150GY-A, 200GY-A, 200GY-2 ve Türevleri Buraya
-
21 Mart 2008, 21:43
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Forumu uzun süreden beri takip ediyorum fakat fazla bir katılım sağlayamıyorum. Bu başlığı görünce çok sevindim çünkü bende bir 150cc Ramzey cross kullanıyorum. Motosikletimi satın almadan önce motosikletler hakkında hiçbir fikrim yoktu. Şuanki motorumu satın alalı 1 sene oluyor ve 10000 km yapmışım. Motorum şimdilik küçük birkaç sorun dışında hiçbir sorun çıkarmadı. Sadece bu hafta titreşim biraz arttı ve 5. vitesten 4 ve 3 e düşürdüğüm zaman arka tekerlek sağsol yapar gibi motor garip hareketler yapmaya başladı. Bugün bir motorcuya götürdüm ve arka maşanın gevşemiş olduğunu söyledi. Akşam motoru aldığımda motorda titreşim bayağı bir düştü ve problem ortadan kalkmıştı. Motosikletimle hemen hemen heryere gidiyorum. Şimdilik çok memnunum fakat bu aralar içimde bir ybr125 aşkı başladı. Ne yapıcam bilmiyorum sanırım bizim bu motorların 2. el piyasasıda yok gibi.
Reklamlar
-
21 Mart 2008, 22:37
-
21 Mart 2008, 23:14
ramzeyci arkadaşlar çoğalmış
hoşgeldiniz.
az önce fuardaydım. sadece kanuni ve salcanonun endurosu vardı. (çayna olarak)
başka hiç bir firmada enduro cros yoktu.
zaten çin firmaları da geçen yıllara nazaran daha azdı.
motorlarımızın kıymetini bilelim.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
21 Mart 2008, 23:38
Gültekin adlı üyeden alıntı
hoşgeldiniz.
nesilleri tükeniyor...paşam hani fotolar...illa kalbinimi kıralım...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
22 Mart 2008, 00:38
konu bıraz geyıge sarıcak ben tekrar soluorum arkadaslar gy 200 un amortsor hıdrolık yagı gramajını bılen varsa lutfen solesın
HIZI SEVERIM AMA BENDEN HIZLISINI ASLA !...
-
22 Mart 2008, 01:45
clubrn adlı üyeden alıntı
konu bıraz geyıge sarıcak ben tekrar soluorum arkadaslar gy 200 un amortsor hıdrolık yagı gramajını bılen varsa lutfen solesın
bir tamirciye danışırsan, daha iyi olur kanımca...
_______________________________-
metö sana kına alayım.
-
22 Mart 2008, 01:55
Gültekin adlı üyeden alıntı
hoşgeldiniz.
ben perşembe günü ramzey ve yuki cross-enduroları gördüm halbuki :S
yuki,salcano ve skygo marka crossların tıpatıp aynı olduklarına dün şahit oldum. ramzey farklı idi. zongi ve zealsun da farklı. kanuniye dikkat etmedim ama bildiklerim içinde; zongi,zealsun,ramzey,lifan(skygo,salcano,yuki) şeklinde dört çeşit 200lük cross un ülkemizde olduğunu söyleyebilirim. (skyteam i de bilmiyorum maalesef)
bu arada kışın aldığım motorla 2500 km civarına geldim. lifan motor alcaklara ufak bir kaç tavsiye vereyim. motoru alır almaz sağlam bir usta bulun ve bütün saplama, civata, vidaları çekerleri 1-2 tondan aşağı olmamak şartıyla değiştirin. (10-15 ytl) /karaköyde civatacılar varmış tam yerini bilmiyorum. bilen varsa söyler burada, sizde değiştirebilirsiniz.\ 3000 km ye kadar hiç başınız ağrımadan gidin. aynı anda 2 motor almıştık arkadaşla o değiştirdi "titreme dahi yapmıyo" diyecem makinasına benimkinde ise tek tek kırıldıkça değiştirir oldum civataları. :D elinizin altında anahtar takımı olsun 500 km de bir civataları gözden geçirin, açılan varsa sıkıştırın.
eger paranız varsa motoru sürmeden önce direkt lastikleri değiştirin. hatta cantın içini kaplayan malzemeyi ve mümkünse iç lastiği de değiştirin. (bütün çinliler için geçerli) krom kaplama dikdörtgen aynaları bir zongshen bayiinden yuvarlak siyahlarından alarak değiştirin bence (20-25 ytl) zira görüş açınız çok değişiyo. ayrıca virajlarda yatınca görüntü kaybı yaşamıyorsunuz. bir de bizim motorlara daha çok yakışıyor. unutmadan arka fren pedalı cok yukarda duruyor ya kestirip asagı yatık sekilde kaynattırın ya da oksijen kaynagıyla asagıya dogru eğdirin.(5 ytl)
aklıma gelenler bunlar.
güneşli günler göreceğiz cocuklar.
-
22 Mart 2008, 02:17
hegemonya adlı üyeden alıntı
ben perşembe günü ramzey ve yuki cross-enduroları gördüm halbuki :S
demek dikkat etmemişim...
yukinin sadece kamyoneti vardı, ramzeyi de hiç görmedim.
Pazar günü dikkatlice bakarım.
-
22 Mart 2008, 10:52
clubrn adlı üyeden alıntı
arkadaşım eski bir ramzeyci olarak sana yardım etmeye çalışayım.Bemin motorda en güzel yer ön amortisörlerdi,taaki soğuklar gelinceye kadar,hava soğuyunca içindeki yağ donuyor sonra amortisör kilitleniyordu.Ben söktüm boşalttım,içine önce 10 numara yağ koydum 250+250gram iyi çalıştı fakat engebeli yerlerde çok çabuk köpüren yağ amortisörü aptallaştırıyordu.Sonra amortisör yağı koydum vurdum araziye,elimde allen atahtarla,yumuşayıncaya kadar alt taraftan dengeli boşalttım.Buradaki karar büyük bir engele vurunca tabana oturup tak diye bir ses çıkarmayacak,kasisten çıkarken de tavana vurmayacak.kolay ama emek isteyen bir iş kolay gelsin
-
22 Mart 2008, 11:28
Vaaaay bini69 abi sen yaşıyomuydun yaa
Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.
-
22 Mart 2008, 15:46
DISTORTEDMAN adlı üyeden alıntı
Vaaaay bini69 abi sen yaşıyomuydun yaa
Yaşıyorum tabii ama malum kış buzlar yeni yeni çözüldü.Yeni motor aldım cbf 150 üç aydır bende daha 107 km deyim
-
24 Mart 2008, 10:54
Eeee ramzey ne oldu peki??
-
24 Mart 2008, 20:24
Arkadaşlar tekrardan merhabalar. "Motor freni" denilen şeyin diğer bir söylenişiyle "kompresör" ün bizim bu motorlara bilinen bir zararı varmıdır? Geçenlerde motosikletimi tamirciye götürdüğümde bana çok zararlı olduğunu motorun arka tekerleğini tutan aksama çok zarar verebileceğinden bahsetti. Sizler ne dersiniz bu konuda?
-
24 Mart 2008, 20:41
Bence çok sert olduktan sonra 4 veya fazla tekerli araçlarda bile zaralı olabilir. Ben kullanıyorum. Şu ana kadar bi sıkıntı vermedi.
-
26 Mart 2008, 02:05
yardım
motorun akü kutusunu kırdım aküye ihtiyaç yok ama yaşlandık marşla çalıştırması zor geliyor. aküyü hava filtresinin olduğu yere koymak istiyorum hava filtresine bi formül
-
26 Mart 2008, 02:42
gonenli82 adlı üyeden alıntı
yardım
motorun
akü kutusunu kırdım aküye ihtiyaç yok ama yaşlandık marşla çalıştırması zor geliyor. aküyü hava filtresinin olduğu yere koymak istiyorum hava filtresine bi formül
herhangi bir demirciye gidip, aynı kutudan yaptırabilir, biraz sola, filtreye doğru kaynatabilirsin.
üst kısma yalıtım yap ki, kutup başları demir kutuya deymesin.
-
27 Mart 2008, 16:08
arkadaşlar merhaba bende şuanda sıfır 200gy türevi bir motosiklet almayı düşünüyorum başlığı baştan sona okudum ancak sormak istediğim bir konu var acaba İstanbul anadolu yakasında hangi markaların servisi var. çünkü araştırırken markaların internet sitelerinde yazan çoğu numaranın ya yalnış yada artık o markanın servisini vermediklerini öğrendim. seçenek olarak skygo, yuki, salcano (sanıyorum bunlar tamamen aynı), ramzey, skyteam var bir tanede sıfır zongshen ilanı gördüm. güncel olarak parça problemi en az olan marka hangisi acaba şimdiden teşekkürler
-
27 Mart 2008, 16:25
Maltepede Ramzeyin servisi var. Ben orada yaptırıyorum bakımlarını.
-
28 Mart 2008, 01:45
DISTORTEDMAN adlı üyeden alıntı
Myheart, Bathu, Gültekin ve Buralpdi abilerim ve tüm diğer forumdaşlarım, fuara gelebiliyormusunuz? Bathu, senin sinoptan gelmen biraz zor biliyorum ama
... Ben büyük ihtimal cumartesi öğleden sonra orda olacağım. İşim çıkarsa pazarda olabilir. Denk gelirsek yüzyüze tanışmak istiyorum. Sevgiler...
Tuhh be ben daha msjı yenı okuyorummm 21 subatta fuardaydım cumartesi günü. Bathuyla Görüştük Tanıstık
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
-
28 Mart 2008, 09:47
Bende cumartesi ordaydım ve Bathu kardeşimle tanıştım. Ama seni görmek kısmet olmadı demek :( Neyse sorun yok. Boludasın. Anadoluya planladığım gezilerde oralardan geçicez
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)
Bu Konudaki Etiketler