Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
arkadaşlar dişli oranı ile oynamak bencede iyi deil dişli oranı 4/1 dir her zaman butun motorlarda mesela öndeki 15 arkadaki 56 cartığınız zaman 15 x 4 oran 60 yüksek tork için dişli oranı da lastiye bağlıdır ağırlık ve çapı en iyisi bence budur bende düşündüm ama başkalrında gördüyüm zaman vaz caydım dik rampalarda rahat 5 . vitesi yiyor motor bir diş artarsa bile motor çekişten düşecektir düz yollarda biraz hız artabilir oda basit hız dır son hızda 5 kmh ulaşabilir . bende de zealsun 200 gya var motordan memnunum gerçekten ama aksesurlar ı kendim cıkardım daha çncedende baya zamandır motor kullanıyorum ama elinizin yatkın olması baya bi avantaj bide kendim et tahtasından plastık olanından bir zincir gergisi yaptım arka lastiğin hemen önünde kross motorlar için gercekten gerrekli kaç motosikletçi gezdim bulamadım bende kendim ölçülerini alıp yaptım iyi oldu.
arkadaşlar motorun çekişi ve gidişi çok güzel tek sıkıntım motor kompresöre bindiği zaman hemen arkasından devam etmek için tekrar gazı açtığınızda kendini kasıyor boğulacak gibi olup sonra topluyor.
1-karbüratör hava almadığına eminim
2-buji'yi değiştirdim
3-hava filtresini temizledim
şüphelendiğim ateşleme bobini acaba o mu tam çalışmıyor?
İlo 50cc-Jawa250-Jawalazer-Honda Strada200cc-Honda Titan-Mondial 110ft-Cbr600-Dr 800-Afrikatwin-Varedero-QM200GY-Honda İnnova-Cb125e-Mondial Prostreet
karbürator hava ayarından da olabilir boğulma yapıyorsa ateşlemeden olduğu zaman motor tam kesilir benzin filtresi varsa senin motorda onda kir varsa ondanda olabilir yinede elektrik kablolarını gözden geçir kısa devre felan varsa bi yerde dediyin gibi anlarmısın ?
Yaga neden bandırıyoruz onu anlamadım abi ben ?
O üzerindeki süngeride ben imal ediyorum Ayrıca.. benzer süngerden aldım kocaman bi parça. Gerekli ebatlarda kesip uclarını baliyle güzelce yapıştırıp monte ediyorum => Su ana kadar acılma vb seyler olmadı.Bugun de o sekilde Değiştirdim..
Resmini atma sansın varmı arkadasım...@asibaran
bir zincir gergisi yaptım arka lastiğin hemen önünde kross motorlar için gercekten gerrekli kaç motosikletçi gezdim bulamadım
@buralpdi Bilmiyorum dostum daha once hiç karsılaşmadım ama hava ayarı ,karburator veya bujı ateşleme süresiyle ilgili problem olabilir...
@asibaran ın dediği gibide benzin filtresi varsa ondanda kaynaklanabilir fakat, motor normal calısırkende o tip bi bogulma yaşaması lazım motorun... Öyle değil mi ?
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
http://www.motosiklet.net/forum/1037560-post1349.html
(3 sayfa geride)
herhalde hava ayarı az olursa ondanmı yapar ? yoksa cok olursamı? mantığım az olursa diyor nedersiniz hava ayarını açayımmı yoksa kapatayımmı?
İlo 50cc-Jawa250-Jawalazer-Honda Strada200cc-Honda Titan-Mondial 110ft-Cbr600-Dr 800-Afrikatwin-Varedero-QM200GY-Honda İnnova-Cb125e-Mondial Prostreet
Buralpdi, servisin dediğine göre: bizim ramzey karbüratörlerde hava ayarı yokmuş, benzin-hava karışım ayarı varmış.Benim motorda fazla benzin yakmaya başladı.Bi ayar tutturamadık.
Hepsi çinli ne oldukalrı belli ama yinede iyi motorlar düzgün kullanana dayanıyor
Yamahaşk 😍
ben,m zealsunda var hava ayarı ama bir usta ayarlarsa daha iyi olur bence
ama myheart arkadaşın dediyi gibi yağ a niye batırıyorsun yağlı oldumu daha çok kir toplar ve daha az hava verecek olmaz bence
myheart arkadas yarın kısmet olursa fotolarını cekip yollarım
Levent motor arkadaş o ayarı tutturman bence çok önemli motorun gerekli olan hava benzin karışımı iyi olmazsa ya fazla benzin yakar sürat deyişmez zengin karışım olur yada benzin yeterli gelmez tam ateşleme olmaz motorun arasıra boğukluk yapmasına sebeb olurbence iyi bir usta bul ayarını yap benzin karışımı 1/15 bulması lazım yeteri kadar oksijen almayan benzin ateşlenir ama yeteri kadar oksijen olmadıgı zaman iyi bir yanma gerçekleşmez eksozdan da anlaşılabilir siyah duman cıkabilir dumnana dikkat ettinmi hiç ?
neden herkez bu çin malı motorları beyenmiyor vede caddeye cıktığım zaman 10 çinli 1marka motor görüyoruz anlamadım parası daha cazip biyerdende kullanmayı bildiyin ve motordan anladığın zaman ha marslı ha çin malı ha japon malı herşey aynı yola geliyor
Hava Ayarı denen sey zaten benzin+hava karısımını orantılamaktır ki?
Ben öyle servislerin...
Ec De Yayınladığım Bir Yazım...
http://www.enduroclub.org/forum/show...8&postcount=17
MyHeArT-HaRuN__
myheart buralardamısın ? fotoları yukluyummu sanamı gönderiyim ?
arkadaş videosunuda cektim işte url si http://www.youtube.com/watch?v=tmy962X03qM ha bide unutmadan akşam atolyeye giderken bir 8 lik civi nasip oldu lastiğin dişini delip geçmiş şansa zincir korumasına deyip ses cıkaruyordu fark ettim ama karanlık bi yoldu bulamadım atolyede buldum ancak keserek cıkarabildim allahtan iç lastiğe değmemiş [IMG]C:\Documents and Settings\alfa\Desktop[/IMG]
Fotoları Nasıl Ekleyebilirim ?
myheart arkadaş beni ekle asibaran@hotmail.com
İşte Yeni Kaskım ve Gözlüğüm..
Kask : Lazer X5 Peace
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44774
Gözlük : OAKLEY CROWBAR Text
Süper.Güle güle kullan gerçekten de çok şık duruyor kardeş.
ÖFKE GEÇİCİ BİR ÇILGINLIKTIR;HÜKMETMEYE BAK,YOKSA O SANA HÜKMEDER.
HORATIUS
harun hayırlı olsun güle güle kullan çok güzelmiş
Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim
Güle güle kullan kardeşim..
Ben vizörlü bir kros tipi kask (sanırım enduro amaçlı dizayn edilmiş kask oluyo bunlar) düşünüyorum. Nolan N102'yi eskitince.. Kışın üşürüm diye almadım o tarzları ama maskeyle takınca etkilemeyeceğini farkettim geç de olsa
Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.
güle güle kullan myheart. gerçekten kaskın ve gözlüğün çok güzel
hayırlı olsun Harun. güle güle kullan.
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)