Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

150GY-A, 200GY-A, 200GY-2 ve Türevleri Buraya

REKLAM ALANI
    myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    ama aynı motor farklı hızlara sahip olabiliyo tabi bunda da en onemli etken rodaj donemi...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sonofwind - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zongshen Zs 200 ve Honda Transalp xl650v
    Selam.myheart kardeş sen bilirsin daha once 200 luk crossa niyet etmiştim ama fiyatı artınca ortada kaldım.Şimdi sana ve diğer arkadaşlarıma sormak istediğim.Bu zealsunun 125 ccliğini alsam yokuşlarda boğulma zorlanmave ya sizin bildiğiniz diğer performans sorunları cıkartırmı.Şunu da ilave edeyim ağır arazi koşullarında kullanmayacağım.Genelde asfalt,şose ve toprak yollarda tek kişi bazende işe gelip giderken 2 kişi olarak kullanıcam.Çektiğiniz fotoları gordükçe içim gidio ben de hemen almak istiyorum. Fiyat 2.300 ytl belki pazarlılk payıda vardır (0 olsun benim olsun)
    ÖFKE GEÇİCİ BİR ÇILGINLIKTIR;HÜKMETMEYE BAK,YOKSA O SANA HÜKMEDER.
    HORATIUS

Motosikleti
    Zongshen GY_A200
    Kaç Kg.'sun________________ ???
    "Motosiklet Özgürlüktür."

Motosikleti
    81 kiloyum.Boy lazım mı bilmiyorum ama boyum 1.81
    HORATIUS

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    bence yeter.. Ama yolda binecem diyosun 2. el bi japon motoruda ilk tercihlerin arasında olsun.. 125 cc ile 200 cc arasında fazla fark yok aslında fiyat konusunda ama... Dagda bayırda cekmeme bogulma gibi bi şey olacagını zannetmiyorum.. Hiç kullanmadım ama arkadasta kanunı cheata var. oyle bi şey olmadı gayet de iyi bi şekilde bize ayak uydurabiliyor... Yinede sen bilirsin...

Motosikleti
    Teşekkür ederim ilgin için Myheart kardeşim.Kanuni cheetah örneğini vermen çok ii oldu sagolasın.
    HORATIUS

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    rica ederim ama senin 200 cc motor alman her acıdan daha iyi olur.. Hem satarken de rahat edersin 200 cc oldugunda...

bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var 636
    arkadaşlar motorumda biraz değişik sticker çalışması yaptım nasıl olmuş

bu resimde motor çok hoş görünüyor
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    len benım 1 senedir yapamadım sticker olayını sen bi haftada yapmıssın be helal olsun

Motosikleti
    var 636
    Alıntı myheart adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    len benım 1 senedir yapamadım sticker olayını sen bi haftada yapmıssın be helal olsun
    aynen dostum motora hemde cross motorlara numara çok yakışıyor öbür türlü çok sağde duruyor du sadeliği sevmem zaten. önce biraz sticker araştırdım american sitelerinde eyalet tabelaları cazip geldii ona benzetmeye çalışarak yaptık bişiler
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    daha önce GPS ile yaptığım son hız denememi yazmıştım ve 89 km/s olduğunu, 14 ön dişliyi 17 ye çevirdikten sonra tekrar deneme yapacağımı söylemiştin ve tekrar aynı yerde 17 ön dişli ile yaptığım denemenin sonu 104 km/s çıktı. kararım, bu araçların arazi için yapılmış olduğundan yüksek devirde düşük hızda gidebilmeleri için 14 dişli ile fabrikadan çıktığı ve daha çok asfaltta kullanıldığında 17 dişli ile çokta rahat gittiğidir. belirtmeliyimki GPS ile yapılan okuma arabalardaki hız göstergesi ile kısmen örtüşmekte ve 90 km/s üzeri hızlarda arabaların (ve tahminen motosikletlerin) hız göstergelerinin güvenlik için yanıltmalı gösteriyorlar. GPS 104 gösterirken araba 120 civarı göstermekte. son denememi gene mecidiyeköy viyadüğü üzerinde E5 yolunda yaptım ve arkamda 46Lt bagaj vardı.

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    barıs ozcetin bilgiler için teşekkürler arkadasım oldukca haklısın gorusünde... Hız olayı için bizim dişli tekerlerinde bi etkisi oldugu düşüncesindeyim kaliteli bi asfalt yol lastıgı kakıp denemek son hızda artısa neden olur düşüncesindeyim...

HyperXCrossfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    mt nin stickerlarını nerden bulabiliriz arkadaşlar.

@bathu o suzuki çıkartmalarını intten fln mı buldun yoksa sinoptan mı bende düşünüyorum öyle bişeyler.

Motosikleti
    var 636
    Alıntı HyperXCrossfire adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mt nin stickerlarını nerden bulabiliriz arkadaşlar.

@bathu o suzuki çıkartmalarını intten fln mı buldun yoksa sinoptan mı bende düşünüyorum öyle bişeyler.
    dostum reklamcılara git ne yapmak istediğini söyle yamaha ne bileyim başka bişey internetten indirsin yada sen araştır nasıl bişi yapmak istiyorsan bul cd ye kopyala yada hafıza kartlarına götür reklamcıya çıkarttır yapıştır sonra

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Beypazarı gezisine katıldık ve cok güzel gezi oldu gerçekten buradan bakabilirsiniz...

http://www.motosiklet.net/forum/gezi...si-raporu.html

@HyperXCrossfire

Ankarada Prometheus var site moderatoru ondan sticker alabilirsin... Toplantılarda dagıtıyo bilgidim kadarıyla...

Motosikleti
    var 636
    Harun gezi güzel olmuş tabi dönüş yolunda kopmalar olur genelde bağzı arkadaşlar gazlar işte ozman kötü bu arada senin ön çamurluk ne o öyle çatal gibi acayip görünüyor dostum tabi zevk senin zevkin karışamam hehe

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    @ resimlerde oyle gorunuyo kanka yoksa güzel oldu güzel ama siyah renk açmadı ya
    eksisi gibi kırmızıya boyayabilirim...

İşte yenı on camurlu resimlerim

Şimdi sıra geldi Ön dişliyi 17 yapmaya yapan arkadaşlardan yardım istiyorum.. Ben daha once hiç dişlilerle ugrasmadım orjinal dişliler üzerinde.. Ben şu sekildeyken 17 dişli taktıgımda zinciri uzatmaya gerek var mı acaba... son hızımın 20 25 km daha artacagını düşünüyorum.. Bide rampalarda falan bana sıkıntı yaratır mı? yanı motor zorlanıyomus gibi yaparmı düz yol rampaları için konusuyorum artık araziye girmeyecegim fazla motorumla bilen yapam arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...

Motosikleti
    var 636
    Harun dişliyi büyütünce + ve - lerini yazarsın artık

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    tabi benım su andaki düşüncelerim olan arakdaşlara paylaşım yapacagım kı ben soruyorum onlarda zamanı gelince okur ve paylaşırlar birbirleriyle...

kastore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650SA
    Myheart selam dişli ile ilgili CBF dişli değiştirme konulu bi başlıkta detay yazmıştım aynen kopyalıyorum buraya, seninde o topikte postun var aslında, bilmeyen görmeyen arkadaşlara duyrulur. Bide bathu kardeş pioneer parçalarını nerden temin edebiliriz var mı pioneer merkezin telefonu sende veya bulabilir misin, bi türlü bulamadım ben.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Konuyu çok güzel tartışmışsınız bi çok kişi bu konu hakkında fikir edinmek istiyor, işte bu ortamı bu yüzden seviyorum, bi çok doğru veya yanlışı anlama imkanımız oluyor.

Bende ramzey 200 GY var, yaklaşık 1 ay önce bende 15 olan ön dişliyi 17 yaptım. Kullanım amacı ile motorun özelliklerini birleştirmek için yaptım bu değişikliği. Istanbul içinde çoğunlukla e-5'de kullanıyorum motorumu, çok fazla trafiğe girdiğim söylenemez, 90-100 gibi hızlarda gittiğimden, motoru çok devirle aşırı yoruyordum, ve tabii ki motor şase saplamalarını değiştirmeme rağmen yinede vibrasyonum mevcuttu. Fakat dişli değişiminden sonra devir düştü, vibrasyon kalmadı bu hzılarda, bence motor ne kadar çok vibrsayona uğrarsa, o kadar çabuk dökülür. Debriyaj konusunda haklısınız ancak, kısa vites aralıklarınında ani duruşlarda yüksek viteste kalma gibi bir dezavantajı var, motoru eskiden 2'de çok kaldırdığımı hatırlarım bu da debriyaja zarar veriyordur eminim.

Bana göre

+'ları

- Vibrasyonu azaltmıştık makinadaki motor şase bağlantılarını değiştirerek, dişliden sonra vibrasyon hiç kalmadı.(inanması güç ama doğru)
    - 1-2-3 vitesleri daha efektif kullanabiliyorum, şehiriçi trafikte çok fazla vites değiştirmek zorunda kalıyordum eskiden, 70 gibi bi hızda motor 5 istiyordu, şu an 3'te 100'e kadar çıkabiliyorum, motorun ivmesi arttı az vites değiştiğinden. Ok gibi fırlıyor.
    - Yakıt tüketimi tespiti yapacak kadar mesafe gidemedim ama tahminim düşecek çünkü sürekli 100 km gibi bi süratte gidiyorum eskiden devir saati 9000'de iken şimdi aynı süratte 7500 civarında, makine çok daha rahat.

-'leri

- Son sürat aynı kaldı veya belki az düştü, 4'ten 5' e geçişte motor ivmelenmiyor sadece devir düşüyor akıcılık kazanıyor motor ama sürati artmıyor, tahminim rüzgarında etkisi var bu konuda ama son hız artmadı diyebilirim.
    - Yokuşlarda çekiş düştü, makinanın torku düştü bariz, bu da yokuş çıkarken düşük vitese alıp gitmek anlamına geliyor, yani arazi kullanımında sarfiyat artacaktır şehir içi kullanımda düşerken.

Genel değerlendirmem benim gibi bi kullanıcı için dişli değişimi aşırı faydalı, ama sürekli arazi yapan birisi için çok fazla gerekli bi durum değil, motorun daha uzun ömürlü olucağını söylüyor usta, sebebi mantıklı, vibrasyon ve yüksek devire gelmiyor bu çinliler, sen dişli değiştirerek her ikisindende kendini sıyırdın dedi. Bu arada dişliyi yapan o değil, yani ona ekonomik bi katkısı yok ona. Benden bu kadar görüşmek üzere.

birde ekleme yapiim zinciri uzatmadım 17 yapınca ancak arka tekerlek mafsalı dişililerine oturmuyor (zincir gerginliğini ayarladığımız dişliler) yani boşta şu an, o şekilde sıktık bi problem yaşamadım.
    Little Caesars Pizza

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler