ve beygire sahip bir muadilini bulamıyorum. Yani aynı hacimde ve fiyat marjında bulamıyorum.
Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.
istop etme sorunum yok ,biliyorsun karbüratör kelebeğinin hava keçelerini değiştirdikten sonra halloldu. benim sıkıntım motoru ben aktif ve seri kullanıyorum dolayısıyla ani frenlemeler ve arkasından gazlamalar bu sırada motor kompresöre binip arkasından ani gaz verince motor kendini kasıyor... hemen kendini toparlıyor ama bir iki saniye motorun toparlaması bana sıkıntı veriyor. ya hava ayarından yada hava filtresinden onuda çözeceğim inşaallah.
yazılarından sezinlediğim kadarıyla motorunu değiştirmekte kararlısın eğer naked tarzı istiyorsan honda twister 250 ikinci elleri 4000ytl civarında senin motorunu da takasa sokabilirsin motor olarak tavsiye ederim eğer temizini bulursan kilometresi önemli değil. motor açılmamış olsun yeter.
Evet abi bende twister falan düşünüyorum ama üstüne koyacağım rakamı şimdi toparlayamayabilirim. Neyse ama dönüp dolaşacağım yerin yine enduro/touring olduğuna eminim. Kanımın felaket bi şekilde ısındığı motorumdan ayrılmak fikrine kapılmamın en büyük sebebi onu %90 eşimle birlikte kullanmakdır. Artçıyla gerçekten zevksiz bir sürüş pozisyonum oluyor. Boyumun uzun olmasından kaynaklı kollarımı rahat kullanamıyorum vs. Birde enduro/cross'dan ziyade uzun menzilli seyahat plan/hayallerim var. Henüz kesin bi karar vermiş değilim ama kısmet artık...
Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.
Merhaba arkadaşlar.Bugün rüzgarın azizliğine uğradım.Sabah motoro bir baktim ki başımdan kaynar sular döküldü.Yan yatmış dedim gitti cillop gibi motor.Koşa koşa gittim bradasını kaldırdım ki depo granajı arka sağ granajı kırılmış bi de ne alakaysa akünün olduğu kutu kopmuş.Halbuki bütün park etme kurallarını uygulamıştım ama o kadar kuvvetli esmiş ki bana mısın demedi yan yattı.Ufak bi raştırma yaptım istanbul da granajları bulamayacağım.Kime sorsam servisi bırakmış olanın da satmaya niyeti yok.
Buarada distortedman hayırlı neyse o olsun.Allah gonlüne gore en hayırlısını versin kardeş.
ÖFKE GEÇİCİ BİR ÇILGINLIKTIR;HÜKMETMEYE BAK,YOKSA O SANA HÜKMEDER.
HORATIUS
bizim motorların tek kusuru bu galiba iki kişi binmek eziyet oluyor .
bence biraz sık dişini almışken transalp veya dl650 al hem seyahata çık,hem konforlu, hemde şehiriçi rahat kullanırsın
geçmiş olsun... sabaha karşı rüzgar çok kuvvetli esti. aklında bulunsun motosiklet brandaları rüzgarda paraşüt gibi motoru alıp götürüyor açık havada faydadan çok zarar veriyor.brandanın şişmemesi için altındanda bağlaman lazım çok geçmiş olsun
granajlarını yapıştırabilirsin
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)